reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam:-)

Oj na ogólny to wcale nie mam czasu żeby ogarnąć, częściej bywam na zamkniętym dlatego mam spore zaległości:-(

Malutka świetnie że córcia będzie przedszkolakiem:-)

Pogoda u nas tez do du.... spacerku niet i gnijemy w domu. Mam nadzieje że jutro sie rozpogodzi bo bez spacerku to jakoś "dziko":confused:

Co do sadzania naszych Maluchów to powiem Wam że mój Wiktor uwielbia siedzieć(półleżąco) na moich kolanach . Ja trzymam go za raczki a on ogląda wszystko dookoła:tak: A najbardziej podoba mu się jak starszy brat głupeczkuje przed nim i Kika (nasza suńcia) razem z nim:happy2:

Oczywisci długo go tak nie przetrzymuje ale wiem że jest bardzo na tak, za taką pozycją. Natomiast nie lubi już być płasko na rękach...no cóż zaraz kończy 4 -ty miesiac i nudy same- tak plackiem leżeć.
To samo w wózku- zaczyna szaleć bo nic nie widzi . Oj chyba w maju wrzucę go w spacerówę.:cool:

reklama
Witam

Nie mogę za Wami nadążyć z czytaniem a gdzie tu jeszcze coś odpisać.
Miki śpi od 14.15 więc zapewne zaraz będzie pobudka, ale przynajmniej mam chwilkę żeby zobaczyć co się u Was dzieje.

Katka widzę że Nadusia się znudziła rozmową przez telefon i zasnęła:tak: fajniutkie zdjęcie

Co do pieluszek to u mnie wszystkie przeciekają bokiem jak Miki śpi na boczku, ja nie wiem jak on to robi, pampers suchy a cały bok mokry:baffled: Ale najlepiej mi pasują pieluszki pampers - chociaż miałam na początku paczkę babydream i też są fajne ale ja mam za daleko do rossmana:-( A Dady jak dla mnie są za sztywne, tyle że ja mam te zwykłe a nie te nowe i tak po trochu je wykańczam. Natomiast chusteczki DADA są jak dla mnie rewelacyjne, najlepsze ze wszystkich jakie testowałam.

Witam nowe mamusie

no malutk_a gratuluję przedszkola

Wszystkiego NAJ okazji wczorajszej miesięcznicy dla
Bartusia
- Dominiki

Blondi to dobrze ja też stosuje wodę morską i jak oczyszczam to biały i nie ma tego dużo więc może też od suchego powietrza o my też cały czas grzejemy, ale go obserwuje, bo mogłam go zarazić. My następne szczepienia 18 mamy też poproszę o zbadanie Franka.
My już po spacerku ale mamy ładną pogodę aż szkoda siedzieć w domku było.

Dziewczyny a mój mały od paru dni strasznie się ślini i wkłada piąstki do buzi,czasem aż mlaska.Oczywiście daje mu smoka,ale on woli piąstki.Czasami tak długo świdruje,aż sobie dziąsełka rozdrażni,wtedy jest płacz. Może to już na zęby?Moje starsze dzieciaki dostały pierwszego zęba w 7 miesiącu.

U nas też pogoda kicha :-(

Siedzimy w domku.

Czesc Dziewczyny:)
Ja tez wczoraj sie nie odzywalam bo nie mialam za bardzo kiedy ale za to mam umyte okna i ogarniete mieszkanko:)

Ja Bartusiowi tez odciagam z noska i tez wylażą takie biale glutki i tez mysle ze to od ulewania a kicha codziennie ale to ponoc normalne bo dzieci oczyszczaja sobie tak noski....

Ja do pracy narazie nie planuje wracac...do 22 maja mam macierzynski potem dwa tygodnie dodatkowego macierzynsikiego i 37 dni urlopu a potem planuje wychowawczy, moze nie 3 lata ale z rok moze troszke dluzej to tak (zalezy na jak dlugo wystarczy oszczednosci)...chce byc z Bartusiem jak najdluzej i przygladac sie jak sie rozwija, stawia pierwsze kroki,mowi pierwsze slowa mysle ze to sa bezcenne chwile:)

syla Bartus tez wstada piatki do buzi i tez sie slini ciekawe czy to zabki musze przypatrzec sie jego dziasełkom czy cos sie czerwienia.

Dziewczyny a czy wasze dzieci tez sa takie plochliwe??
Bartus strasznie....zwykle kaslzniecie czy kichniecie czy stukniecie potrafi tak Go wystarszyc ze caly podskakuje, czasem nawet zaczyna plakac z tego powodu....co to moze byc??

Blondi to dobrze ja też stosuje wodę morską i jak oczyszczam to biały i nie ma tego dużo więc może też od suchego powietrza o my też cały czas grzejemy, ale go obserwuje, bo mogłam go zarazić. My następne szczepienia 18 mamy też poproszę o zbadanie Franka.
My już po spacerku ale mamy ładną pogodę aż szkoda siedzieć w domku było.

Ale wam dobrze że spacerujecie i pogodę macie śliczną:) u Nas brzydko strasznie. obserwuj malego. u nas zawsze przed szczepieniem bada pediatra.

mój Maciuś ostatnio zrobił się taki plochliwy....nawet jak się kładę obok niego spać to się przebudzi a zawsze spał twardym snem.
Mój Maciuś już wykapany i uspany:) Ja zamówiłam pizze i czekam na mężusia będzie dopiero ok. północy...

reklama
My jak zwykle same, Mała strasznie była marudna popołudniu, ciągle płakała teraz chciałam ją kąpać to zasnęła i śpi:)

moja córcia też jest płochliwa strasznie płacze jak się wystraszy

tak mi jakoś smutno

Do góry