reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam Was dziewczynki po 2 dniach nieobecności:)

Nie miałam czasu przysiąść do komputera, bo mamy teraz na głowie nasze mieszkanie, które przygotowujemy pod wynajem...W zeszłym tygodniu wymieniliśmy kaloryfery, te stare żeliwne i do kilku dni siedzimy tam i sprzątamy. Dziewczyny jeden kaloryfer z dużego pokoju ważył około 150 kg!!! I mój mąż z teściem w sobotę musieli, go jakoś podzielić na części, żeby go znieść, dodam , że mieszkanie jest na 4 piętrze bez windy! Koszmar do tej pory jeszcze nie udało im się ich znieść na sam dół....Nie mówię nawet o tym, co sie działo w pokoju po rozbiciu tego złomu. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jaki syf jest w środku tego żeliwa, że to w ogóle jeszcze grzało! Całe szczęście mieszkanie juz jest ogarnięte. Najgorzej, że właśnie w sobotę poczułam ciągnięcie brzucha, chyba od tego sprzątania i nie wiedziałam co jest grane. Ale to chyba te skurcze przepowiadające, jak same piszecie.
Też od kilku dni źle sypiam :( A w dodatku cały czas o sobie daje znać moja kość ogonowa....wczoraj w kościele, to siedzieć nie mogłam, to jakiś koszmar:(

Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły sobie rogala. Przetestowałyście go może? Faktycznie pomaga na kręgosłup? Bo sama się zastanawiam czy nie zamówić? I czy mniejszy tez przynosi ulgę?

Claudia- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu:)

Ja na obiad dziś robię wątróbkę, taka mnie wzięła ochota:)

reklama
Klaudia no co ty :) Ty szczuplutka jestes więc się nie martw. Ja to mam czym, ale ty...???

A mnie tak bolą łydki, że szok. Mam twarde jak kamienie :(

Witam Was!
Tez mialam ciezka noc ale mnie przynajmniej brzuszek sie nie napina.
Chcialam Was poprosic o rade:
Jak bylam w Polsce to zrobili mi cytologie i wyszla infekcja bakteryjna na szyjce.
Poszlam do lekarza w Angli (3 tyg pozniej) i zlecila wymaz z okolic szyjki. Ale pielegniarka stwierdzila ze w ciazy sie takiego nie robi i ze mi zrobi z przedsionka pochwy.
Wymaz wyszedl normalnie. Mam sie martwic czy olac? Oni tu sa niechetni do badan i boje sie troche ich meczyc niepotrzebine bo potem jakby sie cos powaniego dzialo to moga mnie olac.
Czasami mam sporo wydzieliny i ona jest takia biala mazista- czy to normalne? Tez tak macie? (grzybicy na pewno nie mam)
W ogole nie mam zaufania do tych lekarzy (podstawowej opieki i poloza, o specjaliscie mozna pomarzyc) i to mnie bardzo stresuje. Czuje ze pod wzgledem medycznym to z wszystkim jestem sama:(

Witajcie:-)
Ja dziś tak późno pisze bo od rana bylismy z mężem na usg podejrzeć dzieciątko:-) Pisałam, wam wcześniej ze malutki jest o 8 dni mlodszy wg USG niz wg OM i nadal ta roznica sie utzrymuje ale ginka powiedziała ze to jest w normie i ona nie widzi nic niepokojacego i ze cała reszta wyglada ładnie:-) Narazie dzidzia była ulozona poprzecznie ale jeszcze jest wczesnie wiec pewnie sie to zmieni bo cały czas sie rusza i kreci:-) Ulzylo mi:-)

Witam Was dziewczynki po 2 dniach nieobecności:)

Nie miałam czasu przysiąść do komputera, bo mamy teraz na głowie nasze mieszkanie, które przygotowujemy pod wynajem...W zeszłym tygodniu wymieniliśmy kaloryfery, te stare żeliwne i do kilku dni siedzimy tam i sprzątamy. Dziewczyny jeden kaloryfer z dużego pokoju ważył około 150 kg!!! I mój mąż z teściem w sobotę musieli, go jakoś podzielić na części, żeby go znieść, dodam , że mieszkanie jest na 4 piętrze bez windy! Koszmar do tej pory jeszcze nie udało im się ich znieść na sam dół....Nie mówię nawet o tym, co sie działo w pokoju po rozbiciu tego złomu. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jaki syf jest w środku tego żeliwa, że to w ogóle jeszcze grzało! Całe szczęście mieszkanie juz jest ogarnięte. Najgorzej, że właśnie w sobotę poczułam ciągnięcie brzucha, chyba od tego sprzątania i nie wiedziałam co jest grane. Ale to chyba te skurcze przepowiadające, jak same piszecie.

My tez niedawno zmienialismy kaloryfery, tez z takich żeliwnych i tez mieszkamy na 4 pietrze bez windy. Mój mąż z kolega zrzucili je przez balkon na trawe potem do auta i wywiezli bo znosic to to az sie boje o ich kregołsupy:-( nie zazdroszcze i jeszczew yobrażam sobie ten bałagan w domu:/ ale dobrze ze to juz za Toba:-) i teraz z górki:-)

claudia Ty to kruszynka wiec waga u Ciebie nie jest problemem:-) a po ciazy na pewno szybciutko schudniesz. Chociaz ja rozumiem Twoje obawy bo mam takie same. Strasznie sie boje zeby mi po ciazy nie zostaly te kilogramy. Z reszta ja od zawsze na punkcie wagi mam bzika i teraz ten okres ciazy pod tym wzgledem nie jest dla mojej psychiki łatwy. Generalnie staram sie o tym nie myslec bo najwazniejszy jest dzidzius i jego i moe zdrowie a waga to sprawa drugorzedna ale czasem najda mnie takie depresyjne mysli to nie jest fajnie..

