witajcie w ten pochmurny dzień,
u mnie w sumie nic się nie dzieje to się za bardzo nie odzywam.
ostatnio mam takie przemyślenia że z mojej ciąży np w rodzinie to się cieszą Ci co dzieci mają, a reszta to raczej ma w d....
jakoś tak przykro bo w sumie zawsze byliśmy zgrana rodzinka a teraz czuję się prawie winna że w ciąży jestem...
zazdrość, zawiść? :-(/QUOTE]
Joasienka - nie martw się, moi teściowie jak usłyszeli, że będą dziadkami, to nic nie powiedzieli. Też się wkurzyłam, mój mąż powiedział, albo tak to sobie tłumaczył, że pewnie dlatego, że to dla nich żadna nowość, bo dziadkami zostaną poraz 4, no ale w sumie, to będzie pierwsze dziecko ich syna. Ale stwierdziłam, że nie będę się tym przejmować. I to ja mam ich w d..., chociaż niestety muszę z nimi mieszkać, jeszcze przez rok
Dziewczyny piszecie o remontach, wiem coś o tym. My mieliśmy w zeszłym roku, wiec sprzątania było co niemiara. My nie mamy na razie czego urządzać, bo mamy jeden mały pokoik i tylko w głowę się drapiemy, jak się zmieścimy później z dzidziusiem. Ale pewnie da się coś wykombinować. Za to w przyszłym roku, chcemy przeprowadzić się na swoje,, także jakoś przemęczymy się do czerwca przyszłego roku
ja póki co mam cichą nadzieję, że na kolejnej wizycie ginek powie że już nie musimy brać duphastonu
bo podobno bierze się go do ok 20tc i zaoszczędzi mtroszkę kasy do opakowanie kosztuje 40 zł a jest w nim 20tab ja biorę 2x1 więc rachunek jest prosty , a zastrzyki niestety muszę brać do końca ciąży :-( ostatnio nawet nie mogłam się wkłuć w brzuszek coś się tak napiął złośliwiec
Hej znam ten ból, ja muszę zażywać, duphaston 3X1 i do tego jeszcze luteinę
A mnie lekarz powiedział, że kobiety biorą nawet do 30tc, wiec już sama nie wiem, jak to z tym jest. Batonik nie wiem czy u was jest taka apteka ZIKO, tam są najtańsze leki do nabycia. Ja za duphaston w niej płacę 35 zł, a wszędzie kosztuje 42 -45 zł. Naprawdę się opłaca.
Mnie też lekarze kazali brać kwas foliowy tylko do 4 miesiąca, a tak to później tylko witaminy - ja biorę feminatal od 12 tc i magnez.
Karlita- trzymam kciuki za badania