reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja mam z reguly dodatki do gazet typu rodzice czy dziecko zawsze to taniej wychodzi niz jakby sie mialo kupic osobno. u nas w kolekcji cliford - wielki czerwony pies, kubus puchatek, koniki pony, noddy no i prezent mikolajowy czarodziejskie bajki. oprocz tego szcegolnie polecam obrazki dla maluchow.
92ed990fdc.jpg

Firma Księgarska Jacek Olesiejuk sp. z o.o.
sa 2 rodzaje jedne dla malych dzieci kolo 7 zl a drugie dla starszych ponad 10

reklama
hmmm to dla mnie czarna magia,ale trzeba będzie się wdrożyć:-D

A ja właśnie siedzę w necie i patrzę na pomysły dot. urządzenia pokoju dziecięcego....macie jakieś pomysły? może założymy osobny wątek i będziemy wrzucać jakieś fotki?

Kurcze, fajnie macie dziewczyny - nowe mieszkania, urządzanie, przemeblowywanie :-) lubie takie sprawy :-)
my chyba jakoś koło grudnia cos pomyślimy, ale zmiany będą minimalne.
Jasiowi się kupi "dorosłe" łóżko, bo kojec zostanie dla malucha, no i chyba trzeba będzie wynieść przez to jeden regał na strych, bo w naszej jednaj sypialni nasze wielkie łóżko (160x200 + oczywiście stelaż, bo już się ogromne robi), + łóżko Jasia + łóżeczko, komoda z przewijakiem zostają, na jednej ścianie szafa przesuwna i już ten jeden mebel trzeba będzie wynieśc, bo jest bardzo długi, niski i nieustawny...
będziemy musieli Jasia rzeczy pomieścić w naszej szafie, a szuflady w komodzie zostaną dla malucha.
myslę, że się jakoś pomieścimy :-) nie chciałabym dokupowac mebli i zastawiać całego pokoju

co do gier - to ja w poprzedniej ciąży miałam tylko epizod :-D ostatnie 3 miesiące byłam na L4 to grałam na kurniku w kanastę :-) i to mnie rzeczywiście troche wciągnęło, bo dobra w to byłam :-) :-D
ale to tylko epizod. poza tym nie było speclajnie czasu na tego typu rozrywki...
mój m kiedyś trochę za dużo grał w grę on-line "plemiona", strategia, strasznie mnie to wkurzało, ale dośc krótko to trwało, bo żeby być dobrym trzeba kilka razy dziennie wchodzić na net i tez sie w koncu poddał :-) teraz gra tylko w online footbal manager - piłka nożna :-) też czasem za dużo, ale juz tam, machnę na to ręką, w końcu nie codziennie, tylko co jakiś czas, zreszta sam widzi, że nie ma specjalnie czasu

ale stanowczo dużo czytam książek - książki nie zajmuja az tak dużo czasu jak jakieś gry. też mam juz bardzo dużą biblioteczkę i wszystko co w niej mam przeczytałam, także jak kupuję nowa to ją czytam i dopiero kupuję kolejną, czasem mam w zapasie z 1, 2 na wszelki wypadek, no i mam ze 2 takie, które kiedys zaczęłam i nie skończyłam i musze je jeszcze raz przeczytać.
bardzo dużo czytałam na studiach, no i teraz od 4 lat w pracy na delegacjach - trochę czasu spędza się w pociągach, samolotach, na pewno z kilkanascie książek mam kupionych na lotniskach

Jasiek dopiero teraz zaczyna się interesować bajkami - zawsze przynosi mi wieczorem, ale dośc krótko slucha.
do tej pory głównie miał takie obrazkowe i ewentualnie jakieś interaktywne - z przyciskami, odglosami zwierząt itp... :-)

to narazie tyle, kończe, bo m idzie z pizzą :-D

Chyba wszystkie Dziewczyny zmęczone po porządkach :) ja też idę spać....dobranoc

ps. jeszcze 2 dni pracy zostały i L-4

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Czekamy z mężem na pierwsze dzieciątko, które ma się urodzić 31 stycznia 2011. Miło mi będzie spędzać z Wami czas na forum :)

hmmm to dla mnie czarna magia,ale trzeba będzie się wdrożyć:-D

A ja właśnie siedzę w necie i patrzę na pomysły dot. urządzenia pokoju dziecięcego....macie jakieś pomysły? może założymy osobny wątek i będziemy wrzucać jakieś fotki?

bardzo dobry pomysł, bo my właśnie planujemy remont, co prawda nie mamy całego pokoju dla dzidziusia, tylko będzie spał w naszej sypialni, ale ten kawałek pokoju dla niego też trzeba jakoś sensownie urządzić, więc jak dla mnie świetny pomysł:-)
ja wam powiem, że mnie taka pogoda baaaardzo odpowiada, strasznie mnie wymęczyły ostatnie upały i teraz nawet deszcz mi kompletnie nie przeszkadza:) ja dzisiaj spędziłam prawie cały dzień w ZOO, bo przyjechał do nas mój brat no i jakoś muszę mu zapewnić rozrywkę, bo jest młodszy, i to sporo, dużo różnica wieku jest między nami i teraz to mnie nogi tak bolą, że hej nie ruszam się już z łóżka, nawet pies musi poczekać na mojego męża ze spacerem bo ja normalnie nie mam siły;)

ferulka witaj wśród styczniowych mamuś:)

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Czekamy z mężem na pierwsze dzieciątko, które ma się urodzić 31 stycznia 2011. Miło mi będzie spędzać z Wami czas na forum :)

witamy;)
napisz dane....to wpisze cie..na liste..

hejka;*

widze ze dzis byl temta Mezmow....i parnerow....:( a ja nie wiem co moj Luby porabia....:(:( Maskara:( ta sytulacja,.
jutro mam wizyte obyz dzidzia bylo oki:)

dobranocjka;*

Do góry