reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

dobry pomysł z Allegro, też muszę popatrzeć bo nawet się jeszcze nad tym nie zastanawiałam.
my dziś z Alusią ruszamy w trasę, najpierw do mamy oporządzić żółwia i mieszkanko odwiedzić bo rodzinka za granicą, a potem w pobliskim parku się na spacer umówiłam z koleżanką.
wracając zajadę do pracy pokazać Alusię i akt urodzenia dostarczyć i pewnie ok 15 do domku wrócimy.
jutro też cały dzień mamy zaplanowany-lubię tak :-)
miłego dnia Wam życzę

reklama
dzień dobry:*
maciej mnie obudził o 6:00, potem przysnelismy i o 8ej znów pobudka:) a potem to już witaminki sniadanko i powoli się zbierać z łóżka będę:)
Już wiem od czego Maciuś ma wysypkę, przerwałam podawanie witamin na dwa dni i czyściutką miał buzie teraz dwa dni już podaje wit K i znów go obsypało:( ach!
A jak ciemiączko Waszych dzieci? Schizuje Was ono? Bo mnie bardzo...

i ja się witam:) po smekcie przestało boleć i poszłam spać...uff. Maciuś dziś 3 razy sie obudził...my dziś na 14.45 do pediatry muszę sobie spisać pytania na kartce...bo tak naprawdę umowiłam się z kolką a ona juz przeszła ale pójdę ppo receptę na szczepionki i podpytać o krostki na buziuni o odsuwanie napletka i o bączki...bo codziennie rano maciuś ciśnie ....i się denerwuje....CZY WASZE DZIECI TEŻ CISNĄĆ BĄCZKI PŁACZĄ?
Co do szatki i świecy to gdybym Was nie miala to pewnie poszłabym goła i wesoła...sierota zapomniałam...

gogi DZIĘKUJĘ ZA INFO (teraz tak będę dziękować:) )

Ostatnia edycja:
blondi - komplet rewelacyjny szkoda że nie patrzaałam na all bo bym miała spersonalizowane i fajna pamiątka a tak kosztowało podobnie ale to już bez daty ani nic :( u nas szatkę kupuje chrzestna a świecę chrzestny

Blondi ja właśnie na all kupowałam dla Piotrusia taki zestaw szatka+swieca (taka a'la bluzeczka) z wyhaftowanym imieniem i data chrztu. Dla Ali tez zamawiam i dobrze, że mi o tym przypomniałaś.

Kochane teraz zmienie temat i proszę o rady, prawdopodobnie się nakręcam ale chce się dowiedzieć od Was na temat ciemiączka u dzieci... wiem że jest temat o dolegliwościach ale tu częściej zaglądacie dlatego tu spytam.
Mam wrażenie że Maciuś ma wklęsłe ciemiączko, ale też nie wiem czy wczesniej nie dotykałam mu tego ciemiączka, czy teraz własnie jak zaczał robić rzadkie kupki i dziś wymiotował z rana to się nakręciłam,a czytałam o odwodnieniu:( doradźcie

Tak jak pisałam robiłam Maciusiowi przerwę w wit żeby zobaczyć od czego wysypka i może po tej wit D on tak wymiotuje przez to nie ma odpowiedniej ilości tej wit w organiźmie

Ostatnia edycja:
blondi - szatke i świece w sklepie z dewocjonaliami za świecę 20zł i szatka 19. A ofiare daliśmy księdzu 100zł a chrzciny teraz w sobotę :)

ja też tak - tylko w przyszłą niedzielę. w którym kościele chrzcicie? może bym wpadła na chrzest michasi. o ile nie będę miała gości.
świecę kupowałam sama - bo nie lubię takich kolorowych, oblepionych. Dla mnie świeca ma duże znaczenie. Tymek teraz do komuni bierze swoją chrzcielną - nie kupiłam mu osobnej bo świeca powinna być jedna od chrztu do śmierci i dlatego wybieram takie skromniejsze.
Monciaa - ale Szymcio ma całuśne usta. Normalnie nie ma siły, trzeba pocałować :)
Blondi - ja ciemiączka nawet nie sprawdzałam. A muszę się przyznać że mi się czasem o witaminkach zapomni. Ale nie ma co schizować - na pewno wszystko będzie dobrze. A jak już wyjdzie słoneczko i naturalna witaminka - to tym bardziej

Ostatnia edycja:
reklama
oj damqelle trochę mnie uspokoiłaś, wiesz ja nigdy nie dotykałam a wczoraj i dziś tak, a nie wiem jak powinno być wiec mam wrażenie, że coś jest nie dobrze. Maciuś je dużo wiec dzisiejsze wymioty raczej go nie odwodnią, och taki mały człowieczek i człowiek tak kocha że martwi sie o wszystko:(

Do góry