reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

moja ma ponad 1,5 roku
i wyła jak diabli jak była ze mną na usg
chyba się bała że krzywde mi jakąś robią :)

serio?
chciałabyś w grudniu?
tak z czystej ciekawości...jest jakiś "powód" czy to tylko "widzimisię"?

ja też dziś dostałam pampersy
ale ja zamawiałam 4+ dla Kajki ;-)

KĄPIECIE SIĘ JESZCZE W WANNIE?
mi dziś gin. powiedział, że to już "za daleko w las" i wannę raczej trzeba sobie odpuścić, bo grzyba łatwo już załapać itp.

z Kają ciągle brałam prysznic tylko bo to było przed remontem łazienki
a teraz mam extra wannę (duża w sensie) to się moczę, ale wg gina już się nie powinno

wiesz co chciałam w grudniu(chociaż wiem , że to niemożliwe) ponieważ mam 4 koleżanki , które mają dzieciaki z 2010 roku, chciałam, żeby mój mały miał kolegów i koleżanki rówieśników i równolatków, a tak to już będzie o rok młodszy i nie będzie np z nimi w tej samej grupie w przedszkolu itp....

Ja nie mam wanny więc pod prysznicem się pluskam

reklama
No nieźle sie narobiłaś. Ja umyłam okna jakos we wrzesniu, bo teraz nie dałabym rady z brzucholem, no i zimniej na dworzu to mozna sie przeziebić.

No ja w sierpniu myłam okna i normalnie bym gdzieś pod koniec listopada myła (na święta), a że już bedzie za zimno na mój "stan" to postanowiłam dziś, u Nas zresztą temperatura wysoka była, słoneczko świeciło, że okna pootwierane dziś miałam do 16tej, prania mi poschły te pierwsze co wcześniej robiłam, także dziś ślicznie słonecznie i ciepło, inaczej bym nie ryzykowała :-)

Klaudoos - lepiej mieć trudności z wstaniem z wanny, niż schylac się do stóp, żeby pumeksem wyczyścic :p przynajmniej ja wole siedzieć hehe:-)

Ostatnia edycja:
klaudoos wiesz, że to niezdrowo....ale powiem Ci, że ja też jestem cieplolubna. Teraz jak jestem w ciąży to się pilnują,ale tak normalnie to kąpałam się w bardzo gorącej wodzie....

A ja siedzę na allegro i na gumtree i kupuję ciuszki....dzisiaj trafiłam na same okazje-naprawdę się obkupiłam...kupiłam czapeczki, body, pajace, ogrodniczki. Np. 6 szt ogrodniczek za 20 zł:) albo 10 szt body za 10 zł.....:)szukam dalej

ribi- owocnych poszukiwan;) w sumie troszke mnie pofilmowalas wiec zaprzestane kapieli.. jeszcze organizm sie przyzwyczai i kąpiel nie pomoze na skurcze;) jak przyjdzie czas porodu hihi
blondi- ja mam narozna wanne z siedziskiem wiec z pumeksem nie mam problemow, ale kurczemusze zapodac dernilan na piety bo wstyd bedzie na łózku porodowym jak zobacza je połozne;) strasznie mi pekaja..

Klaudoos - tez bym chciała taka wannę, ale mogę tylko pomarzyć :-( zresztą mam małą łazienkę więc byłoby trudno zmieścić, znaczy może inaczej zmeściłaby się, ale juz trudniej byłoby o miejce w łazience... gorące kapiele tez lubie, ale odkąd w ciąży jestem zrezygnowałam, Ty masz fajnie bo nogi zawsze możesz pomoczyć w gorącej wodzie mając taka wanne :p

Dobranoc :-) do jutra :-)
Spokojnych snów i przespanych nocy życzę Styczniówki :-)

Ja tez juz powoli zmykam do lozeczka - oby udalo mi sie wyspac;)
Jesli chodzi o kapiele to ja korzystam jeszcze z wanny- nie za czesto ale tak z dwa razy w tygodniu lubie sie wylezec w wodzie:)
Farbka- nie stresuj sie za bardzo i nie mysl o najgorszym. napewno wszystko bedzie dobrze:) trzymam kciuki za kolejne badania!

dobrej nocy dziewczyny!

Hej dziewczyny muszę sie pochwalić, właśnie listonosz przyniósł mi rogala do spania:):-):rofl2:

MOTHERHOOD - Kojec - dla kobiet w ciąży i do karmienia BRĄZOWY - WZÓR KWIATOWY | Dla przyszłej mamy | Wygoda dla mamy | BabyClub -Avent | Laktator | Artykuły dla niemowląt | sklep dla dzieci | Monitor oddechu | Medela

Ciekawe jak będzie się spało:)

Malta - ja dostałam Pampersiki wczoraj:)

mam dokładnie ten sam kojec do spania. Zakupiłam go na samym początku ciąży i jest to rewelacyjna inwestycja:) Nie wyobrażam sobie spania bez niego. Życzę takich samych odczuć:)
[pozdrawiam

Witam się późnym wieczorkiem...

Joasiab - wszystkiego co najlepsze Ci życzę, spełnienia wszystkich marzeń:-)

Farbka - nie martw się na zapas, chociaż wiem że to trudne, ale wierzę że my stycznióweczki jesteśmy twarde i wszystko będzie dobrze:yes:

A u mnie kolejny dzionek mija spokojnie, byłam z córą na imprezce hallowen'owej, córa się wyszalała,zebrała cukierki i zadowolona wróciła do domku:-)

Cały czas się boję, że jak przyjdzie na świat maleństwo to zaniedbam córę, mam nadzieję że moje obawy się nie spełnią ale niestety na razie są...:-(

reklama
Do góry