My tez niedawno zmienialismy kaloryfery, tez z takich żeliwnych i tez mieszkamy na 4 pietrze bez windy. Mój mąż z kolega zrzucili je przez balkon na trawe potem do auta i wywiezli bo znosic to to az sie boje o ich kregołsupy:-( nie zazdroszcze i jeszczew yobrażam sobie ten bałagan w domu:/ ale dobrze ze to juz za Toba:-) i teraz z górki:-)

Aniwar - u nas tez taka opcję rozpatrywali, ale jakieś krzaki i drzewa rosną pod oknami i nie było szans, żeby to dziadostwo zrzucić..Też mi żal ich kręgosłupów, ale niestety nie ma innego wyjścia...

Dam radę, ważne żeby mój mnie kochał nawet w momencie kiedy nie będę najpiękniejszą to dla niego chcę być księżniczką, a reszta mnie nie interesuje.....

Hej dziewczynki

jakiś ból głowy i mdłości mnie dzisiaj męczą. :-:)-:)-(

byłam na tych plotach, zaraz idę po Filipka, później pewnie zaliczymy plac zabaw bo pogoda nas dzisiaj rozpieszcza.

Za wszystkie dzisiejsze wizyty i usg trzymam kciuki. Mam nadzieję, że usłyszycie same dobre wieści, a dzieciaczki ujawnią swoją płeć.:-)

Witam Was!
Tez mialam ciezka noc ale mnie przynajmniej brzuszek sie nie napina.
Chcialam Was poprosic o rade:
Jak bylam w Polsce to zrobili mi cytologie i wyszla infekcja bakteryjna na szyjce.
Poszlam do lekarza w Angli (3 tyg pozniej) i zlecila wymaz z okolic szyjki. Ale pielegniarka stwierdzila ze w ciazy sie takiego nie robi i ze mi zrobi z przedsionka pochwy.
Wymaz wyszedl normalnie. Mam sie martwic czy olac? Oni tu sa niechetni do badan i boje sie troche ich meczyc niepotrzebine bo potem jakby sie cos powaniego dzialo to moga mnie olac.
Czasami mam sporo wydzieliny i ona jest takia biala mazista- czy to normalne? Tez tak macie? (grzybicy na pewno nie mam)
W ogole nie mam zaufania do tych lekarzy (podstawowej opieki i poloza, o specjaliscie mozna pomarzyc) i to mnie bardzo stresuje. Czuje ze pod wzgledem medycznym to z wszystkim jestem sama:(
ta biała wydzielina wydaje mi sie ze jest ok bo ja mam taką same a dodam ze wyniki mam wpozadku i brak zadnej infekcji .. przy pierwszej ciazy tez jakos tak w drugiej połowie była wiec mysle ze to wpozadku

Dam radę, ważne żeby mój mnie kochał nawet w momencie kiedy nie będę najpiękniejszą to dla niego chcę być księżniczką, a reszta mnie nie interesuje.....
Klaudia dla Męza bedziesz królową w koncu dziedzica nosisz:) a kilogramy zlecą zobaczysz ile Ci przy sammym porodzie spadnie a pózniej to juz z górki przypomnisz to co napisałam juz 2 miesiace po porodzie jak ciuszki zaczą wisiec wkoncu karmienie cycem tez duzo wyciagnie .... tylko uwazaj na Pieguski ( hihi ja sie objadałam jak karmiłam to 3 kilko przybrałam )

Hejka, ale ten weekend minął :baffled: Byliśmy wczoraj na zakupach w Poznaniu, a Wituś został u teściowej (nie chciałam brać go do marketów - wolę by się wykurował). Kupiłam sobie w końcu krótkie kozaczki. Masakra jakaś - w całej Panoramie dopiero w ostatnim sklepie udało mi się trafić na buty w rozmiarze 35, które mi były dobre :szok: Ufff. A już o mały włos poszłabym kupić buty do sklepu dziecięcego :baffled::dry: Niezłą kasę wydałam, ale jak to mój mąż mówi "bierz, nieważne ile, ważne, że są i ci pasują" :tak:;-):-D Szok :-D:-D:-D

Poza tym bez zmian. Synka dzisiaj jeszcze zatrzymałam w domu, ale od jutra idzie znów do przedszkola, więc powinnam mieć więcej czasu na BB :tak:

reklama
fogia uspokoiłaś mnie, bo ja panicznie boję się pełnego znieczulenia. Ledwo przetrawiłam to, że będę zmuszona rodzic przez z cc, a teraz jeszcze jakby miało dojśc do tego pełne znieczulenie brrr.

Wczoraj pojechaliśmy do teściow do Pucka i okazało się,że chyba już nie za bardzo mogę jeździc autem. w jedną i drugą stronę okropnie mnie mdliło, a po powrocie do domu spędziłam cały wieczor w toalecie i wymiotując. Dziś mega męczy mnie zgaga, do tej pory pomagało mleko, a w tej chwili już niestety nie.
Pisałyście o problemach ze spaniem, niestety i ja go mam. Zasnąc mogę jedynie na lewym boku, a przy każdej zmianie pozycji budzę się i przewracam stękając i jęcząc, bo jest to dla mnie nie lada wyczyn. Tak jak wczorajsze zasznurowanie wysokich do kolan butow...masakra.

Do góry