reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
hej,
mam pare pytan, jak ubieracie dzieci taka pogode? smarujecie filtrem tylko buzke czy raczki i nózki tez? jaki bedzie najlepszy faktor dla takiego maluszka? 30 starczy?

Witam Was Misio śpi na balkonie
a my po kontroli
dostaliśmy skierowanie i będziemy kontynuować łażenie po lekarzach

najważniejsze jest dla mnie aby neurolog był zadowolony
idziemy w poniedziałek do neurologa

trzymajcie kciuki

Co do szczepień to się dowiem w poniedziałek kiedy możemy szczepić Miśka

oby jak najpóźniej

ja juz zakladam body z krótkim rękawem i spodenki luźne bawełniane i skarpetki.Filtr mam 30. i tak dziecka nie mozna wystawiac na slonce , wiec taki wystarcza. ja smaruje odsloniete czesci ciała.

ja juz zakladam body z krótkim rękawem i spodenki luźne bawełniane i skarpetki.Filtr mam 30. i tak dziecka nie mozna wystawiac na slonce , wiec taki wystarcza. ja smaruje odsloniete czesci ciała.

tak tak
ale czasem jak się gdzieś idzie to troszkę tego słoneczka świeci do środka
i kurcze dlatego się boję

też mam filtr 30 i smaruje wszystko co gołe

Witajcie,
wczoraj już nie miałam kiedy zajrzeć.

My się jednak wczoraj nie szczepiliśmy. Dominik co prawda zdrowy ale ze względu na kontakt z dziadkiem do którego przyplątał się jakiś wirus żołądkowy czy jelitowy to pediatra stwierdziła, że lepiej się upewnić, że Dominik go nie podłapał i czekamy do piątku. Waży 7130g (przy urodzeniu miał 3700) i mierzy 64cm (57 przy urodzeniu; według mnie mierzy co najmniej 67cm bo ja mu już muszę zakładać ubranka na 74 bo 68 są akuratne i mam wrażenie, że mu za ciasno).

Joasienka1 dziwię się, że Tobie pediatra kazała podawać witaminkę D jak jest dzień słoneczny i dziecko wychodzi na spacery, szczególnie że Alusia ma prawie zarośnięte ciemiączko. Mój Dominik urodził się z małym ciemiączkiem i też podawaliśmy najpierw 1 kropelkę codziennie, jak miał 3-i miesiąc kazała podawać mu tylko w dni pochmurne a wczoraj powiedziała, żeby do jesieni nie podawać wcale bo ciemiączko malutkie. Z tego co wiem to niedobrze jest jeśli ciemiączko za szybko się zarośnie a promienie słoneczne wyzwalają w naszym organizmie witaminkę D i dzienna dawka wytwarza się już w ciągu 15 minut ekspozycji na słońce. Wiadomo, że naszych maluszków nie wystawiamy jeszcze na mocne słońce ale zawsze trochę tego słoneczka lizną w czasie spaceru.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa i życzenia odnośnie budowy domku. Chcemy w tym roku przynajmniej zamknąć pod dach i jak starczy pieniędzy wstawić okna. A potem będziemy wykańczać sukcesywnie jak jakieś grosze wpadną.

Ostatnia edycja:
Joasienka1 dziwię się, że Tobie pediatra kazała podawać witaminkę D jak jest dzień słoneczny i dziecko wychodzi na spacery, szczególnie że Alusia ma prawie zarośnięte ciemiączko. Mój Dominik urodził się z małym ciemiączkiem i też podawaliśmy najpierw 1 kropelkę codziennie, jak miał 3-i miesiąc kazała podawać mu tylko w dni pochmurne a wczoraj powiedziała, żeby do jesieni nie podawać wcale bo ciemiączko malutkie. Z tego co wiem to niedobrze jest jeśli ciemiączko za szybko się zarośnie a promienie słoneczne wyzwalają w naszym organizmie witaminkę D i dzienna dawka wytwarza się już w ciągu 15 minut ekspozycji na słońce. Wiadomo, że naszych maluszków nie wystawiamy jeszcze na mocne słońce ale zawsze trochę tego słoneczka lizną w czasie spaceru.
kazała podawać bo Alusia dużo przybiera i dlatego-w 6tyg przybrała 1420gr.
ja się witam i zmykam bo wybywamy niedługo na mszę za babcię i kawę do mamy.
co do filtra my mamy 50-tkę bo tylko taki był i smaruję buźkę
miłego popołudnia

Claudia - czemu chcesz szczepić jak najpóźniej? Zastanawiacie się nad pneumo i memimokokami? Bo nasze dzieci są bardziej narażone na ponowny wirus a na jesień i zimę wirusy są bardzo agresywne

Moja mała miała dziś koszulkę na krótki rękaw krótkie ogrodniczki i skarpetki. Krem 30 wystarczy bo dziecko nie jest bezpośrednio na słońcu. 50 trzeba jak zacznie chodzić to wtedy w wózku nie schowasz

reklama
Claudia - czemu chcesz szczepić jak najpóźniej? Zastanawiacie się nad pneumo i memimokokami? Bo nasze dzieci są bardziej narażone na ponowny wirus a na jesień i zimę wirusy są bardzo agresywne

Moja mała miała dziś koszulkę na krótki rękaw krótkie ogrodniczki i skarpetki. Krem 30 wystarczy bo dziecko nie jest bezpośrednio na słońcu. 50 trzeba jak zacznie chodzić to wtedy w wózku nie schowasz

wiesz co tyle się nasłuchałam o odczynach poszczepiennych , że się boję

teraz jest nagonka szczepienia a racji nie mają
ważne aby Misio miał szczepionki te bez rtęci - aceluralne

a z resztą niech neurolog zadecyduje o tym

mam koleżankę , która też miała chorą córkę
dziś mała ma pół roku i nadal "migają" się od szczepień
Dziewczyna pracuje w szpitalu i mi wyośliła że nie jest to takie ważne , że właśnie dzieciom po takich przejściach szczepionka zamiast pomóc może zaszkodzić wręcz

Do góry