reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

melduje sie!! jestesmy po wizycie!
mały wazy 1889g- to jest drugi pomiar wiec lekarz powiedzial ze realny, bo pierwszy byl 2100g
spojenie łonowe mnie boli bo główka naciska czyli ułozony główkowo hihi!! lekarz pow ze szyjka jest skrócona ale trzyma mówi ze dotykal główke to się odpychala wiec luzno jeszcze naciska na szyjke! spojrzalam na wyniki koncowe data porodu 15 i 18.12, ale trzymam sie tego terminu w okolicach 30.12 wymiary małego odpowiadaja w okolicach 33tyg. za 2-3 tyg po 33tyg mam powtorzyc usg na bdb sprzecie tam gdzie robilam połówkowe, trzeba sprawdzić komory mózgowe i coś jeszcze, niestety na tym sprzecie słabo widac..
powiedzial ze bdb wygladam i zdziwil sie ze znowu przytylam;/ ale juz nie skomentowal;)

no to kochana za zdrowie synka wypijmy... mineralną ;)
Duży, zdrowy chłopak będzie :)

reklama
klaudoos super ze maluszekk rośnie i jest wszystko ok:):-)niezłą ma wagę hi hi:-)
claudia-co do magnezu to ja biore aspargin-bo strasznie cierpły mi dłonie i łapaly skorcze w lydki,za 50tabl zapłacilam 3,99(bo normalnie coz 7 zł,a ze była promocja w aptece to kupiłam 3 opakowania)

Witamy! właśnie wstałyśmy, i dogrzewamy się pod kocem jeszcze:) na śniadanko sałatka z tuńczyka , resztka z soboty, mam nadzieję, że nie będzie żadnych rewolucji :) wczoraj jeździłam nowym autkiem, bardzo mi się podoba:) bo jest duże, tylko pies piszczy , ma za daleko do nas :p
klaudoos !! rzeczywiście masz sporego faceta w brzuszku:)

co do bóli wszelkiego rodzaju, te miednicowe i biodrowe pojawiają mi sie przeważnie wieczorem i w nocy, jak się przekręcam np. :/

Witajcie!
A ja myslałam że tylko ja mam jakieś takie dziwne bule bioder i jakby w pachwinach, ale widze ze to norma, więc chyba nie mam się o co martwic!
Mam dzisiaj lenia i nic mi się nie chce, a w domu taki bałagan, bo zaczeliśmy (w koncu) remont sypialni, wiec śpimy w salonie i w ogóle straszne zamieszane:-( Ale pociesza mnie to że po remoncie wstawimy już dodatkową szafkę i będe mogła poukładac ubranka dla maluszka :-)
Apropo ubranek to troche ostatnio poszalałam na zakupach, postaram sie wrzucic zdjęcia na wątek o zakupach.
Buziaki dla was

A ja idę robić placki na słodko z przepisu koleżanki Dominika81
W piątek mam urodziny (okrągłe ;-)) i szukam dobrego, szybkiego i taniego przepisu na tort - najlepiej z dużą ilością czekolady. Jak macie jakieś sprawdzone przepisy, wrzućcie je na wątek styczniowe mamusie gotują. Dzięki :-)

Witajcie!
A ja myslałam że tylko ja mam jakieś takie dziwne bule bioder i jakby w pachwinach, ale widze ze to norma, więc chyba nie mam się o co martwic!
Mam dzisiaj lenia i nic mi się nie chce, a w domu taki bałagan, bo zaczeliśmy (w koncu) remont sypialni, wiec śpimy w salonie i w ogóle straszne zamieszane:-( Ale pociesza mnie to że po remoncie wstawimy już dodatkową szafkę i będe mogła poukładac ubranka dla maluszka :-)
Apropo ubranek to troche ostatnio poszalałam na zakupach, postaram sie wrzucic zdjęcia na wątek o zakupach.
Buziaki dla was

... współczuję remontu :-( ja mam już go po dziurki w nosie :sorry2: trwa już 4 tydzień i mam nadzieję że ostatni :cool2:

hej dziewczynki
ja już ciut lepiej. Tzn. gardło nie piecze i zaczynam mówić z niewielką chrypką zaledwie. A co pomogło? Koleżanka mojej mamy (Rosjanka zresztą i spec od medycyny ludowej, naturalnej itp.) kazała zrobić pewien specyfik, w smaku obrzydliwy ale jak się okazało skuteczny. :szok:
A do tego napar z lipy z miodem i cytryną i całodniowe wygrzewanie pod kocykiem. A i jeszcze solna świeczka i dużo dobrej energii.
Lekarza na razie odpuszczam, dziś się jeszcze pooszczędzam, zobaczymy jak się będę czuć jutro. Oby lepiej bo trzeba będzie się w końcu ruszyć z domu. Sprawy bankowe wzywają no i Filipkowy homeopata popołudniu.

