reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

No witam.
Jeżeli chodzi o plany na dzisiaj, to ja w teorii ich mam dużo, ale nie wiem jak w praktyce.

Na 13:00 mam terapię
a jeszcze muszę już zamówić nowe szkła do okularów,
Odebrać list polecony z poczty,
Zanieść L4 do pracy

a najgorsze jest to, że nie wiem czy zdążę z okularami, bo terapię skocze o 14 a tam jest otwarte do 15 dzisiaj a to daleko z pół godziny drogi.....

Na razie to muszę iść umyć włosy i zrobić śniadanko :-D

Ribi, bluzeczki świetne ;-)

reklama
Cześć Mamuśki:-D
Dzięki za porady i opinie , które nie powiem, odrobinę mnie uspokoiły:tak:. Pamiętam że w pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości, żadnych bóli, plamień, kłuć itd. Teraz ciągle mam stracha...no ale cóż to było 10 lat temu i zamiast młodsza:no:, to jestem przecież coraz starsza;-). Zbieram się i spadam do mojej księgowej no i po jakieś zakupy na obiad. Może dzisiaj kalafior z bułeczką na maśle....mniam. Trzeba korzystać z uroków lata i warzywek sezonowych:happy:

Witam Was Cieplusio:-D:-D

No ja ostatnie dni tak się okropnie czułam, że na nic sił niemiałam...dosłownie jakbym się nałykała tabletek nasennych i jeszcze te wstrętne wymioty mnie męczyły:wściekła/y: Co myśle, że już bedzie teraz tylko lepiej to pare dni minie i znów to samo:crazy:
Ale z racji tego, że odchorowałam pare dni to dziś mnie dosłownie nosi od rana:tak: Mieszkanko już sobie całe lśni, obiad prawie zrobiony, a mi nadal mało...najchętniej to bym u dzieci w pokojach przemeblowanie zrobiła:rofl2: ale teraz się bede musiała wstrzymać bo wiadomo;-):-D

Ribi bluzeczki bardzo mi się podobają:tak::-D i ceny też korzystne by poszaleć;-):happy:

Dziewczyny, a co do bóli brzucha to wiadomo kazda z nas się czasem stresuje czy wszystko jest dobrze... ale jeśli niema przy tym plamnień to sokojnie;-) A jak się ma jakieś wątpliwości to lepiej sobie iść do lekarza tak dla spokoju;-) Mnie też boli okropnie i znacznie bardziej niż w poprzednich ciążach...ale jak tak się macica porozciąga to i potem brzusio rośnie:tak: Ja to teraz mam ze wszystkim większego stresa od samego początku bo tyle na tym necie różnych historii się naczytałam, że sobie tylko niepotrzebnie w glowie namieszałam...a tak jak się nie czytało tyle to i spokojnijsza byłam:tak:

Skąd ja to znam, Karolciu...

Zawsze jak mi coś dolegało (nawet przed ciążą) i siadałam przed komputerem, żeby poszukać co to może być, to "dopadały" mnie najgorsze choroby.:crazy: A jak juz poszłam do lakarza, to okazywało się, że to jakieś pierdoły.:-D
Dlatego teraz nawet jak czytam, to nie biorę tego od razu do siebie. No chyba, że są to dobre wieści;-)

Czesc mam na imie Gosia i postanowilam sie do Was przylaczyc.Moj termin produ to wedlug tabeli 27 styczen 2011 a wedlug usg i ten podbno mam brac pod uwage to 22 styczen 2011.Mam juz jednego synka ma teraz 4.6 roku.Chetnie przylacze sie do waszego forum by miec sobie z kim porozmawiac i wymieniac sie doswiadczeniami.

Witajcie dziewczynki:) ooo widzę, że nie tylko ja mam manie wynajdowania sobie chorób na internecie i siania potem paniki;) nawet mam ostatni przykład z wczoraj - odkąd wróciliśmy znad morza nasz pies ma jakieś zapalenie skóry, w końcu wczoraj doszły wyniki wymazu i okazało się, że ma gronkowca (na szczęście tę mało złośliwą odmianę), no i przyznam, że strasznie się przestraszyłam, bo wiadomo, że w tym stanie takie bakterie nie są wskazane, a jak jeszcze zajrzałam do internetu no to już całkowity klops panika i histeria jak nie wiem co hehe więc zaraz za telefon i dzwonie do gina, a on wręcz mnie wyśmiał, mówiąc, że 80% ludzi ma gronkowca i musiałabym chyba unikać w ogóle wychodzenia z domu, to samo później potwierdził jeszcze weterynarz, więc jestem spokojniejsza, choć po tym co się naczytałam w internecie to i tak jakoś mniej głaskam naszego biednego Teodora (lepiej dmuchać na zimne;)
a poza tym to chyba zaczynają mi się zachcianki, nie zdążyłam załatwić połowy rzeczy dzisiaj, bo dopadła mnie ogromna ochota na barszcz czerwony, który wczoraj zrobiłam, więc musiałam jak najszybciej jechać do domu żeby go zjeść hehe dzidzi chyba posmakował barszczyk mamusi:)
Ribi śliczne bluzeczki, ale kurcze ja jakoś nie mogę się przekonać do kupowania ubrań przez internet...

Czesc mam na imie Gosia i postanowilam sie do Was przylaczyc.Moj termin produ to wedlug tabeli 27 styczen 2011 a wedlug usg i ten podbno mam brac pod uwage to 22 styczen 2011.Mam juz jednego synka ma teraz 4.6 roku.Chetnie przylacze sie do waszego forum by miec sobie z kim porozmawiac i wymieniac sie doswiadczeniami.
Gosia witaj wśród styczniowych mamuś:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jesli chodzi o zachcianki w ciazy to mnie tez czasami doscigna od dwoch dni marzy mi sie serniczek ale poniewaz Ja przebywam w uk to nielatwo dostac taki jak mi sie pragnie a w niedziele maz zrobil mi salatke warzywna hehe a teraz tak siedze i mysle i ze moj maz w pracy a Ja sama z synkiem jestem to chyba zrobie nalesniki na obiad ale najpierw udusze sobie jablko do nich bo tez mi sie marzy takie z cynamonem no i nie ma jak wlasne wyroby :p

Dziewczyny, chciałam zapytać czy któraś z Was robiła badania prenatalne?Ja robiłam w 12tym tygodniu ciąży usg genetyczne i badanie biochemiczne z krwi. W sumie to wyszło wszystko ok:-) i nie ma wskazań do amniopunkcji, jednakże podczas usg lekarz powiedział że są widoczne w główce dziecka torbiele splotu naczyniówkowego. :szok:Oczywiście odrazu się przeraziłam chociaż gin powiedział że to bardzo częste u dzieci na tym etapie rozwoju i zanika samoistnie do 20 tygodnia ciąży. Czy wiecie coś na ten temat z własnego doświadczenia?

reklama
Witamy nową mamę i zachęcam Cię do wklejenia suwaczka :-)
suwaczki.com

Ja wróciłam z miasta, w czwartek będą nowe szkła do okularów. Jeszcze sobie lampę kupiłam nad biurko.

A na obiad pomidorowa

Do góry