reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

w sumie to mnie zakłuje i przestaje to nie opłaca mi się chyba brać no-spa?
a może to macica się rozszerza?
powiem Wam że moja ginka zapisała mi luteinę i no-spa w razie czego żebym nosiła przy sobie, a póki co nietknięte bo takiej potrzeby nie ma.
no i apap mam zawsze przy sobie gdybym dostała takiej migreny jak kiedyś ale póki co sie nie przydał.

ja póki co mam cichą nadzieję, że na kolejnej wizycie ginek powie że już nie musimy brać duphastonu :sorry2: bo podobno bierze się go do ok 20tc i zaoszczędzimy troszkę kasy do opakowanie kosztuje 40 zł a jest w nim 20tab ja biorę 2x1 więc rachunek jest prosty , a zastrzyki niestety muszę brać do końca ciąży :-( ostatnio nawet nie mogłam się wkłuć w brzuszek coś się tak napiął złośliwiec :sorry2:

a mi ginek mówił że jak boli brzuszek to śmiało brać nospę żeby do skurczy nie doprowadzić

reklama
Witam kobietki!
ODebralam wyniki rano , zobaczymy co mi na nie moja ginka w poniedzialek powie .
Jestem dzis zmieta jak czerwona stówka. Rano mnie troszke kaszlalo ,gardlo zaczyna bolec , a glowa to sie rozszalala na maxa juz, i katar ehh .I jestem zla bo u nas chlodno ale slonko wyszlo a ja zamiast cos w domku zadzialac konkretnego to ja marze by sie w łóżeczku zameldowac i pospac jeszcze .
buziaczki ide do łóżka

ja póki co mam cichą nadzieję, że na kolejnej wizycie ginek powie że już nie musimy brać duphastonu :sorry2: bo podobno bierze się go do ok 20tc i zaoszczędzimy troszkę kasy do opakowanie kosztuje 40 zł a jest w nim 20tab ja biorę 2x1 więc rachunek jest prosty , a zastrzyki niestety muszę brać do końca ciąży :-( ostatnio nawet nie mogłam się wkłuć w brzuszek coś się tak napiął złośliwiec :sorry2:

a mi ginek mówił że jak boli brzuszek to śmiało brać nospę żeby do skurczy nie doprowadzić
A na co ty te zastrzyki bierzesz???

My z wiki już albo dopiero po śniadanku :) Ide zaścielić łóżka i ubieramy się, bo jeszcze w piżamach :)

A na co ty te zastrzyki bierzesz???

My z wiki już albo dopiero po śniadanku :) Ide zaścielić łóżka i ubieramy się, bo jeszcze w piżamach :)

na rozrzedzenie krwi clexane 0,2:tak: duphaston 2x dziennie po 1 tabl + 1 tabl acard i + witaminy dla ciężarówek + kwas DHA

a mi ginek mówił że kwas foliowy do 4 m-ca mam brać a potem to witaminy zamiast :sorry2: chociaż w tych witaminach też są foliany

ja też jeszcze w piżamkach :)

ja mam jakiegos dziwnego lekarza:) mi mowi ze nie mam brac witamin bo dziecko dobrze rosnie jezeli jem warzywa i owoce to nie widzi potrzeby chyba ze dziecko bedzie odbiegac od normy wagowej to wtedy mowi ze potem dzieci sa duze bardzo i ciezko sie rodzi po witaminach no i trzeba nacinac...

ja mam jakiegos dziwnego lekarza:) mi mowi ze nie mam brac witamin bo dziecko dobrze rosnie jezeli jem warzywa i owoce to nie widzi potrzeby chyba ze dziecko bedzie odbiegac od normy wagowej to wtedy mowi ze potem dzieci sa duze bardzo i ciezko sie rodzi po witaminach no i trzeba nacinac...

:-D co lekarz to inna teoria ;-) tak już chyba niestety jest :sorry2: mój powiedział że nie dałabym rady zaspokoić potrzeby witaminowej swojej i swojego dziecka bo w jadłospisie dziennym zabrakłoby miejsca :sorry2:

dziwni są ogólnie ci lekarze :cool2:

ja do 14 tygodnia brałam duphaston 2x dziennie po 1 tabl + 1 tabl acard i + witaminy dla ciężarówek teraz zostały mi tylko witaminy i żelazo ... ;)

dzisiaj idę do gina trzymajcie kciuki żeby zrobił mi usg ;) to moze podejrzę co tam w brzusiu siedzi :)

weronika masz bardzo dziwnego gina ... nawet jedząc warzywa mozęsz nie dostarczać odpowiedniej dawki witamin dla siebie nie mówić o dziecku ... kwasu foliowego też nie brałaś ???

reklama
ja do 14 tygodnia brałam duphaston 2x dziennie po 1 tabl + 1 tabl acard i + witaminy dla ciężarówek teraz zostały mi tylko witaminy i żelazo ... ;)

dzisiaj idę do gina trzymajcie kciuki żeby zrobił mi usg ;) to moze podejrzę co tam w brzusiu siedzi :)

weronika masz bardzo dziwnego gina ... nawet jedząc warzywa mozęsz nie dostarczać odpowiedniej dawki witamin dla siebie nie mówić o dziecku ... kwasu foliowego też nie brałaś ???

witaj Karlita :blink:

no ja bym bardzo chciała żeby zostały już tylko witaminy i zastrzyki bo ich na pewno nie odstawię do końca ;-) ale to i tak duża ulga

a mi dokładnie tak samo ginek powiedział jak Tobie bo w ciąży jest dużo większe zapotrzebowanie na witaminy :tak: a nie chcę żeby np po ciąży zepsuły mi się ząbki :tak:

kwas foliowy też brałam przed ciążą rok i nawet faszerowałam nim mojego R :-D + zjadał dzielnie jeszcze salfazin :-D

kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry