reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ariska - no dziś rano dwa razy zwymiotował, ale od tego czasu cisza:) a rzadkie kupki ma z 3 dni, ale nie panikuję bo chętnie je dziś ciągle na piersi wisi....

dziewczyny jak nosicie swoje dzieci?
Bo mój skarb tylko w pionie lubi w poziomie płacze, sprawdzilismy przed chwilą z mężem z jakiej odległosci widzi, mielismy w ręce przedmiot i wodzilismy mu przed oczkami i powoli się oddalalismy, okazało się że widzi z 3 metrów, super:) może dlatego lubi pozycje w pionie tylko:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
a u nas dziś dzionek poza domem, wróciliśmy ok 15 to obiad i domowe sprawy.
dziś 23 czyli "nasz" z mężem dzień to obiad z dwóch dań zrobiłam, czekam na męża, mam nadzieję że będzie smakować.
miłego wieczorku Wam życzę

my najpierw świętowaliśmy wszystkie miesięcznice od poznania-czyli 19, a teraz od ślubu czyli 23, staraliśmy się do niedawna chodzić na kolacje do restauracji zawsze 23 ale teraz to niemożliwe póki co.
ale zawsze to jest okazja :-)

Blondi- mój Szymon miał taką szatkę gołąbkiem do chrztu.Kupiła mu chrzestna bo u nas jest taki zwyczaj że chrzestna szatkę a chrzestny świecę.

Na tej szatce jest wyszyte imię i nazwisko dziecka i data urodzenia,jest śliczna :-)

U mnie w domu mąż chory i córcia...brrr i z choróbskami.

Szymuś śpi mi bardzo ładnie tak od 21 do 3 w nocy potem je i śpi tak do około 7.

Ostatnia edycja:
joasienko zgadzam się, my też świętujemy misięcznice :) najpierw miesięcznice spotykania się, a teraz ślubne:) a że to ta sama data to każdego 8 dnia miesiąca dostaje róże albo coś na slodko i ogromnego buziaka:) dziś mamy rocznice trzecią zaręczyn i też róże i serca do okna do powieszenia mi się dostało:) słodkie takie święta:)

syla29 - dzięki za odpowiedź:) a z jakiego materiału była szatka:)

Ostatnia edycja:
Blondi im mniej kiczu tym lepiej, przynajmniej dla mnie:-) A odnosnie witamin i uczulenia na nie. Ja na poczatku dawalam malej tylko Devikap bo dokarmialam mieszanka i wtedy Ala miala ladna cere, zero wypryskow. Ale mojej kolezanki corke wlasnie Devikap uczulal i tez byla cala wysypana na buzi. Znowu teraz uzywam VitaK+D i moja Ala ciagle ma jakies wypryski. Juz jakies 5 dni nie daje jej tej witaminy i buzia coraz lepsza. Z drugiej strony tez nie wiem jeszcze czy to za sprawa odstawienia witamin czy dlatego ze caly czas smaruje jej buzie maka ziemniaczana. Za kilka dni znowu wprowadze te witaminy i sie przekonamy.

ja w końcu usiadłam....więc...bylam u lekarza , z Maciusiem wszyystko dobrze waży już 5 kg :):):) jeżeli chodzi o odsuwanie napletka to teraz się tego nie praktykuje. Ale mogę delikatnie odciągać tylko żeby bylo widać żołądź:) Jeżeli chodzi o naszą wysypkę to powiedziała żeby wyeliminować mleko krowie...więc do zabielania kawy kupić sojowe np. I zobaczymy czy zejdzie. Co do kolek to mamy dalej brać sab simplex i przeczekać:) Pytalam tez o mój kręgoslup i mam podejść po skierowanie na prześwietlenie i do specjalisty.

madzia my nie musimy podawać wit. K bo nasze dzieciaczki miały wstrzykniętą 1 mg (standardowo daje się 0,5) mimo to ja mam K+D bo mi położna powiedziała że trzeba więc dawałam a zapytałam pediatrę to powiedziała, że nie trzeba bo już miał tyle ile potrzeba i że mogę dawać co 2 dzień(bo jeszcze mam jej trochę a kosztowała 50 zl).

co do ubierania w chustę, to jak była u mnie ta dziewczyna od wiązania mówila żeby dziecko było ubrane tak jak w domu i tylko czapeczka i na nogi skarpetki (najlepiej takie długie podobno są jakieś specjalne do chusty). Na dziecko zakładać polar albo coś takiego i normalnie chodzić...ja póki co czekam na trochę cieplejszy czas myślę, że w kwietniu już będziemy chodzić.

blondi ja Maćka noszę pionowo bo poziomo ja jakoś nie potrafię....jestem usztywniona.

Ribi a co sie stalo z Twoim kregoslupem..? Pytam bo mnie cos bardzo boli ostatnio i nie wiem czy jakis masaz sobie zafundowac.. czy moze do lekarza isc.
Blondi ja tez nosze coreczke glownie pionowo bo poziomo to marudzi.

reklama
gosiula w ciąży niestety się ujawniła jakaś ukryta wada i był nawet czas że miałam problem z chodzeniem...a przy porodzie bolały mnie nogi (też od kręgosłupa). I teraz muszę iść do lekarza żeby zobaczyć co i jak ale najpierw zrobię prześwietlenie żeby lekarz już widział jak to wygląda...
a na masaż to i tak chcę się wybrać bo boli mnie odcinek szyjny i lędźwiowy. Mam problem z noszeniem Maćka chociać waży dopiero 5 kg. Nieraz noszę go w chuście ale raczej żeby zasnął i wtedy chyc do łożeczka. Ogólnie najlepiej skorzystaj z masażu i powinno być ok:)

Do góry