reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
A no wlasnie z tymi zabkami to roznie bywa....ja tak cos czuje ze pierwsze pojawia sie za jakies dwa miesiace.

gdynianka mam nadzieje ze to nie jest alergia na psa:-( ciezko tak byloby sie rozstac...przeciez pies to czlonek rodziny...a dlugo go macie??[/QUOTE
od pięciu lat i nie wyobrażam sobie oddać go nawet w najlepsze ręce. tym bardziej, że nasz pies ma bzika na punkcie Miśka i z wzajemnością. zapowiada się taka prawdziwa przyjaźń między dzieckiem a psem, więc modlę się o wyniki testów...

zagłosowane :-)

u nas też pochmurno, wieje i nie chce się z domu ruszać ale muszę jeszcze po ciasto wyskoczyć bo mamy mieć gości wieczorem.
Dzisiaj miałam pracowity dzień od rana bo wczoraj dostałam fotelik do karmieniavoraz zabawki po córce koleżanki i dzis mnie naszło na czyszczenie tego wszystkiego (wykorzystałam to że mąż był w domu) a przy okazji wszystkie nasze zabawki wyparzyłam, wyczyściłam, została jeszcze torba maskotek ale poczekam na ładniejszą pogodę bo nawet nie mam gdzie tego suszyć, może w następnym tygodniu w końcu wyjdzie słonko

Helloł niedzielnie

... mam pytanie do dziewczyn, które szczepiły swoje bąble na pneumokoki - jaka była reakcja na szczepienie?? a w ogóle jak po szczepieniu gorączkowały Wam dzieciaczki to ile to trwało ??? ... pytam bo my szczepiliśmy w środę na pneumo i w nocy mała dostała gorączki ale nie taka tragiczna, niemniej jednak dziś zaczyna się 4 doba i rano o 8 Blania miała 38.7 choć od ostatniej temp minęło ponad 16 h:-( i nic z tego nie kumam

I ja się witam.
Batonik24 nie wiem jak po pneumo bo ja na to nie szczepię ale przy ostatnim szczepieniu na krztusiec itd pytałam się pediatry o temperaturę i powiedziała, że jak do trzech dni są jakieś reakcje poszczepienne to jest ok a powyżej trzech dni to trzeba alarmować.
Może mała złapała jakieś przeziębienie bo pogoda licha a wiadomo szczepienie trochę osłabia organizm. Myślę, że jeśli będzie nadal gorączkować to warto skonsultować to z pediatrą.

I ja się witam.
Batonik24 nie wiem jak po pneumo bo ja na to nie szczepię ale przy ostatnim szczepieniu na krztusiec itd pytałam się pediatry o temperaturę i powiedziała, że jak do trzech dni są jakieś reakcje poszczepienne to jest ok a powyżej trzech dni to trzeba alarmować.
Może mała złapała jakieś przeziębienie bo pogoda licha a wiadomo szczepienie trochę osłabia organizm. Myślę, że jeśli będzie nadal gorączkować to warto skonsultować to z pediatrą.

... no właśnie ja wczoraj dzwoniłam do pediatry i mówiła, że 3-4 dni może być coś po szczepieniu, mówiła też że może to być ten wirus 3 dniowy i np dziś może ją wysypać ehhh sama już nie wiem mam mętlik w głowie, Blanka zachowuje się normalnie, je śpi bawi się i śmieje :sorry2:, zastanawiam się tylko dlaczego taka miała długą przerwę tj. 16h przecież zawsze temp nachodzi wieczorem :baffled: póki co nie ma od 8 a jeśli dostanie dzisiaj znowu to podjadę na dyżur do przychodni i tyle chyba, bo tak czy siak jutro idę do mojej pediatry żeby ją obejrzała ;-):tak:

witam z rana

u nas dziś kolejny pochmurny dzień się zapowiada, czasami mam wątpliwości czy to słońce jeszcze jest tak dawno go nie widziałam :-)

mam do Was pytanie - ostatnio moja mała zamiast podnosić się do siadania jak biorę ją za rączki, to się wygina, robi mostki i za żadne skarby się nie chce podciągać. nie wiem czy to normalne? Wasze dziaci też tak mają lub miały? Powinnam to skonsultować z pediatrą czy przeczekać?

reklama
witam z rana

u nas dziś kolejny pochmurny dzień się zapowiada, czasami mam wątpliwości czy to słońce jeszcze jest tak dawno go nie widziałam :-)

mam do Was pytanie - ostatnio moja mała zamiast podnosić się do siadania jak biorę ją za rączki, to się wygina, robi mostki i za żadne skarby się nie chce podciągać. nie wiem czy to normalne? Wasze dziaci też tak mają lub miały? Powinnam to skonsultować z pediatrą czy przeczekać?

Ja Ci nie pomogę, bo moja Klarcia nawet nie poprzestaje na podciągnięciu do siadania, tylko staje na nogi! Podciąga się za wszystko co jest w zasięgu ręki. Jak leży rozebrana na przewijaku, to nawet za swojego pampersa się podciąga, lub opiera się na łokciach, żeby głowa była wyżej i coś widziała :D

Do góry