Filipek jeszcze pokibluje w domu i to pewnie do końca tygodnia. jak na razie poprawy w chorobie to u niego nie ma żadnej, ciągle smarczy i kaszle (szczególnie nocami:dry:) Dziś kolejna seria baniek.

Ja tez slyszalam o pomyłkach co do plci. U mnie na dwóch usg potwierdzony chlopak i chcialabym zeby tak zostało:-) Dla dziewczynki nawet imienia nie mamy. W 30 ktoryms tygodniu kolejne usg jak wtedy tez powie ze chlopak to chyba sie tyle razy by nie pomylili:-)
no właśnie, chyba częściej zdarzają się pomyłki dziewczynka-chłopczyk niż chłopczyk-dziewczynka.
Ja też nie chciałabym już żadnej niespodzianki. Nastawiłam się na tego mojego Antosia...... :sorry2::sorry2:

My dzisiaj bylismy na obiadku u moich rodziców i po obiadku dziadek pojechał z małym na spacer to sobie trochę tez pospałam, a jak wrócili ze spacerku to pojechalismy kupić Piotrusiowi butki na zimę (rozmiar 25 szoook).
no niezła stópka. Filip też ma te nożyska spore jak na swój wiek. Buty zimowe kupiłam mu w rozmiarze 28 ale ma w nich trochę luzu, wiadomo - na ciepłe skarpety i rajstopy.

melduje sie!! jestesmy po wizycie!
mały wazy 1889g- to jest drugi pomiar wiec lekarz powiedzial ze realny, bo pierwszy byl 2100g
spojenie łonowe mnie boli bo główka naciska czyli ułozony główkowo hihi!! lekarz pow ze szyjka jest skrócona ale trzyma mówi ze dotykal główke to się odpychala wiec luzno jeszcze naciska na szyjke! spojrzalam na wyniki koncowe data porodu 15 i 18.12, ale trzymam sie tego terminu w okolicach 30.12 wymiary małego odpowiadaja w okolicach 33tyg. za 2-3 tyg po 33tyg mam powtorzyc usg na bdb sprzecie tam gdzie robilam połówkowe, trzeba sprawdzić komory mózgowe i coś jeszcze, niestety na tym sprzecie słabo widac..
powiedzial ze bdb wygladam i zdziwil sie ze znowu przytylam;/ ale juz nie skomentowal;)
no kochana gratulacje!!! Spory ten Twój synuś no ale i termin Ci wychodzi dużo wcześniejszy (miesiąc wcześniej niż ja :szok::szok::szok:) Kochana mam nadzieję, że nas nie opuścisz dla grudniówek???? ;-);-)

Klaudos !! kawaler ze ho ho :) i juz gotowy do startu:) hihih tez mam nadzieje ze nie zostawisz nas na rzecz grudniówek :)
ja tez biore magnez.. na skurcze :/ łydek Tomus wrócił ze spacerku bardzo zimno dzis u nas wiec krótko był... własnie jest na etapie robienia bałaganu.... a mi tez sie dzis nic niechce.. jakis dzien lenia sie zapowiada:)
Fogia -- wrzuc przepis na ten specyfik... moze komus sie przyda... ja to lubie takie naturalne metody leczenia :)
duzo zdrówka dla Filipka Kajetanka:D

A ja idę robić placki na słodko z przepisu koleżanki Dominika81
W piątek mam urodziny (okrągłe ;-)) i szukam dobrego, szybkiego i taniego przepisu na tort - najlepiej z dużą ilością czekolady. Jak macie jakieś sprawdzone przepisy, wrzućcie je na wątek styczniowe mamusie gotują. Dzięki :-)

Dominika81 okrągłe urodzinki? A kogo, czyżby Twoje?

Mój pierwszy Synuś jest z 22 października i tez będzie miał okrągłe urodzinki, w tym roku już 10-te

Tortów nie robię bo zawsze znajdzie sie któraś babcia chętna:-) Właśnie wczoraj zjedliśmy pysznego- czekoladowo-waniliowego z wiśniami. Pychotka była!
:-)

reklama
Do góry