reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A dziękuję za dobre słowo:happy:

Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Dziś na 13 idę na usg. Mam nadzieję, że zobaczę to i owo (a wlaściewie jego brak;-))między nóżkami dzidzi:rofl2:
trzymam kciuki:-) ja mam jutro wizytę u ginka i normalne usg, więc może jutro się dowiem czy Zuzia czy Michaś. a jak się nie uda to w piątek mam drugie podejście - usg prenatalne.
Anrysa ja swojego maluszka czuję codziennie, na początku dawał o sobie znac dopiero wieczorem jak kładłam się spac, a teraz dokazuje przez cały dzień, wystarczy, że usiądę lub się położę.i chyba bardzo nie lubi kiedy siadając zakładam nogę na nogę, bo od razu daje o sobie znac. przyznac się muszę, że dopiero od momentu kiedy poczułam pierwsze ruchy na 100% poczułam, że jestem w ciąży. A jak jest u Ciebie?
Życzcie mi dziś powodzenia, mam zamiar dostac się do fryzjera i pierwszy raz w życiu ściąc na krotko włosy oraz pozbawic się blondu i stac się brunetką... mam nadzieję, ze nie będę żałowac swojej decyzji.
Trzymajcie się

reklama
Hej Kobietki:-)
I już po weekendzie, a poniedziałek u nas mokro-burzowy:-(. Co do zgagi to mnie też męczy od paru dni:-(. Podobno duże znaczenie ma tutaj w jaki sposób jemy i śpimy. Teraz powinnyśmy spać na lewym boku bo w tej pozycji następuje lepszy przepływ krwi i składników odżywczych do dziecka znajdującego się w macicy:tak: Pozycja ta także umożliwia nerkom szybsze pozbycie się płynów i zanieczyszczeń z organizmu.Co do domowych sposobów to podobno(bo jeszcze nie wypróbowałam na sobie...) dobrze jest wypić pół szklanki ciepłego mleka, jogurt lub kefir. Warto także zjadać po kilka migdałów po każdym posiłku:-) Migdały działają zarówno zapobiegawczo jak i interwencyjnie, gdy już zgaga piecze. No i słyszałam też od mojej babci że pomaga miksturka: 2-4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalać gorącą wodą i odczekać aż ostygnie. Pić to gdy pojawi się piekący ból w przełyku:szok:(wygląda ohydnie...). Siostra mi mówiła że jadła na zgagę ciasteczka imbirowe a podobno pomaga też napar z korzenia tej rośliny.
A z leków to podobno można Renie stosować w ciąży,ale czy na pewno????:baffled:

hej dziewczyny!
nie bylo mnie caly weekend ale juz nadrobilam zaleglosci :)
Witam nowe styczniowe mamusie:)
U mnie dzisiaj kolejny dzien upalu.. siedze w domku bo az sie nie chce nigdzie wychodzic.
W weekend odpoczelam i cale dnie bylam na powietrzu:)
i co najwazniejsze.. wreszcie poczulam wyrazne ruchy maluszka:) - czym chwalilam sie juz w innym temacie ;)
Jutro mam wizyte u gin ale ide do jakies innej babeczki bo moj lekarz jest na urlopie.. troche mi to nie po drodze ale nie ma wyjscia.
I mam nadzieje ze jeszcze w tym tygodniu uda mi sie zapisac na usg:) zobaczymy co jutro mi powiedza.

Można stosować leki na zgage dostępne w aptekach bez recepty - pytałam mojego lekarza.
Gdynianko - życzę udanej przemiany. Ja się z blondynki przeistoczyłam w rudzielca jakieś 3 lata temu i już przy rudym zostałam, choć włosów nie ścieła bym na krótko nigdy.

Witam po wekendzie :) dopiero wróciłam od mamy. Mamusia przygotowała same dobre rzeczy: rybę po węgiersku i sernik na zimno i inne :) ale się obżarłam :) mniam
Za chwilę biorę się za porządki bo jutro siostra przyjeżdża na 3 dni w gości. Więc trzeba się przygotować.
Co do mojego męża to póki co jest grzeczny, myślę, że zrozumial swój błąd...ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.

claudia na zgagę podobno pomaga picie mleka i migdały, oprócz tego żelki jakiekolwiek lubisz i rennie

eevcia wszystkiego naajlepszego na nowej drodze życia :)

Witam wszystkie nowe mamuśki :)
idę sprzątać, do później

Witam dziewczyny, znowu zaczynamy kolejny tydzień.

Ja niestety muszę iść do szpitala mamie jakieś recepty załatwić, a strasznie mi się nie chce.

Witam też nowa styczniówkę.

Idę się szykować

Czesc dziewczyny ja tez sie melduje w kolejnym nowym tygodniu i mam nadzieje ze wszystkie z Wami zleca mi taks zybko bo juz sie nie moge doczekac stycznia.Ja wiecej czytam niz pisze ale chcialam wlasnie dodac na temat ruchow dziecka poniewaz w 16 tygodniu juz myslalam ze to jest to kopnelo mnie 3 razy pod rzad i bardzo wyraznie ale potem byla cisza przez pare dni i niby cos czuje ale sa to slabe ruchy wiec juz nie wiem co o tym wszystkim myslec bo sie tyle naczytalam o tych ruchach jelit ze juz sama nie wiem czy to moje malenstwo.W pierwszej ciazy czulam juz w 18 tygodniu i bylam tego pewna a teraz jakos nie mam stu procentowej pewnosci co niby jako juz doswiadczona mama powinnam ja miec.A chcilabym juz Je czuc i sie nie martwic bo ostatnia ciaze poronilam wiec bylabym juz spokojniejsza ze jest wszystko ok.A usg mam dopiero 10 wrzesnia.I mam pytanie jak czesto chodzicie na usg?Bo o tym tez slyszalam rozne opinie co do szkodliwosci.

Jeszcze tylko 50 minut i może dowiem się, co siedzi u mnie w brzuszku. Tylkoe mam pewne obawy, bo teraz Bobas wierci się jak szalony. Mam nadzieję, że nie uśnie na czas USG...

Hej dziewczynki
wpadłam się przywitać i życzyć udanego dnia.

My już od rana na nogach, a jeszcze sporo spraw przed nami. Dobrze, że większość mogę załatwić przez internet i telefon bo chyba bym padła przy tym upale.:-D

malta ja Renie stosowałam przy pierwszej ciąży i nic złego się nie działo. Mam dużego i zdrowego synia, a lek polecił mi mój gin. Chociaż tak sobie myślę, że w pierwszej kolejności trzeba wypróbować wszystkie naturalne sposoby, a leki stosować dopiero gdyby nie pomogły. Tak więc dzięki za wszystkie podpowiedzi, myślę że nie jedna z nas skorzysta z Twoich rad. :-D
Ribi mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie między Wami dobrze i Twój m. zrozumiał swój błąd.
Kashyaa niech się dzidzia teraz powierci, ładnie ułoży, a przy usg spokojnie śpi ale w takie pozycji żeby gin. mógł ją bezproblemowo podejrzeć. :-D Trzymam kciuki za poznanie niespodzianki. :-D:-D

reklama
Witam
Ja na szczęście siedzę w Zakopcu - w Wawie gdzie mieszkam pogoda podobno okropna - straszne upały a tu idealnie =)

Dziewczyny a mam pytanie - też macie dużo większy apetyt bo ja od tygodnia myślę tylko o jedzeniu ale na wagę wejdę dopiero w następny poniedziałek

Do góry