reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

witam,
oj straszny dziś dzień mino że pogoda dopisuje!
Moja mała maruda straszna nie wiem czy na zęby czy na co ale czasami ciężko wytrzymać, mnie jakieś choróbsko dopada i czuję się strasznie. Mąż pojechał do teściowej bo podobno noc w szpitalu spedziła dowiedziec się co i jak. poza tym oddaliśmy samochód do mechanika i wyszła kwota kosmiczna a ja dostałam dziś wypłatę (jedna dobra wiadomość w tym dniu :-))i niestety nie starczy jej na naprawę... och!!!!
Moja mała spi więc pewnie zaszybko nie zaśnie a ja ledwo siedzę..... a tak ładnie zapowiadał się dzień :wściekła/y:

to się trochę wyrzaliłam jednak nic mi lepiej! może herbatka pomoże

reklama
Ufff Miśkowi spadła temperatura:-) Śpi jak aniołek, mam nadzieję,że czeka nas spokojna noc.

Blondie ależ masz fajnie, że Maciuś mówi już mama, mojemu raz czy dwa przez przypadek się zdarzyło...a teraz jak proszę, żeby powiedział mama to tylko się chichra i patrzy mi w oczy z takim błyskiem łobuziaka;-)
Prawda, że Sala samobójców wstrząsa? ja nie mogłam spokojnie spać po obejrzeniu tego filmu. Były przecież sprawy, gdzie za pośrednictwem netu dzieciaki znęcały się nad swoimi rówieśnikami, ale człowiek jakoś tak przyjmował to pobieżnie, tzn nie obojętnie,ale przez chwilę pomyślał, zadumał się, coś tam skomentował i tyle... A ten film powoduje, jakby widz wchodził w duszę bohatera...

No to w takim razie nie jest film dla mnie :( Ja to mam strasznie wybujałą wyobraźnię. Kiedyś obejrzałam film "nasza klasa" i przez miesiąc nie mogłam dojść do siebie. Nie mówiąc już i filmach o egzorcystach i takich tam gdzie dzieci cierpią. Wolę tam sobie moją fantastykę czytać - przynajmniej to mnie relaksuje a nie przysparza myślenia. Moja wyobraznia i tak bez tego ciągle coś kombinuje.
Samantaa - łączę się z tobą w bólu bo też dziś mam dzień wypłaty i wiem że nie mogę sobie na nic pozwolić bo w dwa dni się pieniądze rozejdą. Wystarczy opłacić rachunki a już na życie niewiele pozostaje. A chciała bym sobie buty kupić, coś nowego. Ciągle oszczędzam na sobie :(
Blondi - Rysia też chodzi i marudzi mama, mama, albo tata,tata. Zazwyczaj tak robi jak czegoś od nas chce :)
gdynianka - zatem spokojnej nocy. Należy ci się odpoczynek - bo gdy chore dziecko bardzo się martwi matczyne serce prawda?

Gdynianka dobrze że Michałek już nie ma gorączki.

Marysia też ciągle mówi mama. jej już to naprawdę pieknie wychodzi, nie tak sylabami ma-ma tylko normalnie mówi mama. Ma coraz silniejsze nóżki i jak ją postawię przy łóżeczku, to trzyma się szczebelków i sama stoi, ale wstać jeszcze sama nie potrafi, usiąść zresztą też jeszcze sama nie umie.

Od jakiej ilości mm nie podaje się juz witaminy D?

Hej Dziewczyny!
Pewnie mnie juz nie pamiętacie, bo bardzo długo tu nie pisałam- nie będe pisała dlaczego bo to długa historia- czasami udało mi sie coś podczytać, ale to też bardzo rzadko, może teraz uda mi sie troche nadrobić.
Mam nadzieję ze przyjmiecie mnie ponownie do swojego grona.

Dzień dobry prawie w południe;-)
Witaj Niusia:-)
Noc mieliśmy spokojną, Michał nie ma temperatury, jest pogodny:-) Teraz śpi, ale po obiadku wyjdziemy na spacer, pogoda śliczna.
Damquelle ślicznie to ujęłaś "bo gdy chore dziecko bardzo się martwi matczyne serce prawda?" Lepiej nie można określić tego co się ze mną dzieje wówczas, gdy coś dolega Misiowi.
My podajemy synkowi witaminkę D, ale mam pytanie ile wasze dzieci dziennie wypijają mleka? bo mój dwie butle po 180ml i jedną 120ml, więcej po prostu nie chce.

niusia 87,ja jestem nowa,ale ale witam cie serdecznie..
napisz cos o sobie..
My dzis rano musielismy obudzic sie wczesnie,jak na Giulio to bardzo wszesnie..
o 7.15 mielismy duzo spraw do pozalatwiania, zasnal kolo 9 w samochodzie ,ale teraz jest nerwowy,sam nie wie czego chce...
wlasnie jestem w trakcie dawania mu obiadu,tylko zjemy my ,to zaraz do lozeczka...
jezeli nie zasnie wczesniej...
gdynianka,moj Giulio pije tylko 210 ml,rano na sniadanie

Ostatnia edycja:
Super, że z Michałkiem lepiej.
Niusia ja Cię pamiętam :) Gabi jest tylko dzień starsza od Klary. Opowiedz co tam u niej.
Ja nie powiem ile mleka córcia wypija, bo dalej na piersi, ale pije rano, w południe, wieczorem i w nocy, więc pewnie sporo.
Jem sobie obiadek, a jak Klarcia wstanie, to idziemy na kolejny spacer, bo piękna pogoda. Świeci słońce. Jest ciepło, ale nie gorąco. Kocham taką pogodę.

reklama
Do góry