reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Już się uspokajam :)
Miśkowi wcale nie będę się żalić, bo on to jej by wypalił coś niemiłego a ja nie lubię takich konfliktów. A ten jej wózek to już pordzewiały i taki ciężki kolos jest i naprawdę nie pasował mi zupełnie... Poza tym ma rok a jest zapleśniony bo trzymała go pod daszkiem na dworze... Nie wiem czy ktoś ślepy jej go odkupi żeby dzieciaczka truć... No i jest zła na wszystkich i o wszystko...
Koniec tematu :) Wyżaliłam się już :)

Lista wyprawkowa:
https://www.babyboom.pl/forum/stycz...miec-co-odpuscic-co-zabrac-do-szpitala-43396/

reklama
jeszcze chciałam się zapytać czy jak ktoś podpisuje umowę o pracę na czas określony np.4 lata to musi pracować te 4 czy może np.po roku się zwolnić??czy są jakieś haki ?Moze pytanie banalne,ale ja w tym temacie sie nie orientuję...bo u siebie pracuję.
Umowy na czas określony do 6 miesięcy nie można rozwiązać za wypowiedzeniem, a jedynie za porozumieniem stron.
Przy umowie na czas powyżej 6 miesięcy powinien być zapis, że istnieje możliwość jej rozwiązania za 14-dniowym wypowiedzeniem, jeśli jest, to można je złożyć i się zwolnić. Jeśli go nie ma, zostaje tylko porozumienie stron.
Albo - ewentualnie - rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z winy pracodawcy lub pracownika, ale tego akurat nikomu nie życzę ;-)

Claudia - dzięki za pamięć. Niestety, w ostatniej chwili coś mi wyskoczyło i nie dotarłam na to spotkanie... bardzo żałuję... no i nic Ci nie mogę opowiedzieć...:-(

weronika - co do fasonu to zależy jaka Ci się spodoba. Mi dla szczupłych kobitek bombki się bardzo podobają, ale to rzecz gustu... Są tez piękne odcinane pod biustem albo przylegające specjalnie szyte na brzuszek. Może popatrz na allegro sobie :)
Może inne dziewczyny Ci pomogą bo ja to mam spaczony gust :) :)

Witam :-)
Wszedł mi ból w biodro z lewej strony i mam trudnosci z normalnym funkcjonowaniem, chyba będę zmuszona spędzić dzień w łóżku, a to wszystko prawdopodobnie dlatego, że wczoraj za dużo sprzatałam ;-/

jejku już 28 tydzień, jak ten czas szybko leci :-)
Kochanienka w zasadzie zaczynasz 29 ;) dzisiaj 1 dzien nowego tygodnia! tak sobie przypominam ze w czwartek u mnie wszystko sie zaczelo! okres w czwartek, test potwierdzony w czwartek, polowkowe mialam w czwartki czyli plec dwukrotnie potwierdzona w czwartek;) hihi

Ostatnia edycja:
klaudoos - w sumie to racja :-) a najśmieszniejsze jest to, że lekarz od ostatniej miesiączki wyliczył mi "ten" tydzień, usg idealnie zgadza się z wyliczeniem lekarza, a suwaczek specjalnie pod to ustawiłam (musiałam cofnąć o 3 dni wczesniej od daty wyznaczonego porodu), żeby zgodziło się w wyliczeniem lekarza i usg, a Ty masz termin na 1ego ?? Bo ja na 2ego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny no jak to jest własciwie??bo mi z kółka wyliczył na 7.01,a jak byłam na usg i wbił datę ostatniej@ to wyszło mu na 4.01,a z usg według wymiarów dzidzi na 3.01....a jak chodzę to zawsze liczy na 7.01....więc na razie ja zostawiłam ten 7.....

Blondi-a wypełnienie jakie??
Kolezanka moja kupiła sobie taką pufę wielką do siedzenia,i tam było wypełnienie styropianowe,z czasem ten styropian się jej sprasował i musiała dosypać.....ale jak to z tymi rogalami to nie wiem http://sklep.fatty.pl/p/pl/118/2xl+mikrofaza.html
taka ta pufa:)
polecają dla kobitek w ciąży i połogu-dla mnie wygodne,jak odwiedzamy kol to kolejka do pufy.....goście wola jak kanapę....i dzieciaki mają frajdę,,,,,

Ostatnia edycja:
Do góry