reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

I ja się witam:)

Szymcio też już otwiera szuflady,raz by sobie nieźle przygrzał w głowę...

Teraz się karmimy,zaraz na zakupy i obiadek.

Ze spacerku pewnie nic dzisiaj nie będzie bo pogoda kiepska :(

reklama
gdynianka to na to co ja teraz studiuję byś się też nie wybrała, bo ja jestem na Technologi Chemicznej, miałam matmę, fizykę, i całą masę chemii za mną i przede mną np mam takie przedmioty jak garbarstwo czy polimery hehe a w liceum prócz chemii też byłam raczej humanistką
catelin- dasz radę:) ja z inż się obroniłam w czerwcu jak Antoś miał 4 miesiące, jestem inż ochrony środowiska i zagrożeń nadzwyczajnych a teraz poszłam na ll stopień na technologie chemiczną, narazie mam ogólnie ale następny semestr już specjalizację i dalej idę na ochronę

Myślę, że ząbki nie dokuczają już Dominikowi tak bardzo bo jest radośniejszy. Musiałam go co prawda już uśpić bo był marudny i zmęczony ale to chyba ta pogoda. Wstał przed 7 choć nie za bardzo miał ochotę się jeszcze budzić ale coś mu przeszkadzało w śnie. W nocy też budził się kilkakrotnie.
Natomiast dziś dostał jakiejś wysypki. Nie jest za duża ale na główce, za uszkami, trochę przed uszkami, szyjka i brzuszek pod pampersem. Na brzuszku i plecach chyba nie. Zastanawiałam się nawet czy to nie była w takim razie trzydniówka ale temperatura chyba za niska jak na trzydniówkę bo on miał tak ok. 37,5. Ale nie powinno to też być uczulenie bo nie miał styczności z żadnym nowym alergenem. Chyba, że to po leczo, które ja zjadłam. Jadłam co prawda już wcześniej i nic nie było ale może papryka czy kabaczek były pryskane czymś co go uczuliło.
Sama nie wiem.

Martuś chylę czoła:-) ja chodziłam w liceum do klasy humanistycznej i co do matematyki to powiem tylko tyle, że profesorka, która nas uczyła chciała dodatku za naukę z imbecylami (dokładnie tak nas określiła). Nie miałam więc wyboru i studia też skończyłam humanistyczne.
Jumabe może to uczulenie to faktycznie od gorączki.

Uciekam, domowy terrorysta właśnie się budzi:-)

Ja już w domku.
Tatuś dobrze się spisał. Klara podobno tylko raz miała histerię ok.15 minut (w porze na cyca). Biedy m. miał utrudnione zadanie, bo za oknem straszna pogoda i nie mogli iść na spacer. Za to pojechali samochodem do castoramy po żarówkę :p Problem też, że nie umiał jej uspać :/ jak wróciłam, to dostałam piękny uśmiech i Mała dorwała się do cyca i zasnęła.

No ja matmy też za bardzo nie lubię, chemii z resztą też nie, ale uwielbiam biologię, a to był jedyny kierunek, który dawał interesujący mnie zawód z nią z wiązany. Ciekawe tylko czy praca jakaś będzie...

Jumbe, u nas też jak Klara miała trzydniówkę, to mówiła lekarka, że to od zębów i jak się pojawiła wysypka, to myślałam, że to potówki po gorączce, ale na drugi dzień wszystko zeszło (a potówki to zawsze ok tygodnia) więc już po wszystkim wiedziałam, że to była trzydniówka.

Jestem pod wrażeniem Michałka, super z niego łobuziak jest.

My chorobowo, wczoraj byłam u lekarza i mały dostał 3 zastrzyki, dziś popołudniu idziemy znowu i jak będzie lepiej to dostanie antybiotyk doustnie. Pierwszy raz chory i od razu zastrzyki :( Ale za to już po pierwszym zmniejszył się katar i ustało kaszlenie.

A ja jestem waszym przeciwieństwem uwielbiam matematykę i to najlepszy przedmiot jaki był w szkole, bo nie musiałam się nigdy na niego uczyć:p W lipcu obroniłam licencjata z rachunkowości, a od 22 października rozpoczynają mi się zajęcia na II stopniu.
Najgorsze jest to że mam zajęcia po 9-11 godzin plus godzina drogi w jedną stronę. Więc przez 2 dni w tygodniu mały prawie mnie nie będzie widział.

hej
Maciuś dostał dziś gorączki pierwszy raz, żadnych innych objawów, mam nadzieje że to tylko 3dniówka:(
Gdynianka - wyczytałam, że pisałaś o gorączkowaniu przy zębach, Maciuś ma już 8 ząbków i nigdy nie gorączkował, ale może teraz to od zębów.... bo strasznie mnie gryzie i wszystko co popadnie, może idą kolejne.

juchu - zdrówka, dużo zdrówka!!!

Dziś kupiliśmy Maciusiowi pchacz, odbiór własny wiec już mam w domciu:
FISHER PRICE Chodzik Pchacz 2w1- 6m+POLECAM!!! (1855158600) - Aukcje internetowe Allegro

Blondie Misiek osiem ząbków przeszedł bez gorączki, natomiast górne trójki wywołały temperaturę. Mam nadzieję,że Maciusiowi gorączka pojawiła się właśnie od ząbków, a w najgorszym wypadku,że to trzydniówka.
Super ten pchacz, kiedyś w Dzień Dobry TVN koleś wypowiadał się na ich temat i w przeciwieństwie do chodzików są bardzo dobre. Nam pchacz nie potrzebny, bo Misiek w ten sposób wykorzystuje swój stoliczek z krzesełkiem do karmienia.

Juchu zdrówka dla Norbercika. Kurcze jesień się zaczęła i choróbska idą.

Ostatnia edycja:
Zdrówka dla Norberta i Maćka!
Blondi jak ten pchacz? Stabilne to jest? Też oglądałam na necie, ale nie wiem czy Klara by się tym zajęła, bo ona nie lubi zabawek :p

Mój m. został wczoraj poproszony o zostanie chrzestnym u znajomych i to już jutro. Klara śpi, więc idę nas pakować i znów wyjeżdżamy na weekend.

reklama
nie wiem czy to niewsyspanie, czy taka pogoda ale w pracy ledwo wysiedziałam, najchętniej z głową na biurku bym leżała, dobrze że już w domku
małą śpi, mąż był dziś z nią więc obiad ugotowany, zakupy zrobione... tylko odpoczywać :-)

jesień... dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków

Do góry