reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam się po tygodniu nieobecności;-)

Od niedzieli staram się was doczytać i co już prawie jestem przy końcu to znowu dochodzą nowe strony, ale w końcu się udało:tak:
A nie było mnie tak długo, ponieważ w środę miałam wizytę u gina, w czwartek wesele, w piątek odpoczywałam, w sobotę urodziny córy koleżanki i tak zleciało:tak:

Co do wizyty u gina to jestem zadowolona (przypomnę że zmieniałam), zbadała mnie, wszystko powiedziała co i jak a też miałam bóle, wytłumaczyła dlaczego, przepisała mi nospę forte i kazała brać dwa razy dziennie, ale ja biorę tylko jak mnie boli, a na razie mnie nie boli więc nie biorę:-D

Na USG zaprosiła mnie na 12.08 ponieważ teraz nie mogła mi zrobić, także mam nadzieję że poznam już płeć, chociaż ostatnio dowiedziałam się od mojego męża że on nie chce znać płci, co prawda pierwszy dzidziuś do końca był niespodzianką ale tym razem raczej nie wytrzymam:laugh2:

wesele fajne ale to było strasznie męczące, wyjazd w czwartek o 11 (wynajętym busembo jechało 20 osób a to 250 km od nas) na 15 zajechaliśmy, szybko przebrać się i do kościoła, później wesele i o 6.00 rano w busa i powrót do domu, jednym słowem MASAKRA

jeśli chodzi o te nasze tygodnie i suwaczki to ja byłam uczona że termin porodu wylicza się tak: termin OM + 7 dni - 3 miesiące i wychodzi termin porodu.
czyli klaudoos jeśli OM miałaś 25.03 + 7 dni - 3 miesiące = 1.01.11
to jak zaczniesz liczyć tygodnie od 1.04.2010 to wyjdzie ci 19 tyg. a jeśli chodzi o lekarzy to oni piszą różnie bo jeden np. 19/20 tyg. a drugi napisze 20 tyg.

namieszałam jak nic:rofl2: ale może coś zrozumiesz.

malutk_a cieszę się razem z Tobą że wszystko z dzidzią jest ok.

martka85 a dlaczego nie zamierzasz karmić piersią?? jeśli można wiedzieć oczywiście.

reklama
Cześć !;) Co do piersi, zanim zaszłam w ciążę nosiłam miseczke B, teraz jestem w 17tc i już noszę C, a co dopiero będzie później.
I już przytyłam 5kg. ;(
A co do seksu podczas ciąży i założonego szwu na podtrzymanie, chyba można się kochać od tyłu ?
Pozdrawiam ;)

przyszla_mama czy od przodu czy od tyłu nie można i już. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały masz podrażnioną szyjkę więc obojętnie jaka pozycja i tak będzie ją drażnić. Musisz się powstrzymać i tyle.

Szew a seks

Jeśli ciąża przebiega w sposób fizjologiczny i nie jest zagrożona, nie ma żadnych przeciwwskazań do kontaktów seksualnych, a wprost przeciwnie – seks w ciąży jest niezwykle przyjemnym doznaniem zarówno dla kobiety, jak i jej rozwijającego się dzidziusia. Ten ostatni, podczas kontaktu seksualnego odczuwa przyjemne kołysanie. Również część kobiet, szczególnie w II trymestrze ciąży, po raz pierwszy doświadcza prawdziwego orgazmu. Inaczej sytuacja wygląda w przypadku ciąży zagrożonej. Jeśli szyjka macicy zaczyna się skracać przed 37 tygodniem ciąży, ciąża zagrożona jest porodem przedwczesnym. Założenie szwu okrężnego stanowi jedną z metod zapobiegającym niewydolności szyjki macicy (jej skracaniu się). Kobiety, u których taki szew założono nie powinny mieć kontaktów seksualnych. Nie oznacza to, że nie mogą sobie pozwolić na pieszczoty. Przecież seks nie musi sprowadzać się tylko do penetracji. Zachowanie seksualne mogą skupiać się na dotyku, pocałunkach, przytulania, wspólnym spędzaniu wolnego czasu. To również może dawać wiele przyjemności. A na seks przyjdzie czas po porodzie zdrowego dzidziusia. To przecież tylko 9 miesięcy…

Ostatnia edycja:
madzia szczerze to trochę ciężko to wyjaśnić, tak jakoś mam, że jestem negatywnie nastawiona do karmienia piersią zresztą u nas to chyba rodzinne, bo ani moja mama ani jej 2 siostry nigdy piersią nie chciały karmić i nie karmiły, no przyznam, że trochę to dziwne, ale tak jakoś mi w głowie siedzi:zawstydzona/y: a już pomijając to będzie to dla mnie ułatwienie, bo ja studiuje zaocznie i zjazdy z reguły trwają od samego rana do wieczora, więc w tedy z maluszkiem będzie musiał siedzieć tatuś, bo nie chce brać dziekanki, bo został mi ostatni rok już.

Strasznie szybko mi dzionek zleciał
Nawet nie wiem kiedy:sorry:

Mam żal do siebie, że tak mało zrobiłam. Tylko pranie i zmywanie naczyń :zawstydzona/y:

Muszę się więcej ruszać i robić w domu , bo korzenie zapuszczę

Teraz czekam na mojego męża - ciekawe kiedy wróci

Wy się martwicie o swoje piersi, a co ja mam powiedzieć ja mam 75 HH lub 80 J stanik jak mi jeszcze ursoną to nie wiem gdzie ja stanik kupie normalnie teraz mam problem ze znalezieniem - jak szukam to 5 sklepów muszę obejść i często sprzedawcznie oczy robią jak słyszą - a nie wspomnę o cenie takiego od 150 zł obecnie mam dwa takie same kupione tylko w innych kolorach i piorę na zmianę. Aż się boję.

Oj to przekichane:-(

Ja tam nie muszę mieć dużego biustu, przyzwyczaiłam się do swojego "a"
A fajne staniki kupuję nie raz za 10 zł nowe ;-)

szybko sie melduje bo zaraz znajomi wpadaja, potem poczytam zaleglosci!

a wiec dzidzia 310g no i SYNEK jak nic:)

nie chcial dlugo pokazac ale phota jest;) termin porodu 29.12 lub 30.12. ja i tak obstawiam 31.12 czuje to tak samo jak czulam chlopaka. moja intuicja mnie jeszcze nie zawiodla:)

reklama
szybko sie melduje bo zaraz znajomi wpadaja, potem poczytam zaleglosci!

a wiec dzidzia 310g no i SYNEK jak nic:)

nie chcial dlugo pokazac ale phota jest;) termin porodu 29.12 lub 30.12. ja i tak obstawiam 31.12 czuje to tak samo jak czulam chlopaka. moja intuicja mnie jeszcze nie zawiodla:)

To fajnie ciesze się, ale chyba duży już jest jak na 20 tygodni?

Do góry