reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam ponownie.
Ale jestem wykończona.. Kurczę nie myślałam że będąc na swoim ciągle jest coś do robienia ;( mam nadzieję że to przez tą przeprowadzkę, że później jak ogarnę te wszystkie rzeczy to już nie będzie tak męcząco :( dzisiaj upiekłam swoje pierwsze ciasto ;) jak będzie dobre to się podzielę przepisem. czekam na męża ze spróbowaniem

Teraz już leniu****ę, boli mnie kręgosłup, nogi spuchnięte, jestem padnięta.
Buziaki i miłego wieczorku życzę

reklama
a ja miałam dzisiaj 5 skurczy:/ zdarzały mi się 1-2 skurcze na kilka dni (biorę przecież leki codziennie) ale dzisiaj jakaś plaga... naszczęście są bezbolesne i puszczają po kilkunastu sekundach.
czy wy tez macie już te skurcze przepowiadające kilka razy dziennie?

Ja też laktatora nie będę kupować, przynajmniej do porodu.. Zobaczymy, jak długo będę karmić...
A nie można by tak zastosować mleka w proszku, jak nie da się odciągnąć? czy lepiej nie mieszać? Pytam bo się nie znam...:zawstydzona/y:

a ja miałam dzisiaj 5 skurczy:/ zdarzały mi się 1-2 skurcze na kilka dni (biorę przecież leki codziennie) ale dzisiaj jakaś plaga... naszczęście są bezbolesne i puszczają po kilkunastu sekundach.

u mnie juz się też zaczęły skurcze.twają kilka sekund i puszczaja.doktor stwierdzil ze nie ma co panikowac.
juz wróciłam z warszawy,Ekg synka wyszło super dobrze:-).A ja dziś jakoś tak byłam rozproszona ze przydzwonilabym autkiem w inne:baffled:na szczęście w porę dałam ostro po hamulcach.Czy wam też już cięzko ''wczłapywac'' się do autka?bo ja zanim się w nim za kierownicą usadowię do zmęczę się okropnie:-D

MartaPe - Współczuje tymardziej, że ta przeprowadzka jest w takim okresie:-( 'ciazy', ale powoli wszystko ogarniesz :-) 3 mam kciuki, ja pamiętam styczeń 2010 kiedy przeprowadzka trwała u Nas, nie wiedziałam w co ręce włozyć:-) jak mieszkałam z rodzicami miałam jeden pokój, czasem zmyłam podłogę w całym domu i ogarnęłam łazienkę, a na swoim 3 pokoje, kuchnia, przedpokój i łazienka :-) które trzeba było najpierw dosprzątać (poprostu od A do Z), a potem utrzymywac ten porządek, dotychczas przy jednym pokoju sprzatałam co sobotę, teraz jakbym wszystko na sobotę zostawiła to bym się nigdy nie wyrobiła, więc sprzatam na codzien, ale praca na swoim baaaardzo cieszy :-)

Modlicha83 - wydaje mi sie, ze mozna mieszac mleka, bo Pani na SR mowila nam ze jak po pordzie wypadnie Nam jakies 'wesele' i bedziemy chcialy ' zaszalec ' to zeby min na 24h odstawic dziecko i karmic mlekiem z butelki! Wiec raczej:-)mozna!:-)

Ostatnia edycja:
hej monciaa ja mam też często, mam przykazane dużo leżeć, także jak tylko wstanę, to od razu mnie łapią, biorę magnez 2x dziennie, dzidzia ułozona pośladkowa, także głowką nie uciska szyjki, i się nie skraca, po mimo magnezu , też mam, w poniedziałek idę do gina to się wypytam co i jak:)
u mnie ogólnie dół..od wczoraj nie odzywam się do m, przeniosłam się do sypialni i tu egzystuje, nie gotowałam nic, to za karę, zrobiłam tylko sałatkę z kurczakiem, szwedzki stół tzw.:) zrobiłam sobie dziś wycieczkę po sklepach dla dzieci, porównałam ceny, i przymierzam się do kupna wózka, łożeczka, i ogólnie do szykowania małej pokoiku:)
Znalazłam też super wielki sklep z uzywanymi ciuszkami, po prostu przesliczne i tanie!! jutro biorę kasę i lecę od rana:)

ja odkad biore magnez i smaruje liotonem 1000 mam 1 na 2,3 dni chyba ze mam bardzo aktywny dzien i sciskam brzuchol!

A mi lekarz ostatnio powiedział, że na tym etapie ciąży skurcze sa normalne. Nie może ich być więcej niż 17 w ciągu doby i nie mogą być bolesne. Jeśli jest ich niewiele i są krótkotrwałe to nic groxnego. Macica przygotowywuje się do porodu.

reklama
A mi lekarz ostatnio powiedział, że na tym etapie ciąży skurcze sa normalne. Nie może ich być więcej niż 17 w ciągu doby i nie mogą być bolesne. Jeśli jest ich niewiele i są krótkotrwałe to nic groxnego. Macica przygotowywuje się do porodu.

Mi też tak powiedział :) Pani ze szkoły rodzenia też wczoraj mówiła, że krótkotrwałe i bezbolesne sa normalne na tym etapie, podobno po 30 tygodniu czyli tak jak u mnie moga zaczać być odczuwalne bo to będą przepowiadające :-(

Do góry