reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Karlita poczytałam Twoją historię, całe szczęście , że trafiliście na dobrych lekarzy i będzie wszystko dobrze, :) a kiedyś oglądałam w Dzień Dobry TVN x czasu temu był facet który maluje dzieciaczkom te kaski, ślicznie to wyglądało pamiętam no też sporo mówili nt główki dziecka i po co te kaski itp...

dziewczyny mój Tosiek waży 9.950 i ma 75 cm, pani co go ważyła w pn myślała, że ma z 9 miesięcy i nie mogła uwierzyć , że tyle wyszło, ja mam 152 cm a mój mąż 172 i oboje w dzieciństwie byliśmy chucherkami więc nie wiem po kim to..

reklama
Karlita całe szczęście, że trafiliście na dobrych lekarzy. I przepraszam, że napisałam o tym kasku do raczkowania, ale moja koleżanka ostatnio coś takiego kupiła dla swojej córci i byłam prawie pewna,że to właśnie to.

Miki ma 78 cm i 10,1 kg. Ale ma prawo być duży, bo M jest wysoki a i ja do niskich nie należę (oby po mamusi nie odziedziczył tendencji do tycia)
Mi.nu super, że kupiliście ten wózek, miłego jeżdżenia:-)

Nie jadę w tym tygodniu do tego Wrocławia, wujek jest chory. Zobaczymy w przyszłym tygodniu. Nastawiłam się na ten wyjazd, bo jako dziecko połowę wakacji spędzałam u chrzestnego i było super

Karlita całe szczęście, że trafiliście na dobrych lekarzy. I przepraszam, że napisałam o tym kasku do raczkowania, ale moja koleżanka ostatnio coś takiego kupiła dla swojej córci i byłam prawie pewna,że to właśnie to.

spokojnie ;-)

wiesz nasi polscy lekarze sie nie popisali ale w berlinie trafiłam na profesjonalistów mówię wam nie ma porównania!!!!

nasz rehabilitant mówi że jeszcze z 5-10 lat i u nas takie kaski też będą powszechne ...

wiecie że w Niemczech i Anglii takie kaski sa normalnie refundowane ??? a u nas cóż słyszy sie tylko tekst "przecież to nie jest konieczne to tylko krzywa głowa ...." oj szkoda gadać ....

Niestety polska rzeczywistość... My na szczęście niemal od razu po urodzeniu Miśka trafiliśmy z jego chorobą w ręce najlepszej polskiej specjalistki, która robi wszystko co może, aby objąć prawidłową opieką wszystkie dzieciaczki ze schorzeniem jakie ma Misiek. Niestety skoro tylko około 100 dzieci choruje w Polsce na tą chorobę to po co nasze państwo ma sobie nią zawracać głowę. I jedna pani doktor oddana sprawie niestety wiele nie zwojuje.
Tym bardziej Karlitko trzymam kciuki za rehabilitację Norberta.

ah ci nasi lekarze... aż strach chorować!!!

Karlita - mała zostaje z moją mamą ale na początku mąz bierze 5 dni wolnego i on będzie z Zosią siedział, tak by od razu nie zostawała na tyle z babcią sama - bez mamy i taty :-)

a ja zapisałam się na fitness - chyba nie pisałam wcześniej jak narazie byłam dwa dni, wczoraj to nawet na 2 zajęciach a dziś trochę mnie bolą nogi. mam tylko nadzieję ze jak wrócę już do pracy to znajdę czas i chęci by nadal tam chodzić - oczywiście jak już mała pójdzie spać - dobrze że mam blisko

Moja Zośka waży 8 kg i ma 73 cm

Cześć Dziewczyny;)

Ja na chwileczkę puki moje dziecko śpi:))
chciałam wam sie pochwalic żę moze juz wkoncu nie będziemy musieli mieszkac u rodziców...<blisko nich> ale jednak sami:)
trafiła sie okazja mieszkanie w bloku obok 60 m2 za 6o tys... moj K idzie dzis starac sie o kredyt:)a mi juz 8 wrzesnia zaczyna sie ostatnmi rok nauki:)jak bedę miała czas to wkleje jakieś zdjęcia Nadusi:))

Paaaa:)

ariska na tym pierwszym linku wyskakuje mi jakiś błąd

Ostrzeżenie
Brak takiego zdjęcia.

na drugi głos oddany :-)
Gdynianka a mogę zapytać co to za schorzenie ???ehhh polska medycyna jest daleko za murzynami ... jak teraz byliśmy w Berlinie normalnie byłam w szoku jakie maja podejście do pacjenta, normalnie kask wykonuje się w ciągu tygodnia ale dla pacjentów z daleka robią to w 24h, lekarz oglądał go tak dokładnie ze chyba nawet nasz pediatra sie tak mu nie przyglądał ;-)samantadobrze że masz taka mozliwość by mala została z babcią :-)u nas zostaje opiekunka więc mi się nie opłaca ;-) ja od miesiąca wybieram sie po karnet na siłownie ;-)

reklama
Mała była z M. na spacerze a ja wybierałam zdjęcia do wywołania. ponad 500 szt wybrałam a to nie wszystko. troche sie uzbierało i nigdy nie ma czasu żeby się tym zająć.

Do góry