reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja też dziś po wizycie;) wszystko ok. Tętno fajnie było słychać, dziecko ułożyło się miednicowo i zobaczyliśmy rasowy tyłeczek ale nic pozatym heh więc nadal jest ono :D lekarz stwierdził że ma bardzo długie nogi. Tatuś wkońcu mógł zobaczyć swoje pierworodne i bardzo zadowolony pojechał dziś do Sopotu w delegacje eh

reklama
Hehe- ja też od razu zabrałam się za prasowanie -bo nie mogłam sie doczekać, jak nigdy;)
Też się zastanawiałam nad tym, co Wy macie, ale w końcu cena zadecydowała, nasze kosztowało 290 zł, a ten Tefal , tak jak pisałaś prawie 400 stówki, przecen nie było:) Póki co prasowanie przez jakiś czas będzie dla mnie frajda;)

Witajcie, poobiednią porą:))
Własnie zjedliśmy z mężem obiadek - kalafiorową - mniam :-)

Gosiula85 - jesli chcesz zwolnienie to poproś o nie lekarza, jeżeliby nie planował Ci juz dawać, słyszałam tylko że prywatnie daja bez problemu, sama jestem tego przykładem, a panstwowo koleżanka chodzi i musiała dać "łapówkę" żeby jej dał zwolnienie, ale próbować zawsze można:-) ja już raczej do pracy się nie wybieram tymbardziej że zaczynam 6 m-c ,a wtedy zazwyczaj się odchodzi na zwolnienie, a nie zaczyna chodzić do pracy :-)
Gratuluję CÓRCI:-)

Ariska - gratuluje udanej wizyty, mam nadzieje że moja jutro też będzie udana :p

Ribi - udanej wizyty

Dominika81 - nie martw się na zapas, jeżeli myślisz, że dziecko jest mniejsze i możesz na to zaradzic to poprostu więcej jedz może :-) taka moja sugestia :-)a tak apropos to masz na suwaczku 21 tydzien a to dopiero połowa ciąży więc jeszcze nie skonczyłaś 5 m-ca, a uwierz że w szóstym to na brzuszku dostzregniesz różnice, tymbardziej, że od połowy ciązy brzuch rośnie z dnia na dzień :-) głowa do góry :-)

joasiab - ucałuj córcie, napewno napar z ziółek jej pomoże i daj znać jak po pierwszej kuracji, ja jak byłam młodziutka tez miałam problem z pęcherzem to wiem, że musiałam siedzieć na wiaderku z gorącą woda i ziolami i tak się wyleczyłam :p

Malta - gratuluję udanej wizyty, jakby cos było nie tak napewno lekarz by to zauwazył, nie martw sie skoro dopiero wyszłaś od lekarza, przynajmniej dziś się odstresuj i nie analizuj badań, zostaw lekarzowi analizę od tego jest :p buźka i trzymaj się ciepło :)

Pozdrawiam dziewczyny:) Poczytam książkę, bo mi 50 stron zostało, a zacznę sobie ostatni tom może jeszcze dziś :)))))

Ostatnia edycja:
Dzien dobry ....
Wybaczcie mi ze dopiero po trzech dniach sie odzywam ale wczesniej nie miałam jak;-)
Z góry zaznaczam ze co nie co poczytałam co u Was sie działo ale nie dam rady poodpisywac bo tego duuuzo było:sorry2:

U mnie tak ja u wiekszosci z Was z pogoda wieje,zimno,pada deszcz od wieczora...jednym słowem masakra....Prawdziwa jesienna szara pogoda:crazy:

W sobote moja kochana tesciowa okna wszystkie wymyła i porozwieszała firanki :-) Jak dobrze miec taka tesciowa:tak:

A tak poza tym weekend minał mi przy ogladaniu filmów i przy spotkaniu rodzinnym:-)
W poniedziałek mialam lekarza, dzis wypoczywam i zaczynam czuc ze chyba jakies choróbsko mnie dopadło bo gardełko zaczyna mnie bolec.....A jutro rano dentysta - o wstawaniu o 7 wole nie myslec:baffled:

Pozdrawiam wszystkie styczniówki i zycze milego popołudnia

Carri - kuruj się odrazu, żeby się choroba nie rozprzestrzeniała, byłam kilka dni temu zakatarzona i bolało gardełko więc wiem, ze nic przyjemnego, udanej wizyty u dentysty :)

Zmieniłam sobie avatora, narazie niech będzię moje oko :p :p :p, a jak będe miała ochotę to porobie fotki brzuszka i znow zmienie avatora :p hehe

Ariska - wklejasz tam gdzie pierwszy suwaczek tylko po tamtym pierwszym i dajesz podgląd a potem zapisujesz

Ostatnia edycja:
Blondi poki co pije tylko gorace herbatki z cytrynka.....Musze zadzwonic do tesciowej w sprawie miodu, bo miała mi załatwic ale chyba bede musiała ja ponaglic bo miodzik mi pomaga

klaudoos- mi na drętwiejące palce u rąk lekarz przepisał aspargin.Ja też lubie smalczyk....takki z cebulką i jabłkiem..mniam.Ale teraz w ciązy jakoś nie mam do niego pociągu...a juz tym bardziej do ogórków...:-)Ciekawe jakie wiadomości przyniesie Ribi.
:happy:
gdynianka-super ze wszystko ok... i jesteś już w domku:happy:

Ja nie miałam światla pół dnia dopiero teraz mi włączyli.:baffled:synek się pospał, malenstwo w brzuniu też więc mogę popisać w spokoju.
Jak mnie gardlo bolało jakieś 2 mce temu to lekarz pozwolil mi brać takie do ssania na gardło -Tymianek i podbiał.

tak racja Carri, miodzik dobra rzecz gdy przeziębinie chwyta :-) najlepiej mleczko zagrzej z łyżeczką masła i nalej do szklanki, a potem dodaj miodzik, pychota, ale jak nie lubisz mleka to może być herbatka :-) kuruj się, mi już powoli choroba przechodzi :p

Gdynianka1 - duzo odpoczywaj, dobrze, że plamienia ustały i jesteś w domu, krwiak szybko zanika jak się dużo odpoczywa mi w ciągu 3 tygodni, od jednej do następnej wizyty zanikł calkiem, no duphaston tez miałam przepisany biore do dziś, czyli ponad 3 m-ce :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry