reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Super że Tysia urodziła, nie było mnie pół dnia a tu taka niespodzianka, szybko jej to poszło!
Jutro nie będzie mnie cały dzień, bo jedziemy do rodziców, to pewnie jak zairze w poniedziałek bedą kolejne maleństwa.

A teraz mówie dobranoc, bo strasznie mnie boli głowa...

aha Monia-t wg OM to ja bym miała 37 tc już - tak mi się zdaje -a le termin ten z pierwszego USG jest 24 styczeń a trzymam się USG i przy tym zostaję

no to ja tez mam podobny termin:)ale mi sie nie spieszy:) z OM 24.01 a z usg 31.01 a mam w planach do 16.01 wytrzymac,ale nie wiem czy sie uda

jesli chodzi o ciekniecie czegos,ja mam od miesiaca upławy kremowo białe rano szczególnie leci jak nie wiem co po nogach,ale nic nie piecze i nie swedzi,lekarz powiedział ze to normalne,mocz mam ok,posiew moczu tez wiec widocznie musi tak byc....wiec jesli macie cos poobnego to moze tez tak samo.....

claudia - tak mi się zdawało, że ty coś z suwaczkiem kombinowałaś ;-)

gdybym brała pod uwagę terminy z usg, to wychodzi jeszcze później, bo Natalka jest drobna osóbka. Z ostatniego usg 05.02, pojawiał się też termin 02.02, 06.02, a w dodatku jest bardzo duży rozrzut pomiędzy pomiarami główki, brzuszka i kości udowej, bo Natalia ma długie nogi, a główkę małą :-D. Tak więc bardziej miarodajne jest liczenie wg OM.

Super wieści od Tysi !!! Szkoda tylko, że mężulo nie zdążył...

elfa - te położne to są takie, że słów brak :wściekła/y: Przyjedzie kobieta - źle, nie przyjedzie - też źle. A jeszcze cię potraktowali... Co do upławów, to u mnie śluz też jest o wiele bardziej lejący, a wyniki mam super, posiew czyściutki, więc wcale nie muszą świadczyć o infekcji. Myślę, że mimo wszystko dobrze, że tam pojechałaś i się upewniłaś, bo chodzi nie tylko o nas, a o dzieciaczki. I nie miałaś się czego wstydzić. Miłego oczekiwania :-)

Dziewczyny nabrały tempa!
Aniwar chyba tez się spodobała data 01.01.2011 i chce jeszcze zdążyć :-D Ma jeszcze trochę ponad godzinę.
A jak nie zdąży, to urodzi dokładnie w wyznaczonym terminie.
Co tam, najważniejsze, żeby poszło gładko i Bartuś żeby był zdrowy :tak:

ale newsy:-)

nulini - moj bobasek też dzisiaj jakiś spokojniejszy... ale własnie się wykąpałam i nasmarowałam kremikami i normalnie wariuje jak nie wiem co... zaraz mi jego syrka brzuch przebije :-D a dupinka to normalnie taaaakie górki robi :-)

teraz to już codziennie cos będzie się działo na styczniówkach :-)

a co do terminów porodów... według usg (praktycznie każdego) ja mam termin na 04.01.2011 r... ale według miesiączki termin przypada mi między 7 a 9 stycznia... (ta rozbieżność wynika z tego, że ja zawsze przed miesiączką 2 dni lekko krwawiłam - plamiłam i dlatego te 2 dni moga się różnić)...

ciekawe kiedy urodzę?! :-) nie wspominając że coraz bardziej się stresuję :-)

reklama
Witam się dopiero teraz, zabiegany dzień miałam.. WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU, SZYBKICH PORODÓW ŻYCZĘ !!!

Gratuję rozpakowanym, mi niestety nie udało się w rocznicę urodzić :( Oby mała wyszła jak najszybciej ;)

Miłej nocki

Do góry