reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Zawsze jest jakiś problem, my też mamy z teściem, dużo pije i jest wybuchowy i agresywny, moja mama tak samo po alkoholu jest upierdliwa i nie do zniesienia - szkoda słów......

Kochana będzie dobrze

RODZICÓW I TEŚCIÓW SIĘ NIE WYBIERA, MOŻESZ WYBRAĆ TYLKO MĘŻA

reklama
A ja byłam dzisiaj w szpitalu w odwiedzinach u mojej kuzynki, która jest tydzień po terminie. Coś sie tam niby rozkręca, ale skurcze ma co 20 min więc jeszcze to trochę potrwa. Mam nadzieję, że długo sie nie pomęczy i będzie jutro juz tuliła swoją coreczkę.

Pozdrowienia dla niej :-D

Ja mam złe wieści dotyczące mojego zdrowia, nic się nie polepszyło :-(
Boli gardło i przy połykaniu zaczyna boleć, a na dodatek łamie mnie w krzyżu , boję się anginy, a język mam biały strasznie :-(

nie wiem co teraz.....

Oj, jak ja się cieszę po raz kolejny że z nikim nie muszę mieszkać. Własne mieszkanie to niesamowita radość. Co prawda ten kredyt trochę uwiera - bo 4 stówy miesięcznie -to by się na fajne wczasy nazbierało, ale za nerwy i łzy nikt nie zwróci. Wiem bo sama mieszkałam z teściami. Teraz jak mi teściowa raz w miesiącu powie że mój lekarz to jakiś patałach - bo ona wie że na pewno dwa miesiące wcześniej urodzę, po moim brzuchu to poznaje - a lekarz się pomylił na pewno - to się obracam na pięcie i idę w swoją stronę. Jakbym z nimi mieszkała to te mądrości życiowe by mnie zabiły. Teść mnie nie znosi bo mam wyższe wykształcenie i tatuaż - a według niego tacy ludzie to kretyni, a miejsce baby jest w kuchni. Same widzicie - każdy nosi swoje brzemię. Ja się staram być miła - bo to rodzice mojego męża, a on z moimi też nie ma lekko.
Teraz skręcamy komodę dla maluszka :) - Ania pomaga i układa pierwsze ubranka. Łóżeczko już mam w piwnicy a za parę tygodni pojedziemy po wózek. Wózek odkupuję od mojej kierowniczki, jeszcze nawet nie wiem jaki, ale nie chce kupować nowego a ona na pewno ma jakiś super - bo to typ co się lubi "pokazać"
Jeśli chodzi o witaminy - to tylko Falvit. Muszę zapytać czy mogę brać magnez dodatkowo bo w witaminach już jest - a skurczy się boję jak ognia. No i wylazły mi paskudne żylaki :(

Oj, jak ja się cieszę po raz kolejny że z nikim nie muszę mieszkać. Własne mieszkanie to niesamowita radość. Co prawda ten kredyt trochę uwiera - bo 4 stówy miesięcznie -to by się na fajne wczasy nazbierało, ale za nerwy i łzy nikt nie zwróci. Wiem bo sama mieszkałam z teściami. Teraz jak mi teściowa raz w miesiącu powie że mój lekarz to jakiś patałach - bo ona wie że na pewno dwa miesiące wcześniej urodzę, po moim brzuchu to poznaje - a lekarz się pomylił na pewno - to się obracam na pięcie i idę w swoją stronę. Jakbym z nimi mieszkała to te mądrości życiowe by mnie zabiły. Teść mnie nie znosi bo mam wyższe wykształcenie i tatuaż - a według niego tacy ludzie to kretyni, a miejsce baby jest w kuchni. Same widzicie - każdy nosi swoje brzemię. Ja się staram być miła - bo to rodzice mojego męża, a on z moimi też nie ma lekko.
Teraz skręcamy komodę dla maluszka :) - Ania pomaga i układa pierwsze ubranka. Łóżeczko już mam w piwnicy a za parę tygodni pojedziemy po wózek. Wózek odkupuję od mojej kierowniczki, jeszcze nawet nie wiem jaki, ale nie chce kupować nowego a ona na pewno ma jakiś super - bo to typ co się lubi "pokazać"
Jeśli chodzi o witaminy - to tylko Falvit. Muszę zapytać czy mogę brać magnez dodatkowo bo w witaminach już jest - a skurczy się boję jak ognia. No i wylazły mi paskudne żylaki :(

Kochana normalnie jakbyś opowiadała o moim teściu. Dla niego miejsce kobiety jest w kuchni przy garach. On nic w domu nie robi, nawet sobie jedzenia nie odgrzeje chociaż jest w garnku przygotowane. Sprzątanie? Mój teściu potrafi robić tylko burdel,nie szanuje pracy innych . Posprzątasz...przyjdzie w zabloconych butach...masakra. A że ja jestem babką z charakterkiem to mamy konflikt.....jak coś mi nie pasuje to powiem.

Dlatego cieszę się, że mieszkamy z mężem daaleko od teściów.

ps. nie dodałam, że to jest człowiek który wszystko wie najlepiej....

Zrobię sobie herbatkę z cytryną i pomarańczą mniam :-D
Spróbuję się wykurować, temperaturę mam niecałe 37

reklama
widze ze temat dosc konkretny poruszony tesciowie. eh naprawde zazdroszcze tym co moga same mieszkac, ja mam tyle dobrze ze w ciagu dnia czesto dom pusty bo tesciowie w pracy wiec luz. gorzej jak tesciowa przyjdzie z pracy i jest dupnieta wtedy kazdy powod do klotni wg niej jest dobry, nie wazne ze obok w pokoju spi dziecko bo to jej dom jest a ja tu sie przypaletalam i mam spadac(bardzo delikatnie mowiac) do rodzicow. nieraz sie z nia klocilam i teraz odzywamy sie tylko jak musze a tak to nie. dla mnie ta kobieta ma cos z glowa i tyle. a tesciu jak nie ma tesciowej to tez czasami szuka awantury wiec z nim tez nie raz koty darlam, niech wiedza ze nie pozwole soba pomiatac. zreszta moj maz z moja mam tez niema lekko wiec oboje mamy troche po gorke.

ribi mowiesz, ze twoj tesciu wie wszystko to wyobraz sobie ze moj uczyl mnie jak karmic dziecko piersia. pomijajc fakt, ze miska miala juz 6 m-cy

Ostatnia edycja:
Do góry