gabriella - ale laska z ciebie kochana :-)
gabriella - a gdzież ty ten brzuszek podziałaś pod tym płaszczykiem? Dopiero na basenie poznałam po tej uroczej plamce
płaszyk pozyczony od siostry na jakiś czas, póki jeszcze jako tako ciepło
ale ja tak mam
wracam ze żłobka z Kajką osiedlową jezdnią
jedzie za nami auto
to ja myk na brzeg ulicy bo to jezdnia
a tu słysze za plecami "nie nie spiesz się, ja poczekam, popatrzę sobie na śliczną dziewczynę"
(mimo że ja tyłem do gościa to on jasnowidz że ja śliczna)
ja się obracam a kolo
zakręcił szybę, gaz i odjechał
:-)
Claudia a jaki magnez bierzesz, w tabletkach czy rozpuszczany. Bo mnie też powoli zaczynają chwytać w nocy skurcze.
mi gin kazał na skurcze brać slowmagB6
bo jak stwierdził to ma być magnez z wit. B6
sam magnez niby nic nie da
malta, julcik wklejam wam fragmencik artykułu, który jest o zmianach jakie zachodzą w stawach w czasie ciąży. Najprawdopodobniej to właśnie jest przyczyną waszych (i moich też niestety) dolegliwości.
"Możesz odczuwać bóle, zwłaszcza w stawach miednicy. Związane to jest z działaniem relaksyny, hormonu, który rozluźnia więzadła miednicy. Przygotowują się one w ten sposób do porodu. Także Twój środek ciężkości zmienia się nieco; chodzisz odchylona w tył, aby utrzymać stabilność sylwetki. Zwiększa się w związku z tym obciążenie, jakie muszą wytrzymywać więzadła kręgosłupa i okoliczne mięśnie".
ja odchylona nie chodzę itd.
ale czuje jak mi się cała miednica-krocze rozłazi!
w dzień jak się poruszam to pikuś jest
ale w nocy!
w nocy to jest taki ból, że ledwo się mogę przekręcić z boku lewego na prawy np.
w pierwszej ciąży bolało ale nie aż tak i nie tak szybko
teraz boli już od jakiegoś miesiąca i to coraz bardziej