reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja jestem :-)
ale miałam ciężki dzień bo Ala mi histerię odstawiła, nie wiem czy to możliwe że jej zęby idą? nie ma żadnej plamki ani nie czuć palcem ale wpycha rączki do buzi strasznie a dziś to nie mogłam jej uspokoić :-(
może macie jakiś pomysł? może to skok ale nigdy sie nie zdarzyło żeby nic nie działało :-(

reklama
Joasienka - moja mała ma podobnie z palcami w buzi, jakiś czas był z tym spokój a od kilku dni znów wszystko oblizuje :-) a szczególnie swoje rączki. W kilku miejscach wyczytałam że w tym okresie dzieci tak mają, one w ten sposób poznają nowe rzeczy

Ewcia - fajnie macie z domkiem, a dzieci napewno się przyzwyczają do nowej szkoły

U nas dzień poza domem, najpierw spacer prawie 3godzinny a później działka u znajomych. mała się dotleniła i teraz smacznie śpi.

Joasienka - moja mała ma podobnie z palcami w buzi, jakiś czas był z tym spokój a od kilku dni znów wszystko oblizuje :-) a szczególnie swoje rączki. W kilku miejscach wyczytałam że w tym okresie dzieci tak mają, one w ten sposób poznają nowe rzeczy
Ala już dawno bierze rączki do buzi i wiem że to normalne, bo na języczku najwięcej receptorów jest, ale wczoraj ona mi takim płaczem wybuchała i nic nie pomagało, nie był to brzuszek, a łzy jej płynęły ciurkiem, masakra,nie wiedziałam co robić, no i te piąstki pchała do buzi z taką determinacją. jednocześnie nie chciała cycka i tylko się denerwowała.
tak w ogóle to dzień dobry i udanych spacerków

nie popiszę, mały całą noc się kręcił
nic nie spałam

jestem wykończona
nic go nie boli
co ja mam robić od kiedy wrócił z kliniki to może ze 2 nocki spał ładnie.........
nie wiem skąd brać siły

potem spróbuję go na balkon dać, to może chociaż się zdążę umyć

idę........

witam się,
my nie śpimy od 5.30 bo o tej dopiero Antoś wstał i już nie w głowie mu spanie gdyby nie kawa to bym usnęła na siedząco...
dziś cieplutko więc niedługo wybieramy się na zakupki i popołudniu drugi raz na spacerek...
claudia ciężko mi odgadnąc dlaczego... może to nadal ta trauma po szpitalu, nie wiem albo ten brzuszek nadal mu dokucza...

Witam!!

ja już kawkę popijam:)

Claudia - ja wczoraj miałam taką noc i też nie wiem co było Kamilkowi, ale jest trochę przeziębiony, to może to...
Kate - ja wczoraj byłam na krótki rękaw, a Kamilek miał body z krótkim i na to cienką bluzkę z długim + spodnie z dresu i skarpetki, i już nie przykrywałam bo i tak miał b. ciepłe rączki

martuś
ja bym wszystko dała aby wiedzieć co mu było
słuchaj z niedzieli na poniedziałek nocka była extra
mały wstał tylko o 23 o 3 i koło 6, potem spał do 9:20
(dla mnie bomba w życiu się tak nie wyspałam)

a wczoraj?
sajgon normalnie
nic nie spał , nic
tylko co chwile cyca mu dawałam ale to nie pomagało
nie bolał go brzuszek(raczej), mały sobie leżał i piszczał , nawet się momentami śmiał i rozglądał
nie rozumiem
kilka razy już zasypiał oczka zamykał , cisza
i za pół minuty zaś wiercenie się i tak w kółko
może było mu za ciepło bo ja sama się wczoraj w nocy pociłam
a on miał pajacyka założonego i kocykiem przykryty

dałabym mu same body ale się odkrywa i nie wiem czy to dobry pomysł
chyba że spakuje go w śpiworek taki cieniutki .....
teraz śpi na balkonie hrabia

kate

ja ubieram tak
body z krótkim, na to koszulka z długim, skarpetki , sandałki , cienkie spodnie i czapa
awaryjnie mam kocyk
jak małemu jest za ciepło to się wkurza

muszę dać parasolkę do wózka bo misiek się denerwuje jak mu słońce świeci
a tak mi się ten parasol nie podoba

reklama
Do góry