reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

cześć dziewczynki:-)
ja juz w domku,i od rana próbuję ogarnąc chałupkę po 4 dniach nieobecności....istny sajgonik:no:a brzuch mnie boli dziś okrutnie.jutro pojadę do ginka.
byłam dziś na poczcie i przeżyłam istne męki.Wyobrażcie sobie ,stoję przy okienku,kobitka mnie obsługuje,a tu podchodzi do mnie jakaś babcia o laseczce i trąca mnie.patrze się na nią i mówię ze ja teraz jestem obsługiwana i niech sobie usiądzie.a babcia chyba specjalnie stoi nademną i dyszy i stęka.poczułam taki odrażający smród ze az mi się niedobrze zrobiło.odwrociłam się a babcia jeszcze głośniej sapie i ni cholery nie chce odejśc.nic do niej nie docierało,i tak stała az ja nie odeszłam...starsi ludzie naprawde niekiedy są niemożliwi...:no:

witam nową mamusię:-)
klaudoss ale super duża dzidzia:-)
ribi oj wiem jak dobrze jest u mamy co dopiero wróciłam od swojej:-)

reklama
no właśnie nie zgadza mi się, dzidzia jest o 4 dni mlodsza. czyli moge urodzić np kolo 10 stycznia. Narazie nie zmieniałam suwaczka bo może jeszcze jeszcze nadrobi. Jak byłam na polówkowym to byl mlodszy o 8 dni i nadgonił potem te kilka dni to może teraz też troche nadgoni. A jak jest u Ciebie?? zgadza Ci sie z OM??

Witam,
ja jeszcze u rodzicow jestem, ciagle cos sie dzieje i ciezko napisac nawet dwa slowa :-D Jutro wieczorem wracamy, wiec wtedy juz na biezaco bede.

klaudoos
gratuluje duzego synusia :-)

fogia zdrowka zycze i tez jestem ciekawa co to za specyfik Ci pomogl :-)

zielona2909 to duza stopke ma synus :szok::-D Mojemu teraz na zime kupowalam 26 i wydaje mi sie taki duzy ten bucik ;)

no właśnie nie zgadza mi się, bo moja jest ponoć o 2 tygodnie młodsza już od pierwszego usg,( Miała 8tyg-6 tyg od poczęcia czy cos takiego) i przy każdym kolejnym zawsze jest róznica ok 2 tygodni..wychodzi na to, że jak om miałam 28.03, to zmajstrowalismy małą w połowie kwietnia, ale za cholerę nie wiem kiedy, bo w sie staralismy i trochę tego było :) i właśnie z 1 usg wychodzi 4 01 :p a teraz to nawet 12 15 01:)

no to nie jestem sama bo juz sie martwilam że tylko moja dzidzia jest mlodsza. Mnie ginka uspokajała bo powiedziała ze 2 tygodnie roznicy w ta czy w ta sa w normie. Moze miałas dlugie cykle i dlatego jest mlodsza bo owulacja byla poźniej i wtedy by sie zgadzalo.

Dziewczyny a u mnie dzis 100 dniówka!! trzeba sie napic kakao z tej okazji :D:D kurcze juz nie moge sie doczekac.. a juz 3 dzien podjadam sobie w ciągu dnia paluszki rybne.. wogole jakos zaczeło mnie do ryby ciągnac... i sledzia bym se zjadła.. albo wedzonej makreli.. no ryba i ryba... hihi a na obiad biała kiełbasa z ziemniaczkiami z wody ( z dodatkiem smietany ) i chyba jakas surówka do tego ale niewiem jeszcze co

biała ja też robię mężusiowi podobnie, na białej gotuję żurek, a ziemniaczki polewam tłuszczykiem z cebulka i boczkiem( żurek oczywiście z torebki bo nie chce mi sie nigdy bawic ale doprawiam po swojemu) czasami to w ogóle przysmazam ziemniaki , wszystko razem na patelni i looz:p a jak zostaje mi zupki to na drugi dzień jest z jajkiem na twardo wkrojonym i chlebek:p

b_iala no wlasnie za mna tez tak ryba chodzi ciagle :-D Mama na obiad mi wczoraj zrobila rybke i poza tym sledzie w pierzynce :-) Uwielbiam!
a sasiad rodzicow wedzi makrele i zawsze ma swieza i bardzo dobra, tez zamierzam sie po nia wybrac :-)
Gratuluje studniowki!

Dziewczyny a co do terminow z usg, to naprawde moze byc roznica pare dni, a nawet dwa tygodnie w terminach. Jesli lekarz uwaza, ze jest wszystko w porzadku, tzn ze jest :-)

reklama
Dziewczyny a co do terminow z usg, to naprawde moze byc roznica pare dni, a nawet dwa tygodnie w terminach. Jesli lekarz uwaza, ze jest wszystko w porzadku, tzn ze jest :-)

...żeby to tylko kilka dni albo dwa tygodnie...

U mnie wg OM termin mam na 14 stycznia. Natomiast jak byłam w sierpniu na Pomorzanach w Szczecinie na badaniach prenatalnych to profesorek mnie wystraszyl i stwierdził: "...no ja tu widzę że urodzi Pani na pewno do końca tego roku a tak bliżej to stawiam na połowę grudnia..."

Bardzo bym nie chciała w grudniu:-( i myśle że to pomyłka spowodowana tym że synuś w brzuszku jest duży i ginek dał się nabrać:-)
A ja i tak urodzę w styczniu! Będę mocno nogi zaciskać , przynajmniej do Nowego Roku:-):-)

Do góry