reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dziewczyny a czy bolą Was biodra? Mnie ostatnio bardzo , zwłaszcza w nocy:-(

To taki ból głęboko, jakby w kościach i promieniuje w dół aż do stóp:-( Rano to niekiedy nie mogę chodzić:-(

Czy to możliwe że tak jest od nagłej zmiany wagi, a więc za szybko tyję i dlatego? Przez ostatnie pół roku, od momentu zajścia, przybyło mi juz 12 kg więc może taka jest przyczyna?

Jutro idę do ginka więc zapytam ale czy może tez tak macie i wiecie dlaczego?

reklama
Cześć dziewczynki:-)
ja na nogach juz od dziewiątej, ale nie mialam netu i nie moglam poczytać co u was:-(

Ja mam dzis jakiegoś lenia...nic mi sie nie chce a musze prasowanko i pranko uskutecznic i obiadek ugotować.....a nie chce mi sie strasznie:-/

malta ja nie mam takich dolegliwości więc Ci nie pomogę:-(

mnie boli tak jakby przy spojeniu łonowym kosci takie mega duze zakwasy masakra:(
tu też mnie boli - to dlatego że jest duży nacisk. Ale biodra nie - nie słyszałam o takiej dolegliwości
Claudia - nie musisz pytać lekarza, jak idziesz na miasto to wskocz do apteki i poproś o magnez dla kobiet w ciąży. Możemy brać magnez, a nawet jest to wskazane zwłaszcza przy skurczach łydek, cierpnięciu rąk i napinaniu brzucha. W aptece będą wiedzieli - większość tabletek z magnezem zawiera jeszcze witaminę B6, niektóre potas. I są niedrogie :)

malta, julcik wklejam wam fragmencik artykułu, który jest o zmianach jakie zachodzą w stawach w czasie ciąży. Najprawdopodobniej to właśnie jest przyczyną waszych (i moich też niestety) dolegliwości.

"Możesz odczuwać bóle, zwłaszcza w stawach miednicy. Związane to jest z działaniem relaksyny, hormonu, który rozluźnia więzadła miednicy. Przygotowują się one w ten sposób do porodu. Także Twój środek ciężkości zmienia się nieco; chodzisz odchylona w tył, aby utrzymać stabilność sylwetki. Zwiększa się w związku z tym obciążenie, jakie muszą wytrzymywać więzadła kręgosłupa i okoliczne mięśnie".

melduje sie!! jestesmy po wizycie!
mały wazy 1889g- to jest drugi pomiar wiec lekarz powiedzial ze realny, bo pierwszy byl 2100g
spojenie łonowe mnie boli bo główka naciska czyli ułozony główkowo hihi!! lekarz pow ze szyjka jest skrócona ale trzyma mówi ze dotykal główke to się odpychala wiec luzno jeszcze naciska na szyjke! spojrzalam na wyniki koncowe data porodu 15 i 18.12, ale trzymam sie tego terminu w okolicach 30.12 wymiary małego odpowiadaja w okolicach 33tyg. za 2-3 tyg po 33tyg mam powtorzyc usg na bdb sprzecie tam gdzie robilam połówkowe, trzeba sprawdzić komory mózgowe i coś jeszcze, niestety na tym sprzecie słabo widac..
powiedzial ze bdb wygladam i zdziwil sie ze znowu przytylam;/ ale juz nie skomentowal;)

Dziewczyny a czy bolą Was biodra? Mnie ostatnio bardzo , zwłaszcza w nocy:-(

To taki ból głęboko, jakby w kościach i promieniuje w dół aż do stóp:-( Rano to niekiedy nie mogę chodzić:-(

Czy to możliwe że tak jest od nagłej zmiany wagi, a więc za szybko tyję i dlatego? Przez ostatnie pół roku, od momentu zajścia, przybyło mi juz 12 kg więc może taka jest przyczyna?

Jutro idę do ginka więc zapytam ale czy może tez tak macie i wiecie dlaczego?

mnie tez czasami w nocy budzi ból bioder własnie. Bola mnie też pachwiny - ostatnio pytałam ginka o ten ból i powiedział, że miednica mi się poszerza...:/ powiedział też, że często się nie wraca do normy po porodzie (czyli będę szersza w biodrach :/ )

a poza tym bóle w tych okolicach są jak najbardziej normalne, bo dzidzia uciska tam wszystko :-)

reklama
Do góry