reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
Super że Tysia urodziła, nie było mnie pół dnia a tu taka niespodzianka, szybko jej to poszło!
Jutro nie będzie mnie cały dzień, bo jedziemy do rodziców, to pewnie jak zairze w poniedziałek bedą kolejne maleństwa.

A teraz mówie dobranoc, bo strasznie mnie boli głowa...

aha Monia-t wg OM to ja bym miała 37 tc już - tak mi się zdaje -a le termin ten z pierwszego USG jest 24 styczeń a trzymam się USG i przy tym zostaję

no to ja tez mam podobny termin:)ale mi sie nie spieszy:) z OM 24.01 a z usg 31.01 a mam w planach do 16.01 wytrzymac,ale nie wiem czy sie uda

jesli chodzi o ciekniecie czegos,ja mam od miesiaca upławy kremowo białe rano szczególnie leci jak nie wiem co po nogach,ale nic nie piecze i nie swedzi,lekarz powiedział ze to normalne,mocz mam ok,posiew moczu tez wiec widocznie musi tak byc....wiec jesli macie cos poobnego to moze tez tak samo.....

claudia - tak mi się zdawało, że ty coś z suwaczkiem kombinowałaś ;-)

gdybym brała pod uwagę terminy z usg, to wychodzi jeszcze później, bo Natalka jest drobna osóbka. Z ostatniego usg 05.02, pojawiał się też termin 02.02, 06.02, a w dodatku jest bardzo duży rozrzut pomiędzy pomiarami główki, brzuszka i kości udowej, bo Natalia ma długie nogi, a główkę małą :-D. Tak więc bardziej miarodajne jest liczenie wg OM.

Super wieści od Tysi !!! Szkoda tylko, że mężulo nie zdążył...

elfa - te położne to są takie, że słów brak :wściekła/y: Przyjedzie kobieta - źle, nie przyjedzie - też źle. A jeszcze cię potraktowali... Co do upławów, to u mnie śluz też jest o wiele bardziej lejący, a wyniki mam super, posiew czyściutki, więc wcale nie muszą świadczyć o infekcji. Myślę, że mimo wszystko dobrze, że tam pojechałaś i się upewniłaś, bo chodzi nie tylko o nas, a o dzieciaczki. I nie miałaś się czego wstydzić. Miłego oczekiwania :-)

Dziewczyny nabrały tempa!
Aniwar chyba tez się spodobała data 01.01.2011 i chce jeszcze zdążyć :-D Ma jeszcze trochę ponad godzinę.
A jak nie zdąży, to urodzi dokładnie w wyznaczonym terminie.
Co tam, najważniejsze, żeby poszło gładko i Bartuś żeby był zdrowy :tak:

ale newsy:-)

nulini - moj bobasek też dzisiaj jakiś spokojniejszy... ale własnie się wykąpałam i nasmarowałam kremikami i normalnie wariuje jak nie wiem co... zaraz mi jego syrka brzuch przebije :-D a dupinka to normalnie taaaakie górki robi :-)

teraz to już codziennie cos będzie się działo na styczniówkach :-)

a co do terminów porodów... według usg (praktycznie każdego) ja mam termin na 04.01.2011 r... ale według miesiączki termin przypada mi między 7 a 9 stycznia... (ta rozbieżność wynika z tego, że ja zawsze przed miesiączką 2 dni lekko krwawiłam - plamiłam i dlatego te 2 dni moga się różnić)...

ciekawe kiedy urodzę?! :-) nie wspominając że coraz bardziej się stresuję :-)

reklama
Witam się dopiero teraz, zabiegany dzień miałam.. WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU, SZYBKICH PORODÓW ŻYCZĘ !!!

Gratuję rozpakowanym, mi niestety nie udało się w rocznicę urodzić :( Oby mała wyszła jak najszybciej ;)

Miłej nocki

Do góry