reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Niestety nie możemy sobie zaplanować płci...
takie życie - ale trzeba to przyjąć

możemy nawet z dużą dokładnością :-) mój ginek rodzinny zaplanował każde dziecko - ma ich 3. Pamiętam jak starali się o 3 i powiedział, że bedzie chłopiec bo tak zaplanował i urodził się chłopiec. Pierwszy też miał być chłopiec, bo przekaże nazwisko dalej (i urodził sie chłopiec), później powiedział , że dla braciszka trzeba zrobić dziewczynkę, aby ją chronił i jako druga urodziła mu sie dziewczynka - coś w tym jest.

Powiedział mi na ostatniej wizycie, że te drugie pomoże nam zaplanować :-) Nie wiem na ile jest to możliwe, ale na pewno w jakimś stopniu jest.

a tak w ogóle to cześć brzuchatki!!
u nas zimno i mroźno. Ale za to nocka cała przespana bez ani jednego wstawania na siku :-D sukces normalnie :-D
Dzisiaj przyjeżdżaja rodzice i juz się ich doczekac nie mogę... dzisiaj na obiadek gulasz...

miłego i ciepłego dnia wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hmmm cos w tym jest ale mysle ze w 99% a ten 1% oddaje naturze. moj ginek powiedzial ze jesli nam sie uda naturalnie to raczej bedzie chlopiec bo..
1. moge zajsc tylko w owulację- wuyliczona co do godziny (tak tez bylo)
2. moj m. ma chyba co 3 plemnik martwy wiec musi byc sprzyjajace srodowisko i jak najkrotsza droga do celu- czyli tez owulacja- bo njaszybszy czyli męski musi sie dostac do celu;
i tak dzieki wyliczeniom godzinnym gina jestem w ciazy. pamietam jak dzis ten moment i wiedzialam ze to to (nawet nic nie wyplynelo), fakt jajnik mnie bolal jak cholera bo pekl pecherzyk, ale zdarzył sie CUD i ten cud wazy juz 1900- rany boskie.. juz sie go doczekac nie moge zeby wycalowac tego malego michellina pulchnego ;)

witam
no spory ten Twój dzidziuś, ale fajnie, lepiej niż ma być za mały hehe:)
też czytałam o tym, że płeć da się zaplnaowac właśnie z wyliczeń dniowych i godzinowych ale czy to skutkuje nie wiem my nic nie wyliczalismy sobie hehe:p
ja dzis na 16,30 do gina:) juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze z naszym malenstwe wszystko ok i ze tez ładnie rośnie

Witajcie dziewczyny. My z mężem musieliśmy wyliczać kiedy wypada owulacja i myślę, że właśnie wtedy się udało dlatego obstawiam, że będziemy mieli synka ale to cały czas nie potwierdzone przez usg, więc zobaczymy. Dziewczynkę łatwiej począć starając się przed owulacją. Nasze maleństwo wg wszystkich znaków i wyliczeń poczęło się właśnie w owulację.

Ciężką noc dzisiaj miałam ale to dlatego, że mój mąż ostatnio nie może spać w nocy. A ja jestem bardzo czuła na jego bezsenność. Cierpi na nią od lat ale ostatnio się to bardzo nasiliło. Budzi się w nocy co godzinę, dwie i nie może zasnąć. Najlepiej mu się śpi nad ranem a niestety najbliższe 3 dni ma na 8 do pracy. Nie wiem jak mu pomóc i strasznie jestem tym zdołowana bo widzę jak się męczy.

A tak z innej beczki to jutro się przeprowadzamy. Koniec malowania i remontów. Dzisiaj ostatnie poprawki i sprzątanka. Resztę zrobi się jak już będziemy tam mieszkać. Mam nadzieję, że tam będzie nam lepiej...

Dzień dobry :-) wczoraj znów nie mogłam zasnąć, ah..., około 2ej mnie zmogło dopiero :-/
zjadłam śniadanko, a teraz będę leniuchować :-)

możemy nawet z dużą dokładnością :-) mój ginek rodzinny zaplanował każde dziecko - ma ich 3. Pamiętam jak starali się o 3 i powiedział, że bedzie chłopiec bo tak zaplanował i urodził się chłopiec. Pierwszy też miał być chłopiec, bo przekaże nazwisko dalej (i urodził sie chłopiec), później powiedział , że dla braciszka trzeba zrobić dziewczynkę, aby ją chronił i jako druga urodziła mu sie dziewczynka - coś w tym jest.

Powiedział mi na ostatniej wizycie, że te drugie pomoże nam zaplanować :-) Nie wiem na ile jest to możliwe, ale na pewno w jakimś stopniu jest.
:-)

Moja pani od biologi w podstawówce, też Nas uczyła, że można zaplanować płeć, podobno damskie plemniki są wolne, ale długo żyją, potrafią nawet poczekac na dni płodne, jeżeli stosunek był przed dniami płodnymi i częściej docierają co celu, natomiast męskie plemniki są szybkie, ale krotko żyją, nie pamietam jak to dokładnie było, ale wiem, że to zależy, w których dniach współżyjemy, chyba to bylo tak: jesli na początku dni płodnych to szansa na dziewczynkę, a pod koniec szansa na chłopca.
Ale to tylko chyba, bo w podstawówce bylam dawno :p Pani od biologii planowała i jej się udalo :-D

Martuś88 - udanej wizyty :-) czekamy na wieści od Ciebie :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Jestem tak leniwa dziś, że zaraz idę po raz drugi spać. Masakra. W nocy w końcu przestałam kaszleć i spało mi się dobrze. Chociaż już o 5 się obudziłam bo śniło mi się, że zaczęłam rodzić i mąż musiał odbierać poród i tak spanikowaliśmy, że się obudziłam i już po spaniu. Mam coraz głupsze sny. Ale na wszelki wypadek czytam w książce co zrobić jak zacznę rodzić w domu.;-)

reklama
Witam w ten słoneczny ale chłodny poranek u nas. Też miałam spokojną noc i spałam słodko, nieraz jak się obudzę na siusiu to potem przez dwie godz. nie mogę zasnąć. Mi się też wydaje że to że jest nam ciężko w obracaniu nie zależy od kilogramów dużo nie przytyłam tylko brzucho a stękam przy obracaniu i wstawaniu jak stara baba.
Co do płci to tez słyszałam że można zaplanować nawet moja kuzynka mówiła ze planowała syna no i ma ale nie wiem ile to przypadek a planowanie.

Do góry