reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Troche udał mi się poczytać, co tam u was i bardzo współczuje tym którym dzieciaczki chorują - mojej Gabrysi na szczęście jeszcze się żadna choroba nie zdarzyła.
Miło mi że jeszcze mnie pamiętacie.
A co u nas, hm, moje dziecko prawie codziennie mnie czymś zaskakuje- dziś np. sama wstała trzymając sie suszarki z praniem( oczywiście ją asekurowałam bo suszarka mało stabilna,a byłam ciekawa co wykombinuje) a ona tak bardzo chciała dosięgnąć po spinacze...
A poza tym to mówi już mama, baba, tata a od kilku dni wszystko jest nie ;-)
Zmyka pod prysznic, bo moj łobuz śpi więc trzeba korzystac...

reklama
Byłam dziś u dentysty i super. ząbki zdrowe. mam tylko odsłonięte szyjki przy trzech zębach i trzeba zabezpieczyć zeby nic tam się nie działo. ale żadnej próchnicy nie ma. te odsłochęte szyjki to podobno przez zmiany hormonalne, tak mi dentysta powiedział. czyli wszystko by sie zgadzało, wiadomo ciąża, potem organizm wraca do normalności po ciąży no i karmienie piersią - wszędzie hormony działają.
Marysia próbuje sama wstawać. na razie jeszcze jej się to nie udało ale dźwiga juz pupę. zobaczymy jak to dalej sie rozwinie.

spokojnej nocy :)

Witam się z rana:-) Misiek zrobił dzisiaj pobudkę o 5, towarzyszył tatusiowi w trakcie robienia kanapek do pracy, gadał po swojemu jak najęty. Wczoraj na spacerze rozwijał swoje umiejętności głosowe do takiego stopnia, że w pewnym momencie tak głośno krzyknął,aż babeczka idąca przed nami podskoczyła. Pojechaliśmy też po wniosek paszportowy i w autobusie stały obok siebie trzy wózki z dziećmi w podobnym wieku. Mój królewicz siedział w środku i rozbawiał towarzystwo. A to próbował nawiązać z dziećmi rozmowę, podzielić się flipsem, dotknąć sąsiadujące wózki i dzieci siedzące w nich, wybuchał gromkim śmiechem. Niestety towarzystwo (czyt, dzieci) nie uległo jego czarowi i tylko ze zdziwieniem w oczach patrzały na niego. A ja zaczęłam zastanawiać się czy moje dziecko tak już zawsze będzie rozrywkowe;-) Ludzie w autobusie mieli zapewnioną rozrywkę;-)

Mi.nu a tak się martwiłaś, że Marysia nie robi postępów, a tu proszę jak śmiga do przodu z nowymi umiejętnościami:-) Zobaczysz jak teraz wszystko szybciutko u niej pójdzie. Naprawdę gratuluję:-)

Niusia to twoja Gabrysia jest małą gadułką:-) Super:-) ciekawe kiedy mój zacznie zrozumiale mówić.

Hej dziewczyny, ja też dawno się nie odzywałam, nie wiem czy mnie pamiętacie. Jak czytam ze wasze dzieci juz tak ładnie mówią to troche mi szkoda bo mój maluch kompletnie nic nie chce powtarzać , bardzo mało mówi nawet po swojemu :( nie wiem czy isc z nim juz do laryngologa czy innego lekarza. Słyszy napewno dobrze, ale powtarzac za nic w świecie nie chce. A i muszę się pochwalić, mamy w końcu 2 pierwsze ząbki :) Kubuś też mało piję mleka, z mlecznych posiłków to ma tylko kaszkę mleczną na gęsto rano 200ml, pozniej do kanapeczki na 2 sniadanko wypija ok 100ml mleka, czasem nawet mniej, no i na kolacje 200ml mleka z 2 łyżeczkami kaszki, aha no i deserek mleczny babydream, albo jogurcik z tej firmy to on ma 100ml. Ale samego mleka no to bardzo malo moim zdaniem. Tylko że on więcej nie chce.

Mój Norbert pije dużo mleka, przez dzień 3-4 razy po 150 ml i na noc 180 ml. Zupkami pluje na kilometr, kaszek wogóle nie chce jeść. Jedyne co akceptuje oprócz mleka to owoce, i warzywa i mięso ale w kawałkach takich większych. Więc na obiad dostaje warzywa i mięso po kawałeczku, posiłek zajmuje ponad pół godz. (każdy ten kawałeczek gryzie jednym zębem i dziąsłami co trochę zajmuje.)

Witam się i ja:)
Maciuś ma katarek, bylismy u pediatry, mamy kropelki i maść majerankową, mam nadzieje, że za kilka dni po katarku nie będzie śladu:)
A dziś boli mnie brzuch i nie wiem co jest grane....

Maciuś wypija 3 razy po 180ml mm :) i daje co 2 dzien wit D, a wy?

Witam sie popoludniowo,ciasza dzis tu panuje...
Ja czekam na Alessandro jak wroci za szkoly,mniej wiecej za 20 min i lecimy do parku,na 19.00 musze byc w domu bo mam dzis agencje nieruchomosci umowiana na 19.00
Ajaka w Polsce pogoda?u mnie na polnocy Wloch caly czas lato 30 stopni

Blondie zdrówka dla Maciusia.

Anika u nas ładna pogoda, ponad 20 stopni, a jak na Gdynię o tej porze roku to naprawdę ślicznie.

Oglądam Drzyzgę, dzisiaj o alergiach. Jej jak dobrze, że ani Misiek ani ja nie mamy aż tak silnie jej rozwiniętej. Biedni ludzie

Gdynianka - dziękuję, już lepiej dziś katarek nie cieknie z noska wiec może pozbędziemy się go szybko :)

Anika - u nas na śląsku tez pięknie co prawda wiaterek chłodny, ale 25st się utrzymuje oby tak dalej:)

Dziś jakaś cisza na forum i tu i na zamkniętym:) pewnie wszędzie pogoda dopisuje i dziewczyny spacerują:) jak ja nie mam czasu to na forum wrze ;) a jak mam to nuda ;P ach ta złośliwość losu:p

reklama
ja jestem - no... niby prasuję, ale nie bardzo mi się chce. Marysia poszła do pokoju starszych i się czymś tam zajmuje. Jak mi się nie chce chodzić do pracy. Buuuu.... taka pogoda że najchętniej by się spacerowało cały dzień
Chyba kawę sobie zrobie

Do góry