reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Lejdis wiecie co zastanawia mnie jedna rzecz! czy wy tez mniej siusiacie? pije bardzo duzo!!!!! ale siusiam w sumie niewiele! hmmm nie wiem czy sie martwic, bo jeszcze niedawno bylam co chwile w wc a dzisi zrobilam test wypilam cholernie duzo i lipa.. nawet nie czuje pelnego pecherza!

Ja mam różnie, czasem tylko raz w nocy wstanę, a czasem kilka razy
Ciężko powiedzieć, bo dzisiaj mnie znowu troszkę goniło...

A ostatnio też wypiłam sporo i nic... sama nie wiem

reklama
No nasprzątałam się ale warto bylo :-) teraz wszystko lśni :-)

Klaudoos - ja też bardzo duzo pije (staram się 2L dziennie), a dzis zwróciłam uwagę, że mało razy byłam w wc...
Może dlatego, ze jak więcej się ruszamy to spalamy, wypacamy to więc mniej wysikujemy hm ?

Monciaa - współczuję Ci Kochana tej opryszczki, wierzę, że szybko wiruska wyleczysz, dobrze, że zadzwoniłas do lekarza :-) mądra z Ciebie dziewczynka:-)

No nasprzątałam się ale warto bylo :-) teraz wszystko lśni :-)

Klaudoos - ja też bardzo duzo pije (staram się 2L dziennie), a dzis zwróciłam uwagę, że mało razy byłam w wc...
Może dlatego, ze jak więcej się ruszamy to spalamy, wypacamy to więc mniej wysikujemy hm ?

Monciaa - współczuję Ci Kochana tej opryszczki, wierzę, że szybko wiruska wyleczysz, dobrze, że zadzwoniłas do lekarza :-) mądra z Ciebie dziewczynka:-)

Ja jak zawsze pocę się jak szczurek :-(

Ja to chodze sikać co chwilę. Przynajmniej raz na godzinę :(

Wika już bez temperatury ale za to nadal z kaszlem i katarem okropnym :( Idę zaraz kolacyjkę robić. Popołudniu się zdrzemnęłam troszkę i lepiej mi od razu :) Mąż się dzidzią zajął :) A tak w ogóle to zwolnił się o 13 z pracy i dostałam piękny bukiet czerwonych róż :) Oj kochany :) Szkoda, że tak chorobowo spędzamy te moje urodziny, w ubiegłym roku też wszyscy byliśmy chorzy, w dodatku zmarł mój dziadek wówczas i jakoś tak smutno było.
A ja kupiłam dzisiaj dla dzidzi wszystkie kosmetyki. Zostały mi jeszcze tylko do kupienia pampersy i wózek :) A tak to już wszystko mam:)

dziewczyny dużo wody którą pijemy poprostu zatrzymuje nasz organizm bo przygotowuje się do porodu stąd tez obrzęki nóg rąk czy twarzy

Jeżeli nie ma białka w moczu to wszystko jest ok bo jak pokaże się białko i skąpe oddawanie moczu to jest zagrożenie zatrucia ciążowego

A ja jestem o dwóch dni w takim stresie... Byłam na USG 3D i lekarka wypatrzyła u małego powiększenie lewej komory mózgu i powiększenie kielichów nerkowych. Z tymi kielichami to niby granica jest między 5-7mm, a mój mały ma właśnie 7. Ale ta główka martwi mnie najbardziej. Czytałam, że to może być przyczyną wodogłowia. Wczoraj dochodziłam do siebie i dzisiaj już się troszkę uspokoiłam. Poczytałam, że niektóre dzieci po prostu tak mają, u innych to powiększenie zanika po jakimś czasie. Jesteśmy umówieni 8-go na wizytę to innego specjalisty, aby to jeszcze dokładniej skonsultować. Tak się boję... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

A ja jestem o dwóch dni w takim stresie... Byłam na USG 3D i lekarka wypatrzyła u małego powiększenie lewej komory mózgu i powiększenie kielichów nerkowych. Z tymi kielichami to niby granica jest między 5-7mm, a mój mały ma właśnie 7. Ale ta główka martwi mnie najbardziej. Czytałam, że to może być przyczyną wodogłowia. Wczoraj dochodziłam do siebie i dzisiaj już się troszkę uspokoiłam. Poczytałam, że niektóre dzieci po prostu tak mają, u innych to powiększenie zanika po jakimś czasie. Jesteśmy umówieni 8-go na wizytę to innego specjalisty, aby to jeszcze dokładniej skonsultować. Tak się boję... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
kochana nie denerwuj sie na zapas. sprawdzenie komor mozgu powinno byc w 33-36tyg i wtedy to jest bardziej wiarygodne!!!! nawet moj gin pow zebym przed tym terminem nie szla. ja ide w czwartek i dopiero zacznei sie 33tydzien. musisz przede wszystkim isc jeszcze raz w celu wykluczenia! ja czuje ze bedzie dobrze!!

farbka wszystko będzie dobrze....myślę, że klaudoos dobrze mówi. Dobrze, że idziesz do innego specjalisty bo może uda mu sie ciebie uspokoić.....trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze...

klaudoos ja to mam odwrotnie jak Ty. Siku co chwilę, ale to chyba wynik jakiegoś przeziębienia pęcherza, bo wczoraj lekarz dał mi urosept albo urinal do łykania....niestety mam tendencję do przeziębień pęcherza...

reklama
martusia29... nasz Tomus jak był z nami na usg.. to tylko bicie serduszka mu sie spodobało.. chyba nie zabardzo rozumiał obraz w monitorze.. :/
moja ma ponad 1,5 roku
i wyła jak diabli jak była ze mną na usg
chyba się bała że krzywde mi jakąś robią :)
gabriella ważne żeby mały był zdrowy, a wyjdzie kiedy zechce - takie życie :tak:
Ja znowu żałuje że w grudniu nie urodzę , ale co zrobić...

pampersy już dostałam , ciesze się :tak:
serio?
chciałabyś w grudniu?
tak z czystej ciekawości...jest jakiś "powód" czy to tylko "widzimisię"?

ja też dziś dostałam pampersy
ale ja zamawiałam 4+ dla Kajki ;-)

KĄPIECIE SIĘ JESZCZE W WANNIE?
mi dziś gin. powiedział, że to już "za daleko w las" i wannę raczej trzeba sobie odpuścić, bo grzyba łatwo już załapać itp.

z Kają ciągle brałam prysznic tylko bo to było przed remontem łazienki
a teraz mam extra wannę (duża w sensie) to się moczę, ale wg gina już się nie powinno

Ostatnia edycja:
Do góry