reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

przyszła_mama trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Karolcia wyślij i do mnie zaproszenie , proszę:-)

Ja zamiast sprzątać wzięłam się za robienie pazurów...jeszcze nie skończyłam...zostały mi jeszcze stopy. Muszę jakoś wyglądać. U nas dziś chłodniej chyba będzie jakiś deszczyk.
Ja na obiadek dziś robię makaron ze szpinakiem :happy2: już się nie moge doczekać.
Myśl o gołąbkach źle na mnie działa. Nawet nie mogę oglądać tej reklamy "goąbki bez zawijania" robiłam gołąbki na samym początku ciąży i mam teraz obrzydzenie i do mięsa mielonego i do kapusty.

reklama
My juz z Wiki zupkę zjadłyśmy :) Ogórkowa :) A na gołąbki to mam smaka już dawno ale sama nie robię. Poczekam aż moja mama do Polski przyleci 7 sierpnia i obiecała, że mi zrobi :)

przyszła_mama dobrze, że lekarz jest dobrej myśli. Ty też musisz być :)

Ribi ja Tobie zaraz po Twoim poście wysłałam zaproszenie...już bedzie godzinka napewno...zobacz czy nie dostałaś bo u mnie pisze, że jeszcze nie potwierdziłaś ale oczekuje...

Ja już też sie niemoge doczekac jak do Polski pojedziemy....w szczególności na kluski z gulaszem mjojej mamci albo z pysznym sosikiem mojej teściowej z pieczenią....ajjjjjjjjjjjjjj jak to za mna chodzi :) A ja z mięsem gołapków nie robie tylko z grzybami bo mąż mój jest wegetarianin ale z mięsem i tak zbyt mi nie smakowały;)

eeee ja tutaj w porze obiadowej nie zagladam bo oszaleje jeszcze mi tutaj Joasiu robisz samki ogórkową na zawał padne i tyle z tego będzie haha

Ja ide teraz ziemniaki obierac na obiadek;)

aaale Galerie masz super!!!! i brzusio cudniasty i jaki juz fany i duży:) No to mamuska pięknie prosze w łóżku leżeć i mysleć o samych przyjemnych rzeczach i będzie wszystko dobrze:)!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolcia juz się "zapisałam"

przyszla_mama ale brzusio, ja mam dużo mniejszy:-( ale pewnie niebawem się powiększy :)
już zjadłam obiad i teraz mała sjesta :)

Ribi pochwal się swoim brzuszkiem ;)
Karolcia1125 leże, leże tylko chodzą przy mnie i kroplówki zmieniają. Lekarz co chwila przychodzi i sprawdza wszystko, powiedział, że nawet kilka godzin po tabletkach i kroplówkach szyjka może się wydłużyć, a rozwarcie zmniejszyć. Wieczorem jeszcze raz sprawdzi, zrobi USG dopochwowe i zobaczy czy coś się zmieniło. Mówił, że jak będę miała skurcz i będę parła to mogę urodzić, ale nie wiem jak to możliwe :szok:

przyszła mama kurcze w szoku jestem że lekarz mówi o wydłużeniu szyjki
ja w 1 ciązy w 6 miesiacu miałam 5 cm i mimo leków itd nie wydłuzyła sięszyjka ani nie zmniejszyło się rozwarcie tylko po lekach nie było skurczy i rozwarcie się nie powiększało
w 2 tak samo

mona-zalew tak powiedział, więc jestem dobrej myśli. Może coś z tego wyjdzie. Może jeszcze bardziej się skróci i rozwarcie się powiększy, nie mam pojęcia.

reklama
mona no ja dokładnie tez tak miałam rozwarcie nigdy sie nie zmniejszyło ani szyjka nie wydłużyła ale leki robiły swoje... bo skurcze nie były aż tak silne i niebezpieczne, a do tego sterydy i faszerowało tak...
No lekarz wie co robi może coś się da w tak wczesnej ciązy zdziałać:tak: Oby:tak:

przyszla_mamaa
tych czarnych scenariuszy to nawet nie bierz pod uwage!!!! będzie dobrze:tak:

joasiu oj to pewnie cos Ci przeskoczyło:-( Mi ostatnio prawie 2 tygodnie po takim nadwyręzeniu szyja okropnie bolała:no:

Do góry