reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny a ja już nie moge się doczekać tej jutrzejszej wizyty. wreszcie zobaczę moje maleństwo :) Dowiem się ile waży, mierzy i w ogóle :) Ja pewnie będe miała teraz skierowanie na obciążenie glukozą...

reklama
dziewczyny jeśli chodzi o anemię to anemia nie grozi dziecku tylko wam a szczególnie po porodzie. Dziecko dostaje wszystko co najlepsze z naszego organizmu i dlatego czasami brakuje dla nas. Lekarz mnie uspokoił że przy porodzie dziecko napewno nie będzie miało anemii tylko jedynie ja się mogę z tym męczyć. Więc dbajcie o siebie ale nie martwcie się o dziecko :)

Claudia4you i Mooncia a jakie macie wartości hemoglobiny, bo ja mam 9,9 i spada. Lekarz jakis nieprzytomny chyba był bo dał mi Feminenetal 800 metafolin, w których nie ma ani grama żelaza i bierze sie je tylko do 12 tygodnia ciąży. Sama kupiłam sobie Ascofer, bo chyba z tych bez recepty ma najwieksza dawkę żelaza, ale w pierwszej ciąży brałam Tardyferon i Sorbifer Durules i te tabsy mają o wiele więcej żelaza. Jak będę na wizycie 8 października to poproszę o receptę, bo żelazo jest bardzo ważnym składnikiem w czasie ciąży, dostarcza z krwią tlen więc nie ma żartów.

No właśnie hemoglobina dostarcza tlen a ja jej mam
hemoglobina 10,4 (N:12,0-16)
czyli też nie dużo,
hematkryt 31,4 (N: 36-45)
krwinki czerw 3,27 (N: 4,0-5,20)

słabiutko też :-(

I od dzisiaj prócz prental complex, będę łykać tardyferon właśnie

Kurcze to ja mam jeszcze mniej. Od soku z buraków mnie odrzuca, ale podobno żelazo z warzyw jest najmniej przyswajalne więc chyba tylko te tabletki mnie ratują.

dziękuje dziewczyny :) ... własnie połozyłam znów Tomcia spac aby kaszel go niezbudził no i najwazniejsze ze nie ma gorączki...

Nareszcie zasłużona chwila oddechu przy żurku. :-)

W pracy poszło szybko, wpadłam, zostawiłam co trzeba i wypadłam. A co ja się będę z nimi wdawać w rozmowy. :cool:

Z gotowaniem też już się praktycznie uporałam. Gołąbki dochodzą w piekarniku jeszcze tylko sos do nich zrobię. Kuchnia ogarnięta, ciacho podszykowane ale nastawię do pieczenia dopiero jak wrócimy z Fifim z przedszkola. Wszystko poszło ładnie i sprawnie ale mój krzyż już bardzo się buntuje. Znowu mam problemy ze stawaniem na lewej nodze. :sorry2: tak więc zaraz po przedszkolu pakuję się do wyrka pod kocyk no i czekamy z Filipciuszkiem na tatusia. :-D

Witam z rana:) zaraz uciekam troszkę ruchu zaczerpnąć:)
Fogia -dobrze ze napisałaś jak to wygląda z tą cukrzycą ciązową i szpitalem.Wolałabym nie mieć.(nie taki diabeł straszny)....ale nie będę lamentować teraz zobaczymy jak mi wyjdzie ta 75 za 2 tygodnie.
nie ma problemu. :-) Wiadomo, że nie jest to nic przyjemnego, zwłaszcza ten szpital ale pocieszać się można tym, że to dla dobra dziecka i nic nie trwa wiecznie, również te przykre chwile. No i tak jak pisałam, wszystko do przeżycia. Trzymam kciuki za dobre wyniki!

A naszym kochanym anemiczkom przesyłam moc pozytywnych fluidów!!!!!! Siły i wytrwałości!!!!!

Cześć Dziewczyny,
Widzę kuchareczki z Was tu pierogi, tu kurczak z rożna, barszczyk ciasto. Ja dziś robię na obiad sos z żołądkami. Mój mężuś uwielbia, ja z resztą też bardzo lubię.
Co do barszczu ukraińskiego to ja już jestem po fazie (potrafiłam go robić przynajmniej 2 razy w tyg). Ale barszczyk biały....mniam:)

fogia dziś wieczór we dwoje.....tylko pamiętaj że jesteś w ciąży ;)nie szalejcie za bardzo:)

Dziewczyny pamietajcie , że na grype żołądkową najlepsza jest cola:)

hej
ja 5 dzien na fenoterolu, do tego biore nospe i relanium, niestety nadal mam twardnienia macicy , bóle i skurcze...
jutro ide na USG 3 d .. mam nadzieje ze z moja szyjka ok... bo jak sie zacznie skracac..to bede musiała isc do szpitala
bardzo sie martwie, chcialabym donosic mojego dziedziusia szczesliwie do konca..

reklama
Claudia4you i Mooncia a jakie macie wartości hemoglobiny, bo ja mam 9,9 i spada. Lekarz jakis nieprzytomny chyba był bo dał mi Feminenetal 800 metafolin, w których nie ma ani grama żelaza i bierze sie je tylko do 12 tygodnia ciąży. Sama kupiłam sobie Ascofer, bo chyba z tych bez recepty ma najwieksza dawkę żelaza, ale w pierwszej ciąży brałam Tardyferon i Sorbifer Durules i te tabsy mają o wiele więcej żelaza. Jak będę na wizycie 8 października to poproszę o receptę, bo żelazo jest bardzo ważnym składnikiem w czasie ciąży, dostarcza z krwią tlen więc nie ma żartów.

Zielona- faktycznie, ten lekarz jakiś dziwny jest...

Mi po soku z buraków jest niedobrze strasznie...ble

Dziewczyny, to może jedzcie buraki czerwone, ja uwielbiam, jako dodatek do obiadu:)
Czerwone mięso ma duzo w sobie żelaza...

Do góry