reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

aniwar-Spokojnie nabierze jeszcze masy,michał ważył też niecały kilogram jak byłam w 29tygodniu,pamiętam bałam sie bo nie wiadomo było czy nie zrobią mi cc,jak taka kruszyna będzie w inkubatorze i wogóle.....Urodził się 3150g w 39 tyg.Tak więc :-):-)

Ja mam upragnione usg -3 listopada(będzie to trzecie i ostatnie,jak się nie ujawni to do porodu niespodzianką zostanę),a wizytę 8 go.
chodzę przeważnie co 4 tygodnie,później będzie co 2 i co tydzien pod końcem pewnie(tak chodziłam z michaśkiem)

joasiab-trzymam kciuki za bratową wszystko będzie ok.:-D
No i dalej to zapomniałam co której miałam napisać:eek:

reklama
ja myślę, że jeśli wszytskie wyniki masz ładne to nie ma otrzeby faszerować się tabletkami. Z tego wniosek że dobrze sie odzywiasz i dostarczasz organizmowi a przez to dzidziusiowi wszytskich witamin więc nie ma potzreby uzupełniać suplemenatami.

Z reszta to nie tylko moje zdanie ale tez mojej ginki. Ja też morfologie i mocz mam ok a leukocyty mialam ostanio 11 i tak wlasne ginka mi powiedziała jak ja napisalam.

Teraz na wizytę ide 3 listopada dopiero ale to dlatego ,ze w pracy w kadrach mi podpowiedzili ze jak bede miala zwolnienie na wieksza ilosc dni to dostane wiecej kaski na konto. Bo tak własnie mialam raz pensja wyzsza raz nizsza i nie wiedzialam czemu. Myslalam ze Zus wylicza jedna składke i dostaje co miesiac tyle samo a okazalo sie ze dostaje za tyle dni na ile mam zwolnienie bo przeciez moge wrocicc do pracy nawet w 8 miesiacu jakbym sie dobrze czula, chciała i nie dostalabym kolejnego zwolnienia. A, że ZUS bierze średnia z całego roku lącznie z premiami, 13-stką, itd to w sumie teraz mam więcej miesiecznie niz tej pensji zasadniczej jak pracowałam. Co bylo dla mnie milą niespodzianką. Bo wiadomo kaski nigdy za wiele szczególnie jak dzidzia szykuję sie do wyjścia na wolność z brzuszka:-D

Moim zdaniem kwota jaką dostajemy co m-c z ZUSu nie jest zależna od ilości dni zwolnienia, bo od poczatku mam 21 dni (3 tyg) zwolnienia, a wypłata z m-ca na m-c mi się różni i to nawet o 150zł,( też mam wiecej niż podstawę, czyli opłaca mi się byc na zwolnieniu, tymardziej, że ja tylko na pół etatu)
teraz pierwszy raz lekarz wystawił mi zwolnienie na 28 dni bo zapytałam czy niemógłby o tydzień przesunąć zwolnienia, nie tłumaczyłam mu dlaczego, ale prawda jest taka, że cięzko z jednej wypłaty (mojej wypłaty) dwie wizyty obskoczyć... moja wypłata to spłaca ratę za kredyt i zostaje 10zł hehe
live!!!

A lekarze daja co 3 tyg zwolnienia, bo się wtedy nikt ich nie "czepia" :p

Ostatnia edycja:
Ja myślę, że jednak jest. Bo jak miałam zwolnienie na większa ilość dni to dostalam wiecej kaski niz jak moje zwolnienie było na mniej dni. Po za tym tak mi powiedziała babka ktora zajmuje sie płacami wieć myslę że ona sie zna na tym i wie co mowi. Jeśli Ty masz zawsze zwolnienie na tyle samo dni a za kazdym razem dostajesz inna wypłate to tez dziwne....hmmmm

hej! my własśnie wrócilismy od fryzjera:) ja po pasemkach m po obcięciu:) w sumie to nawet jestem zadowolona:) ale zmęczona..ja za wizytę płacę 100zł, w tym mam l4,usg, badanie, i zdjęcia dzidzi w 3d i 4d, a także mogę sobie popatrzeć zawsze, bo są 2 monitory, jeden lekarz i jeden naprzeciwko leżanki, zawsze też badane jest serducho i słychać bicie:)

reklama
no to jakbym nie byla w ciazy;) hihi.. a morfologia w ogole nie spada, wiec nie wiem moze witaminek nie musze brac co jak myslicie?

ja nie biore zadnych witamin.. i prócz kwasu foliowego tez zadnych nie brałam.. morfologie co miesiac miałam ksiażkową i prawie sie nie zmienia :) ciagle jest dobra moja gin mówiła zeby nic nie brac:)
tak czytałam o wagach waszych maluszków.. i sobie pomyslałam ze moj to okruszek.. ale pózniej zerknełam na suwaczki no i brakuje mi troche do was tyg :) moj na basenie.. Tomus juz w łózeczku a mnie cos łamie lece polezec w wannie.. i do spania :)
u alergologa spedziłam ponad godzine w kolejace.. a byłam umówiona na konkretna godzinę.. wrr. wsciekłam sie ...nie ma c dobrze ze tomus był grzeczny bo bym tam chyba rabanu narobila... papa
Ribi--- pochwal sie zdjeciami z sesji!!

Do góry