reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ariska ... hmmm krytykują Ci, którzy nie rozumieją intencji, ja uważam że zrobiłam bardzo dobrze;-)bynajmniej Blanka nie ma juz tego problemu co przedtem i robi do nocnika kupkigiganty,nigdy też nie było płaczu ani trzymania dziecka na nocniku na siłę ;-):tak:nie sądziłam, że to nastąpi tak szybko, bo raczej właśniej zakładałam, że gdzieś powalczymy w wakacje kiedy może śmiało bez pieluszki biegać :tak: a tak zostanie nam teraz nauczyć wołać si-si ;-) bo e-e już opanowane :laugh2::laugh2::laugh2:

Gdynianko ... no to gratuluję i oby tym razem było wszystko OK, &&&&&& mocno zaciśnięte;-):tak: oszczędzaj się w miarę możliwości, kurczę pozytywnie Ci zazdroszczę :zawstydzona/y:

Klaudia ... tak Blanka już chodzi, choć nie udało jej się na roczek, ale jeszcze w starym roku przed sylwestrem zaczęła ;-) najpierw nieśmiało, a dziś już chodzi jak "stara" :laugh2:

Pzdr

P.S. my też dzisiaj zamówilismy na all sanki ;)

reklama
jumabe to oby szybko Dominik do zdrowia wrócił:tak:

batonik, Twoja Blania to już ma prawie 13 miesięcy, michaczi też na roczek na czworaka był...
i też jeżeli chodzi o nocnik to nic na siłę, bo nie chcę aby mały myślał że za karę go tam daję:-)

zaliczyliśmy 2 spacer sankowy, a potem...
wnoszenie młodego z sankami po schodach, dobrze że windy są

Ato moje dziecko :) już chodzi samo 3 tygodnie. Dzisiaj nauczył się wchodzić na kanapę,bo schodzić umiał już wcześniej. Jak jest na łóżku i chce zejść to kładzie się na brzuchu i zsuwa się nogami na podłogę. Patrzę na niego i nie wierzę. Dzieci są takie śmieszne. Ulubiona zabawa Kubusia, gdy chowa się za drzwi i robi rodzicom a-kuku! Tyle szczęścia daje taki mały człowiek....

Fajnie mają te dzieci, co mogą na sankach pojeździć. Nasze sanki stoją, bo u nas nie używane, bo u nas sniegu nie ma i prawdopodobnie będzie go bardzo mało :(

Gdynianka, GRATULACJE!!! Trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze!

Klaudia, Michałek miał ślicznego torta! Ja cały czas zastanawiam się nad kształtem naszego. Wymyśliłam ostatnio żeby był w kształcie 1 i chyba już tak zostanie...

Napisałam maila do MAM i nikt mi od nich nie odpisuje. Wczoraj napisałam jeszcze jednego i dalej cisza...

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny, ale gratki należą się nie tylko mnie;-) Jest wśród nas jeszcze jedna mamusia, która ma terminek o trzy dni wcześniejszy od mojego;-)

Farbka to wasz maluszek ma fajna zabawę z tym a-kuku (no i gratulacje nowej umiejętności), bo ulubioną zabawą mojego Miśka jest włażenie mamie na kolana i gryzienie ją w szyję;-) A z innych, mniej brutalnych zabaw to Misiek uwielbia jeździć po podłodze swoimi samochodzikami, kręcić bączka (a jeszcze lepiej jak rodzice mu kręcą) i gonienie na czworaka rodziców. Ostatnio z moim M bawią się w chowanego, tzn tata mu się chowa a Misiek go szuka. No i wszelkiego rodzaju gilgotki, szczypawki, podrzucanki...

gdynianka mój uwielbia te same zabawy:tak:

farbka tort w kształcie 1 można łatwo samemu zrobić, wystarczy kupić roladę długą odciąć 2 kawałki, jeden krótki aby była podstawa cyfry a drugi po skosem aby wyszła typowa jedynka ...hm nie wiem jak wytłumaczyć :sorry:
[video]http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,92032,5554074,Jak_zrobic_tort_na_pierwsze_urodz iny.html[/video]

albo ponoć są takie foremki nawet
ja też taki chciałam zrobić i w sumie troszkę żałuję , cyfry 2 to już chyba za nic nie zrobię :confused2:

Klaudia, dobry pomysł z tym tortem! Tylko u nas dziadkowie chcą sponsorować pierwszego torta, dlatego zamówię mu w cukierni. Ale gdyby nie to, to pewnie bym się skusiła na zrobienie samej! :)

Klaudia Alka jeszcze nie robi tylko na nocniczek, ale tak jak Batonika Blanka zaczęłam ja sadzac jakos w 9 miesiacu i od tamtej pory Ala robi siusiu za każdym razem jak ja posadze na nocnik. Przy dwójce dzieciaków, nie mam czasu, zeby pilnowac jej za kazdym razem, ale w ciagu dnia zużywamy max. 3 pampersy. U nas zaczłeo sie z robieniem kupki od tego, ze Ala njapierw pierdziała a potem tak jakby zaczęła sie zapowietrzac i wiedziałam, ze zaraz zrobi kupkę, wiec szybko leciałam po nocnik i Ala robiła kupke na nocniczek. Teraz mam trudniej, bo juz sie tak nie zapowietrza, wiec ja rano nie zrobi to wciagu dnia juz trudniej wyhaczyc kiedy robi, ale zazwyczaj po posiłku.

reklama
Do góry