reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Wiem o cyzm mówisz, ja tez bym chciała dziewczynkę :-D też się nie doczekam tego 20-go tygodnia ;-) :-D
a myśmy się specjalnie nie starali... mieliśmy rozpocząć starania za jakieś 6-8 miesięcy... ale jest fajnie jak jest, już sie przyzwyczaiłam

reklama
No i mam odnośnie tego kilka pytań.
1.Czy lekarz jest w stanie wykryć już obecną ciąże za pomocą USG dopochwowego?
2.Co myślicie o lataniu samolotem w tak wczesnej ciąży?

Witaj Marcepanek ;-) wiesz ja byłam w zeszłym tygodniu w czwartek na usg i to był 4t ale ginek jeszcze nic nie widział na usg nawet pęcherzyka ciążowego w macicy, jedyne co świadczy o ciąży to podnosząca się prawidłowo beta hcg :tak: dlatego z reguły ginek umawia na pierwszą wizytę w 5-6 tygodniu bo wtedy jest w stanie powiedzieć więcej ;-) póki co ja mam kolejne usg w piątek tj w 5t5d więc już prawie 6 i mam nadzieję że dowiem się już więcej bo się troszkę stresuję :baffled:

Dominika81 to ja trzymam kciuki za dziewczynkę :-D
batonik24 no i za Ciebie byś wreszcie zobaczyła fasolkę. Abyś się tak nie stresowała bo to szkodzi :p
A ja jestem pełna nadziei ,że coś tam ujrzę.

WITAM STYCZNOWE MAMUSIE ja tez ze stycznia tylko rok wczesniej chociaz coreczke urodzilm w lutym nigdy bym sie do lutowek nie zapisala nie dlatego ze tam gozej . Poprostu my stycznowki strasznie ze soba sie zzylysmy.Zycze wam tego samego i wspanialych 9 miesiecy przy jak najmnoejszych dolegliwosciach.
Pozatym za sprawa Bladi zrobilyscie sie bardzo slawne.:)

witam przyszle styczniowe mamusie .... jejku jak ten czas leci a juz styczen 2011 sie pojawil :) super

zycze wam samych przyjemnych dni z waszymi pociechami -zyczy sierpnioweczka 2010

Czesc dziewczyny:-)

marcepanek witaj wsrod styczniówek:-)

Ja nie dawno wrociłam po pracy i domku i nadrobilam zaleglosci w bb:-) jak juz pisalam wczesniej niesmacznie sie tutaj zrobilo za sprawą z blondi. Zobaczymy czy sie jeszcze odezwie czy juz nie. A moze przeciez byc tak ze podszyje sie ta osoba jeszcze pod kogos nowego....paranoja..:-(

reklama
Marcepanek witaj wśród nas i gratuluję :-)
Ja też bardzo chciałabym dziewczynkę ale coś czuję że będzie chłopiec. W sumie to najważniejsze żeby było zdrowe.
Ja dziś wróciłam wyczerpana z pracy. Dzieciaki tak dały mi w kość że tylko liczyłam minuty do kolejnych dzwonków. Miałam też taką mało miłą rozmowę z szefową, likwidują dwa oddziały bo nie ma na tyle dzieci i dostałam wypowiedzenie części godzin:no: aż się boję teraz powiedzieć o ciąży bo zaraz będzie że specjalnie "zaszłam". Jeszcze tak kiepsko dziś spałam, chyba z trzy razy się budziłam. Jakoś dzisiejszy dzień dał mi w kość ale mam nadzieję, że kolejne będą lepsze.
Trochę humor poprawia mi myśl że w piątek zobaczę mojego Skarbeczka i usłyszę jego maleńkie serduszko :-D

Do góry