reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Joasia Szpital ładny komfortowy nowoczesny - lekarze słyszlam, że ok, jednego osobiście znam bardzo dobry, ale nie chodze do niego - zawodowo miałam z nim przyjemność i tak głupio by było. Druga sprawa iwzyta jak dobrze pamiętam coś ok. 200 zł. Poród za darmo. Opinie słyszałam różne raz dobre raz złe. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tam lubią bezkonfliktowe porody.
Ja osobiscie bym chciała rodzić w CSK zaraz koło Centrum zdrowia dziecka na Ligocie moja jedna z lekarek tam pracuje liczę, że tam mi się uda dostać.

A ja byłam u moich lekarzy dziś i z moczu wyszło, że mam jakiś bakterie i mam łykać furagin. Miałam też wyniki z krzywej cukrowej i na wyniku po 2 godz. wyszło mi za wysoka glukoza we krwi jedna z lekarek co mi kazaała to zrobić nic na to nie powiedziała - no i nie wiem bo się sama nie spytałam czy jest ok.

A słyszałaś cos o szpitalu na Raciborskiej???

reklama
aleeeee nudy, mój wraca koło 23 do domu.

Ja już mu ziemniaczki gotuję na wieczór, sama co chwilę jem :-(

ale już się najadłam, ostatni posiłek był około 17, więc ok :-D

a co do krocza to różnie, ale z chodzeniem nie mam problemów.....

Cześć Dziewczyny,ale dużo piszecie. Człowiek idzie do pracy, wraca a tutaj dużo stron do poczytania....
Widzę, że tutaj wielka burza. Co do tematu aborcji to powiem szczerze, że cieszę się, że mnie to nie dotyczy...bardz trudny temat i nie można nikogo potępiać kto się na taki krok decyduje(mówię o aborcji w razie problemów).

Claudia chyba przydało się to L-4 może nie tyle doodpoczynku co do kuracji.
mnie dziś też boli głowa,alee to chyba ciśnienie, taka zmiana pogody.

Ja już odliczym dni do końca pracy. Od poniedziałku ide na L-4 do końca ciąży :tak: w robocie już wszystko załatwione więc do odpoczynku zostało 4 dni :)

Fajnie mieć L4 tylko muszę wymyślić co robić bo się nudzę troszkę

a chyba od 9 do 16 sierpnia będę musiała chodzić do pracy :-(
Mam L4 do 7 kwietnia, a na wizytę idę dopiero 16 kwietnia.....
Chyba , że uda mi się wybrać urlop, a jak nie to zadzwonię do gina swojego i może da mi kontynuację tego L4 zobaczymy.

Claudia chyba sierpnia :-) a dlaczego nie chce dać ci L-4 na cały czas ciąży? Moj ginekolog powiedział, że jak chce L-4 to on musi je wystawić a nie dziewczyny w rejestracji....nie wiem dlaczego ale tak mówił.
Odpukać mi mój lekarz mówił o L-4 od pierwszej wizyty,ale ja oczywiście nadgorliwy pracoownik musiałam pracować....ale od sierpnia koniec:)

Witam was kochane, ale dużo piszecie, nie było mnie od piątku i tyle do nadrobienia mam, że hej:) oj tak takie L4 to dobra rzecz:) ja wprawdzie na razie nie załatwiałam, bo pracuje u męża, więc jak się źle czuje to po prostu nie idę;) chociaż ja to jestem taka, że nie umiem w domu wysiedzieć, wolę być wśród ludzi, ale będę musiała załatwić to L4 bo o ile się dobrze orientuje, a nie wiem jak to jest w sumie do końca, wtedy chyba nie będziemy musieli ZUSu za mnie płacić:) miłego wieczorka dziewczynki, idę sobie ugotować kukurydzę, bo mam straszliwą ochotę:-)

Claudia chyba sierpnia :-) a dlaczego nie chce dać ci L-4 na cały czas ciąży? Moj ginekolog powiedział, że jak chce L-4 to on musi je wystawić a nie dziewczyny w rejestracji....nie wiem dlaczego ale tak mówił.
Odpukać mi mój lekarz mówił o L-4 od pierwszej wizyty,ale ja oczywiście nadgorliwy pracoownik musiałam pracować....ale od sierpnia koniec:)

Powiedział, że mi będzie dawał bez problemu, tyle, że pierwsze mi dał na dwa tygodnie. Powiedział, żebym między 7 a 16 sierpnia wybrała urlop. A 16 jak przyjdę to będzie do końca ciąży przedłużał. Ja się najpierw zorientuję czy mogę wybrać ten urlop a potem najwyżej do niego zadzwonię, u mnie jest inaczej MUSZĘ mieć L4 , żeby mi ZUS płacił

claudia ja urlop zostawiam po macierzyńskim...przyda się. Troche przeraża mnie powrót do pracy,ale w tym sensie co zrobić z dzieckiem. Niestety nikogo nie mam we Wrocławiu,bo jesteśmy z mężem przyjezdni więc ratuje nas albo żłobek albo niania....ale damy radę:tak:

A ja dzisiaj imieninki mam i z tej okazji upiekłam ciasto z jabłkami i do tego bita smietana mniam, wszystkim smakowało a robi się je w 5 min, dłużej zajmuje obieranie jabłek heheh

reklama
Do góry