reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczyny ... my dzis dalismy wolne dla nianki i pojechalismy z Tomaszkiem do jego małej kolezanki... wybawił sie z nią .. a dodam ze bardzo sie lubią,.. niestety o 12:30 stwierdził " mama do domku" no i poszedł zakładac buty... bo juz mu sie spac zachciało.. wiec wizyta była krótka:) za to teraz spi za scianką :)

fogia--- ciesze sie ze zdecydowaliscie sie na tą pomoc.. bo naprawde sie przyda...

joasiab -- Spełnienie marzeń !!!

reklama
Ostatnia edycja:
O ile dobrze pamiętam - ale musiałabym sprawdzić - to urlop wychowawczy można otrzymać na minimum 3 miesiące, więc jeśli do końca umowy o pracę zostanie Ci mniej, to niestety nie dostaniesz... może uda się porozmawiać z właścicielem firmy, żeby przedłużył Ci umowę, bo chcesz iść na wychowawczy - rzadko się to udaje, ale czasami jednak tak :-)
Urlop wychowawczy to po prostu urlop - więc, żeby go otrzymać, trzeba być pracownikiem, czyli mieć ważną umowę o pracę. Po zakończeniu umowy urlop wychowawczy nie przysługuje...

Z tym, że jeśli masz umowę o pracę na czas określony, to wypowiedzenie nie będzie dwumiesięczne, tyko dwutygodniowe.

Kochana dziękuję za radę!!! :-)
Tak racja, przejęzyczyłam się chodziło mi o: "dwumiesięczną wypłatę" po okresie wypowiedzenia (dwutygodniowym oczywiście)!
Tyle bynajmniej dostały dziewczyny, które pracowały na salonie, ciekawe czy ja też dostanę po macierzyńskim? Bo umowę będę nadal mieć, a pracowac nie będę miała jak bo salon sprzedany hmm...

joasiab - najlepszego:-) dużo zdrowia oraz lekkiego porodu :-)
Sto lat!!!

Nie wiem, o czym marzysz skrycie,

ale tego Tobie życzę,

z głębi serca, z całej siły,

by marzenia się spełniły.

Ja dziś pracowity dzień mam, pomyłam okna (w 3 pokojach i kuchni) czyli wszystkie :-)
zrobiłam 3 prania, ale nastepne się nadal robią....
wlasnie na szybko zjadłam pierogi na obiadek, a że mąż dziś 16h w pracy (6-22ej) więc ja sie nie obijam tylko sprzatam na calego :-)
Teraz lecę poodkurzać, bo może kolezanka zajrzy na kawkę, więc jeszcze wykąpać się trzeba :p
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Dziękuję Bardzo :)

Najlepszego kobietko ;):) szczęśliwego rozwiązania :)

krowa_tort2.jpg

Co do tego testu to Ja jeszcze nie znam,ale za taką kaskę się nie zdecyduję.... ;(
i pewnie do środy nie zdążył by dojść...to juz tak blisko jestem bardzo podekscytowana na spotkanie z maluszkiem:)Pójdziemy razem z męzem i michałkiem:)Oby wystawiło swoje skarby,ciekawa jestem reakcji synka jak zobaczy dzidziusia na monitorku....he he

moniaivoy--Super rogalos:)

reklama
martusia29... nasz Tomus jak był z nami na usg.. to tylko bicie serduszka mu sie spodobało.. chyba nie zabardzo rozumiał obraz w monitorze.. bo powiedział do taty "juss" i chciał koniecznie isc na korytarz bo tam było ciekawiej.. :) ale teraz zauwarzyłam ze codziennie przykłada ucho do brzucha i nasłu****e co u Kuby... wczoraj stwierdził ze Kubus mówi do nas" bleblebleble " a poznije ze juz poszedł "aaa" słodko sie zrobiło... tylko musze uwazac bo czasami sie zapomina i zamocno chce poglasac.. albo popukac. do Kuby... chyba tez juz nie moze sie doczekac pierwszego spotkania.. w sumie ja to bym chciała zeby był juz 37 tydzien!! a tu jeszcze mi 10 mi brakuje:/

Do góry