reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A my dopiero niedawno weszliśmy do domciu. Miałam dzisiaj wizytę u gina i miało być tylko badanie a Misiek zaczepił lekarza przed poradnią i poprosił o USG co by zobaczyć co tam się kryje w brzuszku, bo poprzednio nie było pewności czy aby na pewno dziewczynka.
No i nasze maleństwo tak pięknie się ułożyło, że od razu było widać siusiaka :)
Tak więc jestem przeszczęśliwa a Misiek bardzo dumny :) Byliśmy u rodziców na kawce żeby tą radosną nowinę im przekazać uroczyście. Dziewczynki też bardzo się cieszą, że będą miały braciszka. Udało się :) Do trzech razy sztuka i udało się :) Uśmiech nie schodzi mi dzisiaj z buziola :)

Ale super, kochana cieszymy się :-D
Wy też pewnie szczęśliwi jesteście

reklama
No nadrobiłam Was dziewczynki.

Przed chwilą się dowiedziałam, że mój M. jutro przyjedzie do domu. :-D:-D:-D:-D Planował nic mi nie mówić i zrobić niespodziankę ale nie wytrzymał i się wygadał.:-D:-D:-D:-D

Ewcia jak super!!! Gratulacje ogromne!!! :-D:-D:-D Niech Cię uściskam wirtualnie. Jeżeli zdecyduję się na trzecie to zapiszę się do Ciebie na korepetycje jak zrobić coś innego niż wcześniej. :-D:-D:-D:-D

Prosiłyście o przepis na specyfik działający na ból gardła. proszę bardzo:
Potrzebna jest:
łyżeczka smalcu,
łyżeczka miodu (naturalnego oczywiście)
łyżeczka masła i z tym ostatnim może być problem bo najlepiej żeby było naturalne, wsiowe. Z braku laku może być i kupcze, ja zadowoliłam się takim w kostce, śmietankowym.
Bierzesz po łyżeczce wszystkiego i rozcierasz na jednolitą masę. No i przez cały dzień bierze się po pół łyżeczki, trzyma w buzi i czeka aż się samo rozpuści. W smaku jest obrzydliwe ale mi pomogło. Od wczorajszego wieczoru gardło nie piecze. :tak:

Jeszcze teraz pasowałoby wypróbować jakiś sposób medycyny ludowej na katar i kaszel. :sorry2::sorry2:

Dziewczynki jadę na kilka dni do mamy. Proszę nie pisać za dużo żebym mogła nadrobić i wszystkim życzę dobrego humoru:)
udanego wypadu życzę, a z tymi zaległościami ...... to pewnie będzie jak zawsze :sorry2::sorry2:;-);-)

Zobacz załącznik 292955
Wszystkim chorującym mamuśką i nie tylko przesyłam troszkę słońca znad morza.:-)
Zobacz załącznik 292956

nie mogłaś mi zrobić większej przyjemności. :-):-):-) Kocham morze, a w tym roku nie byłam. :-:)-:)-:)-(

A my już chodzimy jak kaczuszki. Mój mąż ma tak krzywe nogi że zawsze chodzi jakby z kobyły zlazł - a ja za nim: kłap, kłap.... jak para kaczek. Musi to wyglądać komicznie.
:-D:-D:-D:-D:-D wiesz jak poprawić człowiekowi humor :-D:-D:-D:-D

chyba idę spać, Antek tak szaleje, że nie mogę siedzieć. Czasami ma fazy, że nie rusza się prawie wcale, a jak już złapie nastrój na szaleństwo to nie wiem co mam ze sobą zrobić.

claudia - bardzo, już nie miałam nadziei na synka a jednak :)

fogia - ja korzystałam z wielu metod naraz ale sama w nie nie wierzyłam za bardzo :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
claudia - bardzo, już nie miałam nadziei na synka a jednak :)

fogia - ja korzystałam z wielu metod naraz ale sama w nie nie wierzyłam za bardzo :)

no widzę, że już suwaczek zmieniony
też bym się cieszyła na Twoim miejscu
ja chcę dwójkę i wiadomo za drugim już bym wolała dziewczynkę, ale zobaczymy jeszcze czas

no widzę, że już suwaczek zmieniony
też bym się cieszyła na Twoim miejscu
ja chcę dwójkę i wiadomo za drugim już bym wolała dziewczynkę, ale zobaczymy jeszcze czas
Tak to już jest, większość ludzi chce mieć "towarzystwo mieszane". Ja już w ciąży z Madzią bardzo marzyłam o chłopcu, miał być Michaś, teraz to była moja ostatnia szansa na upragnionego chłopczyka ... Tylko imię się zmieniło na Tycjan, przez męża, ale mi też się podoba :)

Tak to już jest, większość ludzi chce mieć "towarzystwo mieszane". Ja już w ciąży z Madzią bardzo marzyłam o chłopcu, miał być Michaś, teraz to była moja ostatnia szansa na upragnionego chłopczyka ... Tylko imię się zmieniło na Tycjan, przez męża, ale mi też się podoba :)

Niestety nie możemy sobie zaplanować płci...
takie życie - ale trzeba to przyjąć

Ja też już idę się umyć i spać bo dzień mieliśmy pełen emocji i zmęczenie daje mi się we znaki powoli.
Do południa jeszcze mieliśmy uroczyste ślubowanie naszej pierwszoklasistki - Nicole :)
Wczoraj upiekłam placek na poczęstunek, Misiek sfilmował całą uroczystość, było bardzo miło...
Dobranoc kochane, do jutra :)

reklama
Ewcia gratuluje syna:))

fogia proszę bardzo i cieszę się ja też uwielbiam morze a najbardziej właśnie teraz jest tak pięknie i spokojnie.

Chciałam powiedzieć wszystkim dobrej nocki i mało problemów z obracaniem się na drugą stronę, bo coś czuje że teraz to tylko gorzej będzie.
Pa:-)

Do góry