reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

czy ktoś wie co mam wziąć na mojego zajada? czym to smarować?
Ja smaruje sobie płynem w kulce Sonol.
monciaa- ja mialam jakies 2 tyg temu faze na mleko i kakao!!! pilam litrami i nawet piszczele przestaly mnie bolec. teraz mam zbadac poziom wapna? moja endokrynolog mi zalecila.

mi na zajady pomagal zawsze tatar, ale teraz moge zapomniec:(
a czy wiecie czy tatar po ciazy mozna jesc? czy jeszcze nie? tak za mna chodzi ze masakra!!
Klaudoos jak byłam na weselu na początku października to był tatar i nieodmówiłam go sobie, bardzo mi smakował i nic mi po nim nie było.

Ewcia wszystkiego naj, naj, naj z okazji urodzinek :)

Piotrus od pół godziny juz spi a mężuś wybył na koncert, a ja mam chwilę dla siebie.
Na wizyte ide 5 listopada i wtedy umawiam sie na USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

reklama
Dziewczyny,
tyle się napisałam i mi się skasowało...
bardzo udane spotkanie na szkole rodzenia, uczylismy sie oddychać :-) na sucho nie jest trudno zobaczymy jak bedzie przy porodzie :p
Pani położna uczyła mężów jak pomagac żonom podczas porodu: od oddychania z nimi (ważny kontakt wzrokowy), pomoc przy zmianie pozycji, podtrzymywanie żony na duchu, przypominanie o robieniu siusiu co 6h, bo mozemy nie czuć, że nam się chce, podczas parcia przypomnieć żebysmy zamknęły oczy(by Nam naczynka nie popękały) oraz pochylić Nam głowę do przodu az brodą dotkniemy mostku itp.. mój mąż tak się wczuł, że kazał mi wszystko notować hehe
MartaPe - oszczędzaj się kochana, duzo odpoczywaj!

jestem zmęczona jednak 2h siedzenia na szkole rodzenia męczą ;-)
dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
Hello Laski,
Ja dopiero siadłam...byłam u gina i wszystko jest dobrze....dzidzia rośnie ma już 1290 gram, i wszelkie wymiary są w porządku. Jeśli chodzi o mnie to długość szyjki macicy 31 mm. Poza tym wszystko ok, mam tylko żylaki na wargach sromowych (to to o czym dziś pisałam ten wzgórek) ale taka moja uroda, zejdzie....
Teraz piekę WZ:)
Pytalam też lekarza o kwiestię zwolnienia i czy jego długość ma jakiś wpływ na wypłatę i powiedział, że L-4 w ciąży jest w 100% płatne więc nie wiem skąd takie różnice w waszym wynagrodzeniu.

Ostatnia edycja:
Ribi super ze u Ciebie dobrze:-)
Ja pytałam u mnie w placach dlaczego mam rożnice, bo myslalam ze każdego miesiąca dostanę taka sama kwotę jak Zus wyliczy i dziewczyna mi powiedziala ze wielkośc wynagrodzenia zalezy od dni, które jestm na L-4. Kiedys pislam o tym z Blondi i ona mowila ze zawsze ma tyle samo dni zwolnienia a dostaje tez rozne wyplaty wiec ja juz sama nie wiem jak oni to licza i dlaczego sa roznice....

to dziwne, ja uważam jak jest 100% to 100% a nie jakieś różnice....nie wiem od czego to zależy. dziś właśnie specjalnie pytałam lekarza ... ale u dziewczyn są różnice np. 300 zł....to cholernie dużo....

no ja własnie tez mialam takie róznice i jak zadzwoniła do płac to powiedziala mi dziewczyna zebym brała zwolnienia na np 31 dni to ona wtedy mi wyplaca za 31 dni i jest wiecej a jak mialam jakies zwolnienie na 28 dni to ona wyplacila mi za 28 dni i stad u mnie byly tez roznice......ale mysle ze jak na koniec bysy zsumowaly wszytko i podzielily prze ilosc miesiecy to generalnie wyjdzie nam ta srednia z ostatnich 12 miesiecy.

hej Kochane....
a ja coś nie mogę spać...........kręcilam się w wyrku od godziny...zrobilam sobie herbatkę i siedzę...chociaż m się wyśpi bo o 5 ej wstaje.
Nie wiem czym to spowodowane jest,pewnie blizej końca...pamiętam jak z synem bylam w ciazy ,też nie moglam spać po nocach.
Niepokoi mnie zachowanie mojego dziecka....wcześniej tego nie było....a teraz jak miał tą przerwę co chorował i był w domu....zauwazylam ze obgryza paznokcie.Jest placzliwy-tego nie bylo!!!Zaobserwowalam tez parę sytuacji które mialy miejsce-mianowicie reakcję jednego chlopca...na widok michała-ja nie bede się z nim bawił!!przepychanie ,odwracanie się tyłem...Generalnie dzieciak jest na anty cały czas.
Chyba porozmawiam z babką aby poobserwowala wnikliwiej cala tą sytuację,gdzie tkwi problem...
>>>>wiecie co W szkole podstawowej-tam gdzie syn chodzi do przedszk...wogle nie ma psychologa!!!!Jak dla mnie to paranoja....bo na Jakies niepokojące sygnaly w zachowaniu dzieci trzeba zwracac uwagę jak najwcześniej...i juz coś z tym robić ,a nie czekać az się namnozą i później problemy...takie co mozna w super niani zobaczyć.

Wiecie co laseczki tak sobie szperam w necie i znalazlam ksiązkę..kontynuację..Cięzarówką przez 9-mcy(,jak juz się urodzi bejbik i co dalej(na co zwrócić uwagę w wychowaniu dziecka,problemy jakie mozemy przechodzić..ta sama autorka,cena okolo 60 zł,ale chyba sobie kupię....)
Dzieciozmagania,Z maluchem przez pierwsze 5 lat. Kaz Cooke

Ostatnia edycja:
Ja smaruje sobie płynem w kulce Sonol.

Klaudoos jak byłam na weselu na początku października to był tatar i nieodmówiłam go sobie, bardzo mi smakował i nic mi po nim nie było.

Ewcia wszystkiego naj, naj, naj z okazji urodzinek :)

Piotrus od pół godziny juz spi a mężuś wybył na koncert, a ja mam chwilę dla siebie.
Na wizyte ide 5 listopada i wtedy umawiam sie na USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
wiesz kochana ogolnie nic Ci nie bedzie, chodzi o to zeby unikac pierwotniakow które powoduja toksoplazmoze, a w tatarze jeszcze surowe jajko jest wiec do tego salmonella. mamy ograniczyc do minimum ewentualne zarazenie sie. a jesli chodzi o karmienie piersia to cebula jest ciezkka- nie dla nas ale dla dzidzi- wzdyma ja i moze brzuszek bolec..

ja sie obudzilam przed chwilka glodna, wiec czekam pol godz i sniadanko wszamam! moj mezus dzisiaj prowadzi ostatni dzien szkolenie- fajnie bo wracal do domu o 17 a nie o 19 i jezdzilsmy na zakupy itd, a taka jak wraca pozno to lipa.

reklama
Do góry