reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ariska - myślałam by zabrać fotelik, bo zawsze będę mogła małą w niego na trochę wsadzić, tylko boję się ze moze być sporo ludzi i ciasno bo w końcu są wakacje

reklama
witam z rana

u nas dziś kolejny pochmurny dzień się zapowiada, czasami mam wątpliwości czy to słońce jeszcze jest tak dawno go nie widziałam :-)

mam do Was pytanie - ostatnio moja mała zamiast podnosić się do siadania jak biorę ją za rączki, to się wygina, robi mostki i za żadne skarby się nie chce podciągać. nie wiem czy to normalne? Wasze dziaci też tak mają lub miały? Powinnam to skonsultować z pediatrą czy przeczekać?
myślę że nie masz się co martwić - ona jest jeszcze malutka. Moja małpka to jak się tylko jej palce poda to od razu wstaje - za chiny się nie da posadzić. Za to w wózku siedzi- podciąga się za cokolwiek, za kocyk, za rajtuzki. Ale jakbym jej chciała pomóc to usztywnia nogi tak że od razu hop i stoi. i te nogi się nie chcą "złamać"
Co do podróży - to najlepsza by była chusta. Ale i tak sobie poradzisz. 4 godziny to nie tak dużo. Ja bym się jednak zastanawiała nad tym fotelikiem - czy nie za dużo do taszczenia? Na pewno w pociągu miejsce się dla matki z dzieckiem znajdzie

samantaa - ja zgadzam się z dziewczynami lepiej pociagiem, nasze dzieci sa obserwatorami teraz wiec jak posadzisz na kolanach i pokażesz okno to pewnie się wgapi i zapomni o całym świecie;)

a tak w ogóle to się witam, nocka ładna za nami :) Maciej spał grzecznie wiec tylko się cieszyć że wszystko wróciło do normy, widocznie to jakaś niestrawność kilku dniowa odmieniła mojego grzecznego syna;)
coś kwili wiec znikam do niego:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, chyba faktycznie się zdecyduję, tym bardziej że mąż mnie zapakuje do pociągu a na miejscu też ktoś odbierze i siostra cały czas będzie obok wiec w razie co pomoże. Nulini - faktycznie też coś kojarzę że są przedziały dla matek z dziećmi - muszę wysłać męża na dworzec niech się wypyta jak to faktycznie wygląda w informacji czy przy okienku

ja też się witam...
dopiero 12 a ja padam, ząbkowanie ma maksa u nas a ta pogoda, mamy jesień tego lata..

zgadzam się z poprzedniczkami co do tej podróży pociągiem....

Witam, jesteśmy po wizycie u alergologa. Wynik z panelu dziecięcego nie wykazał uczulenia ani na mleko, ani (uff) na sierść psa:-) Niestety Miki ma uczulenie na jajko i na pyłki traw i zbóż, Obecny wykwit skórny to wynik silnego pylenia traw. Lekarka zapisała nam kilka maści i kropelki do picia, muszę go smarować 5 razy na dobę. Kurcze, ale te wszystkie maści są diabelnie drogie, za wszystko zapłaciłam 180zł i to w najtańszej aptece w Gdyni...no ale cóż, mam jedynie nadzieję,że to pomoże Miśkowi. Kolejną wizytę mamy za tydzień i wówczas lekarka zadecyduje czy wprowadzić małemu sterydy (oby nie było to konieczne). Przyszły tydzień będziemy mieli ciężki 13 wizyta u alergologa, a 14 będziemy mieli holter na 24h.
Damqelle życzonka dla Twojej córci, bo widzę, że dzisiaj kończy 6 miesięcy:-) Wszystkiego naj, naj, najlepszego:-)

Moje dziecko od jakiegoś czasu ma chyba ten skok rozwojowy...tragedia....wstaje o 4 rano marudzi strasznie i tak przez cały dzień...;/
teraz normalnie święto lezy w wózku i bawi sie smoczkiem....my jutro zakładamy spacerówke juz bo mała siedziec cały czas chce....o i juz marudzi......no musiała usiąśc:pP
matko boska staneła sama na nogiiii!!!!!w wózku o rączke sie złapała....zawał na miejscu...

((((((((((:)ile to moje dziecko daje mi szcześcia i siły masakra:))))))

Gdynianka dobrze, że mały nie ma uczulenia na sierść bo miałabyś problem:-) mam nadzieję, że przepisane leki pomogą a ich cena... mmmm... faktycznie niezła ale co zrobić...
oookatkaoo fajnie, ze Twoja dzidzka tak ładnie siada, moja to chyba cofnęła się troszkę bo zamiast podciągać się do siadania - robi mostki i śmiesznie się wygina:-)

teraz mąż wyszedł z Zośką na spacer a ja mam chwilkę wolnego, chciałam przejrzeć rzeczy i poodkładać w co się już mała nie mieści, w komodzie mam straszny bałagan, nic nie jest na swoim miejscu więc przy okazji ułożyłabym to trochę tak jak powinno być. ale jak tak trochę poczytałam co piszecie to już mi się odechciało ruszać, jednak komputer to faktycznie pożeracz czasu, gorzej jak tv bo oglądając go coś można jeszcze zrobić :-)

reklama
Do góry