reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Blondi ja za chrzest dałam 50zł a mamy w niedziele wielkanocna i będzie trochę dzieciaczków do chrzczenia z tego co widziałam na nauce.

reklama
dzis bylam z Natulka u neurologa - generalnie okey ale usg glowy dopiero w srode,a w piatek masaz i usg brzuszka.
dzis takze mialam wizyte u pediatry (priv), jest dobrze mala juz wazy 7kg :szok::szok:, leki jej pomagaja, czesciej je, nie ulewa... brzusio rosnie:) zmiany na skorze pojawiaja sie ale to raczej bedzie cos lojotokowego bo alergikiem nie jest:-) a to mnie cieszy jak nie wiem co. musze jeszcze Niunke myc w ziolach i stostowac rozne "smarowidla" i za miesiac musimy sie ponownie pokazac...
nie przeczytalam dokladnie co tam u Was, bo jest juz pozno:zawstydzona/y:
ja jeszcze nie siegam po spacerowczke - nam fajnie w gondolce:)
pozdrawiam

hej kobietki dlugo mnie niebylo ale dopiero dorobilam sie komputera wiec teraz bede zagladac czesciej widze ze piszecie o spacerowkach z corka to ja zmienilam na spacerowke dopiero jak siadala ale teraz zastanawiam sie z malym nad szybsza zmiana bo on chce juz wszystko widziec i jak niespi to cala droge w gondoli sie drze na spacerze wiec horror a nie spacer ale gondole mam tak duza ze 7 miesieczny by sie zmiescil ale niewiem tez sie zastanawiam dzis ide na szczepienie to jak sie odwaze to moze zapytam lekarza czy mozna takie miale dziecko w spacerowce np na pollezaco wozic???

zycze wam milego dnia a pozniej nadrobie zaleglosci w podtematach :-)

Witam:-)
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia, u nas już lepiej. Mojego M wypuścili ze szpitala jeszcze w sobotę, ma nieprawidłowo zbudowaną przegrodę w sercu- dostał skierowanie do kardiologa, no a poza tym ma bardzo osłabiony organizm po przebytej chorobie. Ja również miewam się już dobrze, trochę nie za dobre mam wyniki krwi, wskazujące na anemię. Jutro mam zrobić dokładniejsze badania i się okaże co w trawie piszczy.
Miki ma się bardzo dobrze, wczoraj zjadł pierwszy swój stały posiłek - marchewkę z ziemniaczkami, myślałam, że gorzej mu pójdzie, a tu się okazało, że mojemu synkowi bardzo smakowało:-) syn mi dorasta hihihi
piszecie o spacerówkach - my dziś odpalamy po raz pierwszy nową "wyścigówkę" Miśka

Witam się z rana nie pisałam, bo brak czasu. My wczoraj po wizycie u lekarza i wszystko ok. jesteśmy już po szczepieniach Franek dzielnie zniósł, ale jak wkuwała w te małe nóżki to tak mi go szkoda było. Na Pneumokoki też jest już szczepiony, ale tu ta szczepionka jest w kalendarzu i jeszcze za skojarzone nie trzeba płacić tak jak u nas. A propo tranu ostatnio jak byliśmy to pielęgniarka nie przyszła pokazać tran jaki mamy kupić tylko on miał być dla Franka i teraz pamiętała żeby nam go dać. No i jeszcze zważyła zmierzyła i mamy przez dwa tygodnie do przodu, co prawda niestety jest w tej dolnej granicy waga i wzrost jak na swój wiek, ale powiedziała że nie mamy co się przejmować, bo malutki się urodził, a dobrze przybiera. A Norwedzy świętują już od czwartku więc tym sposobem mąż w środę krócej pracuje, a potem wolne. Tylko tutaj jest tak że wszystko jest zamknięte nawet sklepy i zakupy świąteczne trzeba zrobić do środy.
A co do spacerówek to już mi się marzy ją zamontować, ale wydaje mi się że jeszcze za malutki jest a i tak na spacerze śpi więcej niż obserwuje środek, więc na razie zostajemy przy gondoli.
Gdynianka dobrze że już u was lepiej.

hej,
Antoś drzemie u nas w pościeli to mam chwilkę,
my jeszcze zostajemy w gondolce, mały jeszcze się w miarę mieści a poza tym on śpi na spacerach
a co do chrztu to pierwszy raz słyszę o naukach;/ my daliśmy 150 zł, i było już 8 zapisanych a ile jeszcze dojdzie, będzie masakra jak zaczną płakać....
muszę dziś przeprać strój Antka na chrzest, ładna poogda to wyschnie za oknem....

Witam
nocka u nas fajna była...
mamy patent na to aby Misio spał spokojniej...:-)

AsiaK fajnie że wszystko gra

87zabka witaaj :-)

gdynianka fajnie że już u Was lepiej

iwi waga nie jest najważniejsza - chłopak to nadrobi wszystko - zobaczysz

witam,
dziś wybieramy się na zakupy i tak się zastanawiam czy podrzucić małą teściowej czy zabrać ją ze sobą, chociaż tak sobie myślę, że może dziś pojedzie z nami a do babci jutro bo mąż chce spodnie i buty kupić więc pewnie więcej pochodzimy a i może mi się coś spodoba.

u nas nadal piękna pogoda,słonko ładnie grzeje a moja mała śpi, ale to dobrze mam chwilkę dla siebie bo muszę kilka rzeczy na all. zamówić

miłego dnia

reklama
Do góry