reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja mam z reguly dodatki do gazet typu rodzice czy dziecko zawsze to taniej wychodzi niz jakby sie mialo kupic osobno. u nas w kolekcji cliford - wielki czerwony pies, kubus puchatek, koniki pony, noddy no i prezent mikolajowy czarodziejskie bajki. oprocz tego szcegolnie polecam obrazki dla maluchow.
92ed990fdc.jpg

Firma Księgarska Jacek Olesiejuk sp. z o.o.
sa 2 rodzaje jedne dla malych dzieci kolo 7 zl a drugie dla starszych ponad 10

reklama
hmmm to dla mnie czarna magia,ale trzeba będzie się wdrożyć:-D

A ja właśnie siedzę w necie i patrzę na pomysły dot. urządzenia pokoju dziecięcego....macie jakieś pomysły? może założymy osobny wątek i będziemy wrzucać jakieś fotki?

Kurcze, fajnie macie dziewczyny - nowe mieszkania, urządzanie, przemeblowywanie :-) lubie takie sprawy :-)
my chyba jakoś koło grudnia cos pomyślimy, ale zmiany będą minimalne.
Jasiowi się kupi "dorosłe" łóżko, bo kojec zostanie dla malucha, no i chyba trzeba będzie wynieść przez to jeden regał na strych, bo w naszej jednaj sypialni nasze wielkie łóżko (160x200 + oczywiście stelaż, bo już się ogromne robi), + łóżko Jasia + łóżeczko, komoda z przewijakiem zostają, na jednej ścianie szafa przesuwna i już ten jeden mebel trzeba będzie wynieśc, bo jest bardzo długi, niski i nieustawny...
będziemy musieli Jasia rzeczy pomieścić w naszej szafie, a szuflady w komodzie zostaną dla malucha.
myslę, że się jakoś pomieścimy :-) nie chciałabym dokupowac mebli i zastawiać całego pokoju

co do gier - to ja w poprzedniej ciąży miałam tylko epizod :-D ostatnie 3 miesiące byłam na L4 to grałam na kurniku w kanastę :-) i to mnie rzeczywiście troche wciągnęło, bo dobra w to byłam :-) :-D
ale to tylko epizod. poza tym nie było speclajnie czasu na tego typu rozrywki...
mój m kiedyś trochę za dużo grał w grę on-line "plemiona", strategia, strasznie mnie to wkurzało, ale dośc krótko to trwało, bo żeby być dobrym trzeba kilka razy dziennie wchodzić na net i tez sie w koncu poddał :-) teraz gra tylko w online footbal manager - piłka nożna :-) też czasem za dużo, ale juz tam, machnę na to ręką, w końcu nie codziennie, tylko co jakiś czas, zreszta sam widzi, że nie ma specjalnie czasu

ale stanowczo dużo czytam książek - książki nie zajmuja az tak dużo czasu jak jakieś gry. też mam juz bardzo dużą biblioteczkę i wszystko co w niej mam przeczytałam, także jak kupuję nowa to ją czytam i dopiero kupuję kolejną, czasem mam w zapasie z 1, 2 na wszelki wypadek, no i mam ze 2 takie, które kiedys zaczęłam i nie skończyłam i musze je jeszcze raz przeczytać.
bardzo dużo czytałam na studiach, no i teraz od 4 lat w pracy na delegacjach - trochę czasu spędza się w pociągach, samolotach, na pewno z kilkanascie książek mam kupionych na lotniskach

Jasiek dopiero teraz zaczyna się interesować bajkami - zawsze przynosi mi wieczorem, ale dośc krótko slucha.
do tej pory głównie miał takie obrazkowe i ewentualnie jakieś interaktywne - z przyciskami, odglosami zwierząt itp... :-)

to narazie tyle, kończe, bo m idzie z pizzą :-D

Chyba wszystkie Dziewczyny zmęczone po porządkach :) ja też idę spać....dobranoc

ps. jeszcze 2 dni pracy zostały i L-4

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Czekamy z mężem na pierwsze dzieciątko, które ma się urodzić 31 stycznia 2011. Miło mi będzie spędzać z Wami czas na forum :)

hmmm to dla mnie czarna magia,ale trzeba będzie się wdrożyć:-D

A ja właśnie siedzę w necie i patrzę na pomysły dot. urządzenia pokoju dziecięcego....macie jakieś pomysły? może założymy osobny wątek i będziemy wrzucać jakieś fotki?

bardzo dobry pomysł, bo my właśnie planujemy remont, co prawda nie mamy całego pokoju dla dzidziusia, tylko będzie spał w naszej sypialni, ale ten kawałek pokoju dla niego też trzeba jakoś sensownie urządzić, więc jak dla mnie świetny pomysł:-)
ja wam powiem, że mnie taka pogoda baaaardzo odpowiada, strasznie mnie wymęczyły ostatnie upały i teraz nawet deszcz mi kompletnie nie przeszkadza:) ja dzisiaj spędziłam prawie cały dzień w ZOO, bo przyjechał do nas mój brat no i jakoś muszę mu zapewnić rozrywkę, bo jest młodszy, i to sporo, dużo różnica wieku jest między nami i teraz to mnie nogi tak bolą, że hej nie ruszam się już z łóżka, nawet pies musi poczekać na mojego męża ze spacerem bo ja normalnie nie mam siły;)

ferulka witaj wśród styczniowych mamuś:)

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Czekamy z mężem na pierwsze dzieciątko, które ma się urodzić 31 stycznia 2011. Miło mi będzie spędzać z Wami czas na forum :)

witamy;)
napisz dane....to wpisze cie..na liste..

hejka;*

widze ze dzis byl temta Mezmow....i parnerow....:( a ja nie wiem co moj Luby porabia....:(:( Maskara:( ta sytulacja,.
jutro mam wizyte obyz dzidzia bylo oki:)

dobranocjka;*

Do góry