reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam:-)

Oj na ogólny to wcale nie mam czasu żeby ogarnąć, częściej bywam na zamkniętym dlatego mam spore zaległości:-(

Malutka świetnie że córcia będzie przedszkolakiem:-)

Pogoda u nas tez do du.... spacerku niet i gnijemy w domu. Mam nadzieje że jutro sie rozpogodzi bo bez spacerku to jakoś "dziko":confused:

Co do sadzania naszych Maluchów to powiem Wam że mój Wiktor uwielbia siedzieć(półleżąco) na moich kolanach . Ja trzymam go za raczki a on ogląda wszystko dookoła:tak: A najbardziej podoba mu się jak starszy brat głupeczkuje przed nim i Kika (nasza suńcia) razem z nim:happy2:

Oczywisci długo go tak nie przetrzymuje ale wiem że jest bardzo na tak, za taką pozycją. Natomiast nie lubi już być płasko na rękach...no cóż zaraz kończy 4 -ty miesiac i nudy same- tak plackiem leżeć.
To samo w wózku- zaczyna szaleć bo nic nie widzi . Oj chyba w maju wrzucę go w spacerówę.:cool:

reklama
Witam

Nie mogę za Wami nadążyć z czytaniem a gdzie tu jeszcze coś odpisać.
Miki śpi od 14.15 więc zapewne zaraz będzie pobudka, ale przynajmniej mam chwilkę żeby zobaczyć co się u Was dzieje.

Katka widzę że Nadusia się znudziła rozmową przez telefon i zasnęła:tak: fajniutkie zdjęcie

Co do pieluszek to u mnie wszystkie przeciekają bokiem jak Miki śpi na boczku, ja nie wiem jak on to robi, pampers suchy a cały bok mokry:baffled: Ale najlepiej mi pasują pieluszki pampers - chociaż miałam na początku paczkę babydream i też są fajne ale ja mam za daleko do rossmana:-( A Dady jak dla mnie są za sztywne, tyle że ja mam te zwykłe a nie te nowe i tak po trochu je wykańczam. Natomiast chusteczki DADA są jak dla mnie rewelacyjne, najlepsze ze wszystkich jakie testowałam.

Witam nowe mamusie

no malutk_a gratuluję przedszkola

Wszystkiego NAJ okazji wczorajszej miesięcznicy dla
Bartusia
- Dominiki

Blondi to dobrze ja też stosuje wodę morską i jak oczyszczam to biały i nie ma tego dużo więc może też od suchego powietrza o my też cały czas grzejemy, ale go obserwuje, bo mogłam go zarazić. My następne szczepienia 18 mamy też poproszę o zbadanie Franka.
My już po spacerku ale mamy ładną pogodę aż szkoda siedzieć w domku było.

Dziewczyny a mój mały od paru dni strasznie się ślini i wkłada piąstki do buzi,czasem aż mlaska.Oczywiście daje mu smoka,ale on woli piąstki.Czasami tak długo świdruje,aż sobie dziąsełka rozdrażni,wtedy jest płacz. Może to już na zęby?Moje starsze dzieciaki dostały pierwszego zęba w 7 miesiącu.

U nas też pogoda kicha :-(

Siedzimy w domku.

Czesc Dziewczyny:)
Ja tez wczoraj sie nie odzywalam bo nie mialam za bardzo kiedy ale za to mam umyte okna i ogarniete mieszkanko:)

Ja Bartusiowi tez odciagam z noska i tez wylażą takie biale glutki i tez mysle ze to od ulewania a kicha codziennie ale to ponoc normalne bo dzieci oczyszczaja sobie tak noski....

Ja do pracy narazie nie planuje wracac...do 22 maja mam macierzynski potem dwa tygodnie dodatkowego macierzynsikiego i 37 dni urlopu a potem planuje wychowawczy, moze nie 3 lata ale z rok moze troszke dluzej to tak (zalezy na jak dlugo wystarczy oszczednosci)...chce byc z Bartusiem jak najdluzej i przygladac sie jak sie rozwija, stawia pierwsze kroki,mowi pierwsze slowa mysle ze to sa bezcenne chwile:)

syla Bartus tez wstada piatki do buzi i tez sie slini ciekawe czy to zabki musze przypatrzec sie jego dziasełkom czy cos sie czerwienia.

Dziewczyny a czy wasze dzieci tez sa takie plochliwe??
Bartus strasznie....zwykle kaslzniecie czy kichniecie czy stukniecie potrafi tak Go wystarszyc ze caly podskakuje, czasem nawet zaczyna plakac z tego powodu....co to moze byc??

Blondi to dobrze ja też stosuje wodę morską i jak oczyszczam to biały i nie ma tego dużo więc może też od suchego powietrza o my też cały czas grzejemy, ale go obserwuje, bo mogłam go zarazić. My następne szczepienia 18 mamy też poproszę o zbadanie Franka.
My już po spacerku ale mamy ładną pogodę aż szkoda siedzieć w domku było.

Ale wam dobrze że spacerujecie i pogodę macie śliczną:) u Nas brzydko strasznie. obserwuj malego. u nas zawsze przed szczepieniem bada pediatra.

mój Maciuś ostatnio zrobił się taki plochliwy....nawet jak się kładę obok niego spać to się przebudzi a zawsze spał twardym snem.
Mój Maciuś już wykapany i uspany:) Ja zamówiłam pizze i czekam na mężusia będzie dopiero ok. północy...

reklama
My jak zwykle same, Mała strasznie była marudna popołudniu, ciągle płakała teraz chciałam ją kąpać to zasnęła i śpi:)

moja córcia też jest płochliwa strasznie płacze jak się wystraszy

tak mi jakoś smutno

Do góry