reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam
my już po jednym spacerku, byłyśmy na zakupach w centrum:) Mała dziś spała od 22 30 do 7 aż sprawdzałam czy oddycha:)

My podajemy tylko D bo karmimy się tylko butlą,
A ciemiączko też wklęsłe, nic lekarka nie mówiła.
biore się za obieranie ziemniaków i idziemy znów na spacerek, a potem do ikei po karnisz, bo mam żaluzje drewniane i mam ochote zminić na fieraneczke:)

reklama
witam

godzine temu dopiero wróciłam z Wrocławia. Pozałatwiałam sprawy, i zwiedziłam Koronę i Bajkę a Miki przespał całą wycieczkę z dwiema przerwami na cyca.

Ja w ogóle nie podawałam wit. K bo nikt mi nie kazał tylko wit. D3 podaję cały czas a do kiedy się podaje to nie mam pojęcia. już nie pamiętam jak to było z córą.

Mój urwis teraz leży na moim brzuchu i usiłuje zjeść moje ramię:-D kurcze aż mi malinke zrobił:baffled:

No my już po spacerku dzisiaj mam już posprzątane przygotowany obiad, ale sprzątałam w chuście bo mały nie chciał spać teraz po spacerku jeszcze śpi wózku. Muszę napisać że chusta jest rewelacyjna tylko jak idziemy w niej na spacer to niestety po spacerze już nie śpi a wózku potrafi nawet do godz. jeszcze w domku pospać. A jak nie śpi mi w dzień to potem jest strasznie marudny i włąsnie tak było wczoraj.
A co do nocy to jeszcze tyle nie przesypia śpi ten pierwszy sen od 4 do 6 godz. a potem to już 2 godz. Fajnie macie dziewczyny że wam tak dzieciaczki ładnie przesypiają nocke.

Blondi- tak z Mała jedziemy, nie mamy nikogo kto może z nią zostać, ale na szczęście ona całą podróż śpi zawsze, jak wychodzimy to zasypia a jak wracamy to ją budze:)

A teraz śpi na balkonie, a ja w końcu odpoczywam

a jak ubieracie maluszka jak bierzecie go do chusty na spacer? bo ja chyba poczekam do czerwca jak już będzie cieplutko, bo teraz jakbym miała na płaszcz zawiazać chustę to bym była bardzo skrępowana...

malutka... to super:) może my też weźmiemy maluszka kiedyś do galerii bo już dawno nie byłam, a chetnie skoczyłabym do Dąbrowy Górniczej do Pogorii:) na małe zakupowe szalenstwo... tylko to z 30 min jazdy w jedną stronę a gdzie tu zakupy... mój Szkrab bez jedzienia to góra 2h w dzień, a jak się zbudzi ze snu glodny to płacze na całego, dlatego obawiamy się go zabrać...

Ostatnia edycja:
Blondi Ja ubieram pod moją kurtkę którą nosiłam w ciąży i pod bluzę męża no i czapeczkę nawet dwie jedną cienką a drugą grupszą, a Franek jest ubrany tak jak w domu, a i jeszcze mu zakładam rękawiczki.

reklama
ja też tak - tylko w przyszłą niedzielę. w którym kościele chrzcicie? może bym wpadła na chrzest michasi. o ile nie będę miała gości.

Chrzciny są po wieczornej mszy sobotniej a msza na 18 ale idą tylko goście a my posiedzimy w zakrystii bo nie chce jej do obcych brać po tym szpitalu. W różańcowej :)

Blondi - dużo wymiotuje? a ma biegunkę? u maleństwa bardzo szybka droga do odwodnienia, musisz karmić cześciej

aniwar - jak tylko dokarmiasz mlekiem a nie całkowicie na mieszance to lekarz musi obliczyć potrzebną dawkę witaminy K. U mojej koleżanki też ciemiączko się za szybko zrastało to jedna lekarka kazała odstawić D3 a druga powiedziała że na własną odpowiedzialność bo dziecko może dostać krzywicy. A szybciej zrośniete ciemiączko to bardziej bolesne ząbkowanie

monia-t - K od 8 dnia przez 3 miesiące, a D3 moja lekarka zaleca do roku z przerwą w lato

Do góry