reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam wszystkie mamusie serdecznie w dzisiejszy piękny dzień. Właśnie nadrobiłam zaległości​

klaudoos gratuluje udanej wizyty no i synuś duży i też wychodzi grudniowy, ale musimy się trzymać tego pierwszego terminu tzn. u mnie wychodził 1 potem 3 styczeń i też mam nadzieje że wytrzymamy. Moje maleństwo ostatnio ważyło 1410g. A co do porodu to 6 tyś jak dla mnie też masakra.​

A co do dziwnych dolegliwości to mnie boli pod piersiami pomiędzy brzuchem a piersiami i nieraz nie mogę wygodnej pozycji znaleźć. A tak od czasu łapią mnie skurcze ale nie są uciążliwe.​

DSCF9996.jpg
Wszystkim chorującym mamuśką i nie tylko przesyłam troszkę słońca znad morza.:-)
DSCF0054.jpg

DSCF0042.jpg

DSCF0077.jpg

reklama
oj księzniczki wyprzedziły chłopców :-)

Przyszła_mamaa - gratuluję córci:-)

Iwi - fajne fotki, dzięki za kilka promieni słonecznych u nas pochmurno!

Dziewczyny udanego popołudnia, a ja zmykam sie malować i suszyć włoski :-)

Witam wszystkie mamusie serdecznie w dzisiejszy piękny dzień. Właśnie nadrobiłam zaległości​

klaudoos gratuluje udanej wizyty no i synuś duży i też wychodzi grudniowy, ale musimy się trzymać tego pierwszego terminu tzn. u mnie wychodził 1 potem 3 styczeń i też mam nadzieje że wytrzymamy. Moje maleństwo ostatnio ważyło 1410g. A co do porodu to 6 tyś jak dla mnie też masakra.​

A co do dziwnych dolegliwości to mnie boli pod piersiami pomiędzy brzuchem a piersiami i nieraz nie mogę wygodnej pozycji znaleźć. A tak od czasu łapią mnie skurcze ale nie są uciążliwe.​

Zobacz załącznik 292955
Wszystkim chorującym mamuśką i nie tylko przesyłam troszkę słońca znad morza.:-)
Zobacz załącznik 292956

hej wydaje mi sie ze malenstwo ugniata Ci przepone.. ja sie cos zle czuje- jest mi NIEDOBRZE!

klaudoos No o tym nie pomyślałam.

A co do dolegliwości to i tak staram się nie narzekać, bo z tego co czytam to lajcikowo jak na razie przechodzę ciąże. Wymiotów na początku nie było tylko mdłości do wytrzymania i to nie poranne ale wieczorne, potem to było w miarę tylko huśtawka nastroju mnie straszna dopada. A teraz to brzucho troszkę przeszkadza i muszę zwalniać a nieraz się zapominam i przypomina mi wtedy zadyszka i robi mi się słabo. Gdzieś przeczytałam że pod koniec kobieta zastanawia się jak było przed i że to już trwa wieczność i właśnie dzisiaj dopadły mnie takie myśli.

A co do teraźniejszych mdłości to ja mam jak za dużo zjem to wtedy po jakimś czasie mnie mdli i to od tygodnia wcześniej oprócz tych początkowych się nie zdarzało.

Teraz idę poczytać książkę wieczorem jeszcze wpadne;-)

gabriella - ale laska z ciebie kochana :-)
:zawstydzona/y:

gabriella - a gdzież ty ten brzuszek podziałaś pod tym płaszczykiem? Dopiero na basenie poznałam po tej uroczej plamce :)
płaszyk pozyczony od siostry na jakiś czas, póki jeszcze jako tako ciepło

ale ja tak mam
wracam ze żłobka z Kajką osiedlową jezdnią
jedzie za nami auto
to ja myk na brzeg ulicy bo to jezdnia
a tu słysze za plecami "nie nie spiesz się, ja poczekam, popatrzę sobie na śliczną dziewczynę"
(mimo że ja tyłem do gościa to on jasnowidz że ja śliczna)
ja się obracam a kolo :szok: :szok: :szok:
zakręcił szybę, gaz i odjechał
:-)

Claudia a jaki magnez bierzesz, w tabletkach czy rozpuszczany. Bo mnie też powoli zaczynają chwytać w nocy skurcze.
mi gin kazał na skurcze brać slowmagB6
bo jak stwierdził to ma być magnez z wit. B6
sam magnez niby nic nie da

malta, julcik wklejam wam fragmencik artykułu, który jest o zmianach jakie zachodzą w stawach w czasie ciąży. Najprawdopodobniej to właśnie jest przyczyną waszych (i moich też niestety) dolegliwości.

"Możesz odczuwać bóle, zwłaszcza w stawach miednicy. Związane to jest z działaniem relaksyny, hormonu, który rozluźnia więzadła miednicy. Przygotowują się one w ten sposób do porodu. Także Twój środek ciężkości zmienia się nieco; chodzisz odchylona w tył, aby utrzymać stabilność sylwetki. Zwiększa się w związku z tym obciążenie, jakie muszą wytrzymywać więzadła kręgosłupa i okoliczne mięśnie".
ja odchylona nie chodzę itd.
ale czuje jak mi się cała miednica-krocze rozłazi!
w dzień jak się poruszam to pikuś jest
ale w nocy!
w nocy to jest taki ból, że ledwo się mogę przekręcić z boku lewego na prawy np.
w pierwszej ciąży bolało ale nie aż tak i nie tak szybko
teraz boli już od jakiegoś miesiąca i to coraz bardziej :baffled:

reklama
Mnie dzis cala noc wszystko swedzialo i boje sie ze jednak mam ta cholestaze. Do tego po EKG pielegniarka kazala sie w miare szybko skontaktowac z lekarzem:( Wiem ze pewnie nic nowego nie wyszlo ale jakos tak smutno mi sie zrobilo. No ale poszlam na spacer i juz mi lepiej.
Zrobilam pizze i zaraz wychodzi z pieca:)

Do góry