reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej laski :)
ja moge się usmiechać bo mnie mniej boli glowa, przespałam 3 dni i lepiej
poprasuje skoro mi lepiej
odrazu sie uśmiecham
A jeszcze mój synek ostatnio daje popalić taki jest nieznośny jakby go coś napadło.
Musze mu troche więcej uwagi poswięcic mam nadzieję ze to taki przejsciowy okres, bo jest ciągle na nie i wymusza wszystko płacze a tak się nie zachowywał łobuz mały.

Co do lekarst ja mam feminataal 400 , i dodatkowo magnez teraz i przeciw wymiotne

reklama
Mi do trzeciego miesiąca lekarz kazał brać tylko kwas foliowy, a od początku drugiego trymestru dołożył żelazo i falvit- taki zwykły, a nie dla kobiet w ciąży, powiedział, że jeśli wyniki mam dobre, to na razie wystarczy tyle.

ja biorę Euthyrox na tarczycę i Falwit Mama. jak mi się skończy Falwit to będę brać Prevital-też kompleks witamin, który mi sprzed ciąży został.
a skąd się dowiedziałyście ze te zastrzyki musicie brać?
chodzi mi o to czy to w badaniach krwi wychodzi?
koleżanka mi mówiła o tym a ja wyniki krwi ogólne mam super, czy to jakieś dodatkowe badanie?

a kto zaprasza do grupy zamkniętej bo ja nadal nie dostałam zaproszenia? :confused:

Ostatnia edycja:
ja biorę Euthyrox na tarczycę i Falwit Mama. jak mi się skończy Falwit to będę brać Prevital-też kompleks witamin, który mi sprzed ciąży został.
a skąd się dowiedziałyście ze te zastrzyki musicie brać?
chodzi mi o to czy to w badaniach krwi wychodzi?
koleżanka mi mówiła o tym a ja wyniki krwi ogólne mam super, czy to jakieś dodatkowe badanie?

a kto zaprasza do grupy zamkniętej bo ja nadal nie dostałam zaproszenia? :confused:

ja mam zastrzyki ze względu na wcześniejsze 2 poronienia :-( ale wiem że bierze się je jeszcze na zespół anty fosfolipidowy, ogólnie chodzi o krzepliwość krwi

karlita daj znać jak wrócisz .Ja wróciłam z zakupów przed chwilą

Ręce mi opadają a teraz idę obiadek robić bo potem się wybieram pogadać z kuzynką, tydzień się nie widziałyśmy, spadam do kuchni

Ja też nie biorę żadnych dodatkowych witamin, póki wyniki mam dobre.
Tylko na tarczycę.
To prawda, że jak się bierze suplementy/witaminy to dziecko może być większe.

właśnie przeczytałam, że w wyp. samoch zginęła jedna forumowiczka, mama 2 małych chłopców i była w 8 m-cu ciąży... straszne tragedie pisze życie... (*)(*)

Ja brałam duphaston do 15 tygodnia i praktycznie od samego początku łykam witaminy dla kobiet w ciąży a cały czas wyniki z krwi pokazują lekką anemię. A co do wielkości dzidziusia to póki co cały czas wychodzi książkowo, tzn. wiek z usg pokrywa mi się co do dnia z wiekiem z MO.

odebralam wyniki, no i mam chyba cukrzyce- w moczu wyszlo no a w krwi 94 norma 74-106, ale jesli w moczu wychodzi tzn. ze jest przecukrzona krew;( no i mam dola, czas wziac sie za siebie..

reklama
hej dziewczyny..co tam u was mam nadzieje ze wszystko ok i dzidzie maja sie wporzadku...ja dzisiaj wczesniej wstalam zeby zrobic salatke warzywna taka mnie ochota nabrala ze mowie wam...wiec ide sobie teraz zjesc sniadanko i przed tv chwile posiedziec nie wiem czy ktoras z was oglada hausa ale znalazlam swietny jego tekst...."Ma pani pasożyta. Ale proszę się nie martwić. Wiele kobiet uczy się tolerować tego pasożyta. Nadają mu imię, ubierają w małe ubranka, aranżują zabawy z innymi pasożytami..."....ja lece odezwe sie raz po raz ide nakarmic mojego "pasozyta"

Hehehe Weronika, ja akurat widziałam ten odcinek i odkąd słyszałam ten tekst, to powiem Ci, że się z tego często śmiejemy z mężem, bo to faktycznie czysta prawda:) Te nasze dzieciaczki, to takie małe pasożyciki, a nie daj im jeść, to zamęczą człowieka ;-)Ja czasami mam takie napady głodu, że aż robi mi się niedobrze, a staram się jeść co 2 h. Śmiejemy się, że chyba urodzę słonia, bo mały wiecznie głodny ;-);-)

witajcie w ten pochmurny dzień,
u mnie w sumie nic się nie dzieje to się za bardzo nie odzywam.
ostatnio mam takie przemyślenia że z mojej ciąży np w rodzinie to się cieszą Ci co dzieci mają, a reszta to raczej ma w d....
jakoś tak przykro bo w sumie zawsze byliśmy zgrana rodzinka a teraz czuję się prawie winna że w ciąży jestem... :confused:
zazdrość, zawiść? :-(/QUOTE]

Joasienka - nie martw się, moi teściowie jak usłyszeli, że będą dziadkami, to nic nie powiedzieli. Też się wkurzyłam, mój mąż powiedział, albo tak to sobie tłumaczył, że pewnie dlatego, że to dla nich żadna nowość, bo dziadkami zostaną poraz 4, no ale w sumie, to będzie pierwsze dziecko ich syna. Ale stwierdziłam, że nie będę się tym przejmować. I to ja mam ich w d..., chociaż niestety muszę z nimi mieszkać, jeszcze przez rok:(

Dziewczyny piszecie o remontach, wiem coś o tym. My mieliśmy w zeszłym roku, wiec sprzątania było co niemiara. My nie mamy na razie czego urządzać, bo mamy jeden mały pokoik i tylko w głowę się drapiemy, jak się zmieścimy później z dzidziusiem. Ale pewnie da się coś wykombinować. Za to w przyszłym roku, chcemy przeprowadzić się na swoje,, także jakoś przemęczymy się do czerwca przyszłego roku:)

ja póki co mam cichą nadzieję, że na kolejnej wizycie ginek powie że już nie musimy brać duphastonu :sorry2: bo podobno bierze się go do ok 20tc i zaoszczędzi mtroszkę kasy do opakowanie kosztuje 40 zł a jest w nim 20tab ja biorę 2x1 więc rachunek jest prosty , a zastrzyki niestety muszę brać do końca ciąży :-( ostatnio nawet nie mogłam się wkłuć w brzuszek coś się tak napiął złośliwiec :sorry2:

Hej znam ten ból, ja muszę zażywać, duphaston 3X1 i do tego jeszcze luteinę :( A mnie lekarz powiedział, że kobiety biorą nawet do 30tc, wiec już sama nie wiem, jak to z tym jest. Batonik nie wiem czy u was jest taka apteka ZIKO, tam są najtańsze leki do nabycia. Ja za duphaston w niej płacę 35 zł, a wszędzie kosztuje 42 -45 zł. Naprawdę się opłaca.

Mnie też lekarze kazali brać kwas foliowy tylko do 4 miesiąca, a tak to później tylko witaminy - ja biorę feminatal od 12 tc i magnez.

Karlita- trzymam kciuki za badania:)

Do góry