reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

fogia - załatwione kciuki, fluidy i inne :-)
akurat o 13 jem w pracy śniadanie i mam przerwę więc myślę że się uda :-)
powodzenia!
poza tym dzień dobry wszystkim!
u mnie nic nowego: praca, dom, porządki, i powoli przygotowania do remontu.
czuję się dobrze, 13 września mam usg połówkowe, może się Ludek ujawni.
same chłopaki widzę a dziewczynki to znikome ilości póki co - liczę że może u mnie będzie, chociaż jest mi wszystko jedno :-)
my już zapisani na szkołę rodzenia od 29 września zaczynamy przez 10 tygodni 2 razy w tygodniu (raz ćwiczenia i raz wykład, praktyka itp)
jestem sceptyczna, ale mąż chciał więc idziemy.
miłego dnia babeczki :tak:

reklama
Witam :-)

gdynianka mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko dobrze, czekamy na wiesci!

fogia kciuki zacisniete, bedzie wszystko dobrze i zdasz na pewno!:tak::-)

Ribi mnie tez wczoraj wieczorem brzuch bolal, troche bardziej niz zwykle, ale nie bralam zadnych tabletek, zreszta nawet nie mam nic w domu ;-) Mysle , ze to macica sie rozciaga :tak:

Dziewczyny a Wy czesto bierzecie ta no-spe? Ja przyznam sie szczerze, ze jeszcze ani razu jej nie bralam, ani teraz , ani w poprzedniej ciazy. Jakos nie mam do niej przekonania... Tzn. raz na jakis czas, w wyjatkowych sytuacjach, tak jak Ribi napisala, ze miala taki naprawde mocny bol brzucha to lepiej wziac ta no-spe, ale tak przy "zwyczajnych" bolach? Ja wiem, ze no-spa dozwolona w ciazy, ale czytalam tez, ze czeste jej branie, tez nie jest dobre.

fogia trzymam kciuki i zycze powodzenia.

widze, ze znow chlopcy dochodza halooo gdzie dziewczynki jestescie?!! moja kolezanka ma termin na grudzien i oczywiscie synka bedzie miala :). moze we wrzesniu posypia sie dziewczynki bo tak chlopczykowo narazie jest

my wybieramy sie spacerek bo ladna pogoda i slonko swieci wiec trzeba korzystac z okazjii.

Dzień dobry :)

my ruszamy na wycieczkę do parku dinozaurów :)

Molago co się dzieje?????

Kurcze wiecznie mi brak czasu na neta dlatego mnie mało :) Wieczorem jadę odwieźć moich rodziców na lotnisko bo lecą już do siebie, do Londynu :( Przyleca dopiero na mój poród :(

Ach szkoda...

fogia - dasz radę! trzymaj się! i napisz jak poszło! :-)

Ribi - oj, mnie też ostatnie 3 dni strasznie bolał brzuch. wczoraj wieczorem to już masakra, coś mnie tak zaczęło kłuć, że się odwrócić nie mogłam... ale to na pewno ze zmęczenia....
ja myślę, że tak czy inaczej macica się powiększa, dziecko rośnie, może tak się odwróciło, że Cię gdzieś uciskało.
Następnym razem powiedz lekarzowi jak często Cię tak boli...

ja się właśnie wyturlałam na podlodze z Jasiem. to jego ostatnio ulubiona zabawa - turlanie :-) :-D
idziemy na jakieś zakupy

A u nas jakoś zimno i chyba zbiera sie na deszcz, więc może później wyjdziemy na spacerek. dziewczyny od wczoraj mam biegunkę, kurcze w nocy mnie złapała i nie chce odpuścić.
Fogia ja tez będę trzymać kciuki :)

Jeśli chodzi o nospę to w poprzedniej ciązy brałam praktycznie non stop od 29 do 34 tyg-w szpitalu faszerowali mnie 3 razy dziennie,na początku ciąży też -bo byolam w szpitalu,w przerwie miedzy 12 a 29 nie brałam moze tydzien a w tej ciązy brałam moze 3 razy tylko .uwazam ze czesto nie jest dobrze,ale jak miałam problemy bo brzuch twardniał to brałam bez dyskusji.dziewczyna ze mna lezala to wszystkie leki co dostala to do siateczki zbierała- wogóle ich nie jadła,co do czego przez półtora tygodnia niezle jej się nazbierało.później dała mamie mówiac co jest jakiego koloru

Dzien dobry
U mnie pogoda taka sobie, słonce przebija sie przez hmury ale nie jest zbyt gorąco
Dzis miałam kiepska noc zwlaszcza przez koszmarne sny....ehh
Trzeba wejsc jakos na obroty....
Dzis mam usg na 18 wiec prosze o trzymanie kciuków.......

Zielona2909 mysmy juz tez mieli przypał z Gps-em ...Ehh a ja sie smiałam
jak ludzie wpadaja do stawu dzieki gpsu

Ariska ja teraz mialam robione HBS, nie widze problemu by sie spytac o to
przy nastepnej wizycie..Choc powiem ze w poprzedniej ciąży...zanim przytrafiła mi sie tragedia nie mialam prawie zadnego badania robonego prócz moczu i morfologi

Martusia29 ale ciebie ranny ptaszek:-)

Ribi dzis ide do lekarza wiec sie zapytam o te bole bo mnie tez czasem męczy takie cos

Fogia trzymam kciuki, badz dobrej mysli:-)

Joasienka1 ja tez zaniedługo bede sie zapisywała na szkołe rodzenia
tylko po to by sobie wrazie czego upatrzyc jakas miła położna.

Madalena ja biore nospe 2x dziennie od poczatku ciazy z zalecenia lekarza

Mieszkanko posprzatane , obiad mam wiec cale szczescie moge sobie troszke poodpoczywac:sorry2:

reklama
Do góry