reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

blondi zestaw super....teeż o nim pomyślę, ale to chyba chrzestna i chrzestny kupują...? co do ciemiączka to ostatnio pani doktor je kontrolowala...wiec jak Cię coś niepokoi idź do lekarza....co do witamin to mi też się nieraz zapomina....a swoją drogą nie czytaj za dużo bo właśnie się później schizujesz....a dlaczego mówisz o odwodnieniu? aż tak wymiotuje?

reklama
Witam sie i ja:-)

U nas nocka ladnie:-) przespane 9,5 h Bartusia.
20 minut temu usnal mi na brzuchu odlozylam go do lozeczka i narazie spiocha...a ja mam stresa czy sie nie obudzi...chcialabym zeby w dzien nauczyl sie spac sam....wczoraj zreszta wam pisalam o moich planach:-)
A remont pod nami nadal trwa...masakra...oby tylko bartusiowi nie przeskadzal i Go nie wybudzal....

dzień dobry:*
maciej mnie obudził o 6:00, potem przysnelismy i o 8ej znów pobudka:) a potem to już witaminki sniadanko i powoli się zbierać z łóżka będę:)
Już wiem od czego Maciuś ma wysypkę, przerwałam podawanie witamin na dwa dni i czyściutką miał buzie teraz dwa dni już podaje wit K i znów go obsypało:( ach!
A jak ciemiączko Waszych dzieci? Schizuje Was ono? Bo mnie bardzo...

oj mnie tez schizuje.....szczegolnie ze bartus w miejscu ciemiaczka ma takie wglebienie....ale lekarka zawsze oglada,dotyka i nic nie mowi ze dzieje sie cos zle....a wklesłe ma bartus od samego poczatku.

i ja się witam:) po smekcie przestało boleć i poszłam spać...uff. Maciuś dziś 3 razy sie obudził...my dziś na 14.45 do pediatry muszę sobie spisać pytania na kartce...bo tak naprawdę umowiłam się z kolką a ona juz przeszła ale pójdę ppo receptę na szczepionki i podpytać o krostki na buziuni o odsuwanie napletka i o bączki...bo codziennie rano maciuś ciśnie ....i się denerwuje....CZY WASZE DZIECI TEŻ CISNĄĆ BĄCZKI PŁACZĄ?
Co do szatki i świecy to gdybym Was nie miala to pewnie poszłabym goła i wesoła...sierota zapomniałam...

gogi DZIĘKUJĘ ZA INFO (teraz tak będę dziękować:) )

moj tez przy baczkach czasem placze ale wtedy podaje mu bobotik i przechodzi.

blondi zestaw super....teeż o nim pomyślę, ale to chyba chrzestna i chrzestny kupują...? co do ciemiączka to ostatnio pani doktor je kontrolowala...wiec jak Cię coś niepokoi idź do lekarza....co do witamin to mi też się nieraz zapomina....a swoją drogą nie czytaj za dużo bo właśnie się później schizujesz....a dlaczego mówisz o odwodnieniu? aż tak wymiotuje?

Ja z witamin podaje tylko ta D3 bo jak dokarmiama mlekiem to ponoc tej K nie trzeba.

Witam ale dzisiaj pospaliśmy z przerwami aż do 9-30. Wczoraj jak młody od 14 płakał to chwile przerwy i płacz dopiero jak włączyłam zrezygnowana sobie U2 aby się troszkę odstresować i mały przy pierwszych dźwiekach się uspokoił i zasną co prawda na chwile, ale w tym czasie zjadłam i zrobił się czas kąpania a potem już było ok. zjadł i poszedł grzecznie spać.
Blondi fajny zestaw, właśnie Ribi też muszę zrobić sobie zestaw pytań a szczególnie jak wszystko będzie się odbywać w innym języku.

BLONDI-mAJA TEZ MA TAKIE.... A JAK MA CZKAWKE ALBO SIE WKURZA I WYJE TO AZ JEJ TO PULSUJE,JA PRZY SYNKU SIE SCHIZOWALAM,A BYLO OK TERAZ WIKEM ZE ONA MA TAK SAMO.....CALKOWICIE TO CHYBA KOLO ROKU ZRASTA SIE

Blondi ja też bym radziła nie czytać, ja ostatnio nie czytam w int. tylko od was dowiaduje się i jestem o wiele spokojniejsza że nie tylko moje dziecko np. ma krostki, a tak jak czytałam to się schizowałam, a jak pójde do lekarza to też mam zamiar wszystkiego dopytać i zrobić sobie liste tak jak Ribi
monia-t Mi lekarka powiedziała że wit K do trzeciego miesiąca a wit. D to dłużej, ale tutaj się spytam czy jeszcze mam podawać tą wit K, dobrze że mi przypomniałaś o tym pytaniu:tak:

Ostatnia edycja:
ja witamine D3 podaje jak bartek skonczyl 4 tygodnie. Wit K nie podaje.

ups zle przeczytalam....nie wiem do kiedy sie podaje;-)

Ostatnia edycja:
witam,
ale piękna pogoda u nas, ok 13 sobie wyjdziemy na spacerek jak Antoś zje:)
u małego ciemiączko jest wklęsłe i mocno pulsuje jak jest zdenerwowany a takto jest normalne, witaminę D podaje co dzień a K przy dokarmianiu położna co drugi dzień kazała podawać

reklama
ribi - nie no dziś dwa razy zwymiotował bardzo dużo ale naczytałam się na necie że wklesłe ciemiączko od odwodnienia i sobie wkręciłam:(

już nie czytam tego netu
Maciuś ładnie teraz je wiec może poczekam z panikowaniem i wizytą jeszcze kilka dni:)
pocieszyłyście mnie dziekuję Wam za odpowiedzi bardzo:)

Wiem że wit D podaje się do czasu aż się karmi piersią, dopiero jak się dziecko odstawi od piersi to się przestaje podawać.
Wit K to na opakowaniu wyczytałam że do ukończenia 3-4 miesiąca dziecka. wiec jeszcze ponad miesiąc Maciuś będzie brał.

Ostatnia edycja:
Do góry