reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
hej kobietki witam sie z zakichanym przeziebieniem i bolacym gardlem :-( dzis jestesmy po szczepieniu maly goraczkowal i byl markotny nawet jesc niezbyt chcial ani pic ale teraz juz ladnie spi a co do spacerowki to lekarz mi powiedzial ze od 5 miesiaca spokojnie mozna przezucic sie na spacerowke ale o wczesniejszym z pollezacym siedzeniem nic niepowiedzial bo maly zdazyl zagrymasic i temat zostal zmieniony...

Jumabe zdrówka życzę Twojemu Maleństwu.
Blondi myśmy dzisiaj również "odpalili" spacerówkę:-) Michał podziwiał świat jak nigdy dotąd, aż buźkę otwierał ze zdziwienia. Nie dość, że pierwszy raz tak dokładnie widział świat, to jeszcze widział statki, morze...A potem zasnął jak aniołek. W gondoli ostatnio często płakał i niemal z każdego spaceru wracałam "na sygnale", a dzisiaj cisza i spokój.

Cześć kochane.
Mój bąbel też ostatnio coraz więcej czasu spędza na czuwaniu więc trzeba się nim zająć, do tego mieszkanko ogarnąć i dziewczynki do szkoły przygotować i dopiero ok 22 mam chwilę. Z reguły jestem już wtedy padnięta bo od 6 na nogach jestem.
Dzisiaj 3 bite godziny na zebraniach w szkole. Tycek spał sobie w chuście aż wszyscy go podziwiali :)
Jak wróciłam o 18 to się obudził i dopiero o 21.30 usnął. Jutro ma szczepienie i zostajemy na noc u moich rodziców. Muszę jeszcze kilka drobiazgów na zajączka dokupić więc to przy okazji w mieście z siostrą sobie załatwię :)

W niedzielę byliśmy na grillu u znajomych i mąż sobie popił i prowadziłam w końcu po prawie roku przerwy auto i mi się spowrotem podoba i postanowiłam, że już teraz nie będę robiła takiej długiej przerwy i wracam za kółko :)

Udanej nocki. Ja idę lulu bo mój mały bączek o 6, no czasami o 7 wstaje :)

Wlasnie tez mam wrazenie ze cos ten ogolny temat jakos zanika a nie mam dostepu do zamknietego :( Odzywac sie dziewczyny!:)
My dzisiaj duzo czasu na spacerku spedzilysmy- mam nadzieje ze dzieki temu corcia ladnie pospi w nocy:)
Jumabe zdrowka dla Synka.. i Ty tez sie trzymaj!
Gdynianka Ty to masz fajne okolice do spacerowania:)

Dobra uciekam spac:) Do jutra:)

Ewcia - to super że Tycjan tak słodko się prezentował na zebraniu:) a fakt duża przerwa za kółkiem, czyli dzięki wybrykowi męża zostałaś rzucona na głęboką wodę :) i dobrze teraz będziesz już jeździć samochodem:-)

Żabka - no to czyli my już od maja będziemy o jeden stopień podnosić siodełko w spacerówce:) ale narazie jest dobrze jak jest, jest taki pochył jak w leżaczku:)

Dziewczyny, a czy któraś z Was w leżaczku podnosiła już oparcie wyżej? mój ma lekki skos od początku, ale jeszcze jest dwa stopnie do góry i zastanawiam się kiedy się to podnosi troszku wyżej:))

Dzień dobry u nas pogoda cudo, słoneczko świeci aż żyć się chcę :) Nocka nawet nawet 2 pobudki i cała przespana w wózeczku, jestem bardzo zadowolona, że tak sprawnie poszło przerzucenie Mikołajka z naszego łóżka do wózka :) Tylko, żeby jeszcze chciał spać do 7 a nie do 5 to byłoby extra ;)
My za chrzciny płacimy 100 zł chociaż wiem, że nawet 50 zł dają i też jest ok, nie mamy za to żadnych nauk przed chrzcinami i powiem szczerze pierwszy raz się z takim czymś spotkałam jak piszecie. Jutro pewnie zaczniemy z mamą wypieki jakie, chociaż my to mamy lajcik babcie się za wszystko wzięły i podzieliły pomiędzy sobą, która co przygotuje, a z taką werwą podeszły do tematu, że aż miło popatrzeć jaką mają frajdę :)
My na spacerki jak na razie tylko gondolą bo młody i tak śpi cały czas a ma jeszcze bardzo dużo miejsca w dodatku nasza gondola ma możliwość podnoszenia oparcia o 3 stopnie to możemy regulować. Miki jeździ przeważnie lekko uniesiony bo ze względu na refluks mamy takie zalecenia od pani dr tak samo materac w łóżeczku jest podniesiony.
Jeszcze się pochwalę w poniedziałek byliśmy na rehabilitacji i nam kobietka powiedziała, że Miki od początku nie podnosi główki jak się go za rączki ciągnie i tak codziennie sobie ćwiczyliśmy a on nam wczoraj niespodziankę zrobił mąż go wziął za rączki a on się chce podnosić a główka nie leci do tyłu i na boczku jak leży to potrafi się na brzuszek przewrócić, więc malutkimi kroczkami a do przodu zmierzamy :) Jeszcze dziś mąż musi jechać złożyć papierki o zasiłek i świadczenie i będziemy czekać na odpowiedź.
Miłego dzionka dziewczyny i udanych spacerów :)

reklama
Witam u nas ładna pogoda wczoraj zrobiliśmy ostatnie zakupy na święta bo od jutra wszystko w Norwegii zamknięte i my już już od jutra świętujemy, bo mąż też ma wolne.
Ale fakt cisza straszna na ogólnym pewnie wszyscy przenieśli się na zamknięty a przy naszych styczniówkach trudno ogarniać na bieżąco dwa.

Do góry