reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
A no wlasnie z tymi zabkami to roznie bywa....ja tak cos czuje ze pierwsze pojawia sie za jakies dwa miesiace.

gdynianka mam nadzieje ze to nie jest alergia na psa:-( ciezko tak byloby sie rozstac...przeciez pies to czlonek rodziny...a dlugo go macie??[/QUOTE
od pięciu lat i nie wyobrażam sobie oddać go nawet w najlepsze ręce. tym bardziej, że nasz pies ma bzika na punkcie Miśka i z wzajemnością. zapowiada się taka prawdziwa przyjaźń między dzieckiem a psem, więc modlę się o wyniki testów...

zagłosowane :-)

u nas też pochmurno, wieje i nie chce się z domu ruszać ale muszę jeszcze po ciasto wyskoczyć bo mamy mieć gości wieczorem.
Dzisiaj miałam pracowity dzień od rana bo wczoraj dostałam fotelik do karmieniavoraz zabawki po córce koleżanki i dzis mnie naszło na czyszczenie tego wszystkiego (wykorzystałam to że mąż był w domu) a przy okazji wszystkie nasze zabawki wyparzyłam, wyczyściłam, została jeszcze torba maskotek ale poczekam na ładniejszą pogodę bo nawet nie mam gdzie tego suszyć, może w następnym tygodniu w końcu wyjdzie słonko

Helloł niedzielnie

... mam pytanie do dziewczyn, które szczepiły swoje bąble na pneumokoki - jaka była reakcja na szczepienie?? a w ogóle jak po szczepieniu gorączkowały Wam dzieciaczki to ile to trwało ??? ... pytam bo my szczepiliśmy w środę na pneumo i w nocy mała dostała gorączki ale nie taka tragiczna, niemniej jednak dziś zaczyna się 4 doba i rano o 8 Blania miała 38.7 choć od ostatniej temp minęło ponad 16 h:-( i nic z tego nie kumam

I ja się witam.
Batonik24 nie wiem jak po pneumo bo ja na to nie szczepię ale przy ostatnim szczepieniu na krztusiec itd pytałam się pediatry o temperaturę i powiedziała, że jak do trzech dni są jakieś reakcje poszczepienne to jest ok a powyżej trzech dni to trzeba alarmować.
Może mała złapała jakieś przeziębienie bo pogoda licha a wiadomo szczepienie trochę osłabia organizm. Myślę, że jeśli będzie nadal gorączkować to warto skonsultować to z pediatrą.

I ja się witam.
Batonik24 nie wiem jak po pneumo bo ja na to nie szczepię ale przy ostatnim szczepieniu na krztusiec itd pytałam się pediatry o temperaturę i powiedziała, że jak do trzech dni są jakieś reakcje poszczepienne to jest ok a powyżej trzech dni to trzeba alarmować.
Może mała złapała jakieś przeziębienie bo pogoda licha a wiadomo szczepienie trochę osłabia organizm. Myślę, że jeśli będzie nadal gorączkować to warto skonsultować to z pediatrą.

... no właśnie ja wczoraj dzwoniłam do pediatry i mówiła, że 3-4 dni może być coś po szczepieniu, mówiła też że może to być ten wirus 3 dniowy i np dziś może ją wysypać ehhh sama już nie wiem mam mętlik w głowie, Blanka zachowuje się normalnie, je śpi bawi się i śmieje :sorry2:, zastanawiam się tylko dlaczego taka miała długą przerwę tj. 16h przecież zawsze temp nachodzi wieczorem :baffled: póki co nie ma od 8 a jeśli dostanie dzisiaj znowu to podjadę na dyżur do przychodni i tyle chyba, bo tak czy siak jutro idę do mojej pediatry żeby ją obejrzała ;-):tak:

witam z rana

u nas dziś kolejny pochmurny dzień się zapowiada, czasami mam wątpliwości czy to słońce jeszcze jest tak dawno go nie widziałam :-)

mam do Was pytanie - ostatnio moja mała zamiast podnosić się do siadania jak biorę ją za rączki, to się wygina, robi mostki i za żadne skarby się nie chce podciągać. nie wiem czy to normalne? Wasze dziaci też tak mają lub miały? Powinnam to skonsultować z pediatrą czy przeczekać?

reklama
witam z rana

u nas dziś kolejny pochmurny dzień się zapowiada, czasami mam wątpliwości czy to słońce jeszcze jest tak dawno go nie widziałam :-)

mam do Was pytanie - ostatnio moja mała zamiast podnosić się do siadania jak biorę ją za rączki, to się wygina, robi mostki i za żadne skarby się nie chce podciągać. nie wiem czy to normalne? Wasze dziaci też tak mają lub miały? Powinnam to skonsultować z pediatrą czy przeczekać?

Ja Ci nie pomogę, bo moja Klarcia nawet nie poprzestaje na podciągnięciu do siadania, tylko staje na nogi! Podciąga się za wszystko co jest w zasięgu ręki. Jak leży rozebrana na przewijaku, to nawet za swojego pampersa się podciąga, lub opiera się na łokciach, żeby głowa była wyżej i coś widziała :D

Do góry