reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

heh ja dzis miałam taką sytuacje w autobusie, weszłam ja w ciąży i inna dziewczyna w większej ciąży i z wiekszym brzuszkiem, myślicie że ktokolwiek ustąpił?? tłok jak nie wiem, duszno ale nikt nie ustąpił, i jeszcze na dodatek jakies małolaty co siedziały obok się smieli że dwie słonice wsiadły

reklama
Witam, trochę mnie nie było, ale nie miałam siły pisać na nockach:sorry:
Cieszę się, że mam w końcu wolne. W końcu sobie odpocznę. Pojutrze lecimy do pl na 2 tygodnie, oby pogoda dopisała, bo u mnie tylko wiatry i deszcz ostatnio:crazy: Muszę poszukać sobie jakieś ciuszki na allegro na jesień/zimę. Moje usg połówkowe jest za tydzień Mam nadzieje, że Ignaś pozostanie Ignasiem, bo się już nastawiliśmy na synka;-)
Claudia, super ten link o szkole rodzenia:tak: Ja nie mam za bardzo możliwości zapisać się do szkoły rodzenia, więc opcja internetowa wydaje się świetnym rozwiązaniem, i do tego niedrogim;-) A poćwiczyć można w domu:tak:

martusia29 znalazłam cos takiego Naturalny sposób na problemy z pęcherzem

co do tesciowych to ja słyszałam cos takiego i powiem szczerze ze cos w tym jest : Wątróbka nie mieso , teściowa nie matka , synowa nie córka

hehe ja jechałam autobusem no i starsza babcia obok mnie staneła i zuciła tekst typu " jaka ta młodziez niewychowana" wiec sie wku... i wstałam i mówie do niej prosze siadac a ona tak na mnie popatrzyła i mówi " ojej Pani w ciąży i pochwili zapytała czy daleko jade mówie do niej ze nie kilka przystanków a ona na to " to się pani mocno trzyma " no do konca zycia bede pamietac ten tekst

Ostatnia edycja:
elfa tulę Cię serdecznie. Co biedactwo bierzesz na przeziębienie? Może wit C 1000 mg albo zjedz odrazu cytrynę i do łóżka. Pij mleczko z miodem i czosnkiem. Podobno pomaga.

Ribi tak własnie robie
pije herbatke z miodem i cytyna, mleko z czosnkiem, masłem i miodem
pije wapno z wit C i płucze gardło szałwią i rumiankiem..
duzo sie wygrzewam w łozeczku
póki co nie mam gorączki

dlaczego puczesz gardło szałwią? Ona działa ściągająco....chyba bardziej chodzi o nawilżenie gardła skoro pijesz mleko z masłem....

hej
przyszłam sie pozalic
mąz mnie zarazil bo był przeziębiony
od wczoraj czuje sie paskudnie i strasznie boli mnie gardlo :(
Witaj w klubie ... ja też się przeziębiłam :-( Boli mnie gardło i zaczyna mi z nosa lecieć...
Na szczęście mam ginekologa "pod ręką" ( w rodzinie). Zadzwoniłam i zapytałam się co można brać, a więc:
na gardło - Homeovox (jakieś homeopatyczne tabletki do ssania - nawet słodkie). Ewentualnie Tantum Verde, ale w ostateczności na tym etapie ciąży. Tak jak pisałaś szałwia i rumianek do płukania (działają odkażająco). Jeżeli jest silny ból to Bioparox (ale jest na receptę)
na katar - sól morska w sprayu, maść majerankowa

dodatkowo - mleko z masełkiem i czosnkiem (miód działa podrażniająco), herbatka malinowa

pozdrawiam i życzę zdrówka :-)

reklama
Do góry