reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Czesc dziewczyny.Witam sie i Ja chociaz powinnam stac na zmywaku bo naczynia juz od dwoch godzin wrzeszcza w zlewie ze im ciasno a mi sie tak niechce dzisiaj.CAly czas spiaca jestem i w dodatku zaspalam dzisiaj wstalam o 8 a 15 po powinnismy wyjsc ale zdarzylismy do szkoly ne wiem jakim cudem nakarmilam dwa dzieciaki ubralam sie uczesalam i zdarzylismy.Chyba czas dla nas w miejscu stanal na chwilke.
MOje wlosy wrecz na odwrot JA po ciazy zawsze mam ich wiecej i grubsze ale to dzieki witaminom na mnie to dziala regularne branie witamin wzmacnia u mnie wlosy i paznokcie ktore rosna jak szalone a mi sie ich obcinac niechce z lenistwa wiec zaczelam je malowac.Dzisiaj np mam ostra czerwien a co takie piekne urosly to niech inni podziwiaja nie bede ich ciagle obcinac .
Ferulka to Tobie tez gratuluje pierwszego zabka.NO prosze jak te niektore dzieciaszki sie spiesza do gryzienia :)
Uciekam ale nie wiem czy JA ide te naczynia myc.Narazie na nie popatrze i sie zastanowie hehe..

reklama
Carri - niektórzy mnie tu mają za żartownisię, ale całkiem serio mówię. Moje włosy to prawdziwy koński ogon. Przeciętnej gumki nie da się przeciągnąć 2 razy,a wszelkie spinki typu żaby chwytają tylko połowę. Do tego mają taką higroskopijność że mogę siedzieć pół godziny pod prysznicem a woda spływa po mnie jak po kaczce. Za to jak umyję wieczorem to rano jeszcze mokre. A tak wygląda mój warkocz
P5040243.jpg
Gosia - ja mam podobnie. Włosy i paznokcie mi rosną w zastraszającym tempie.
ferulka - gratuluję. PIERWSZY STYCZNIOWY ZĄBEK :)))) ups - doczytałam że już pierwszy był :) no to drugi - też dobra pozycja :)
No to się teraz zęby posypią :)))

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki chcialam wam sie pochwalic ze zdecydowalismy sie z mezem starac o druga dzidzie spokojnie juz mysle ze mozna zaczac starania bo z 1 ciaza staralismy sie ponad rok wiec teraz jak tez by tak bylo to fajnie tylko2 lata roznicy miedzy dzieciaczkami...

Weronika to zycze owocnych staran :) I obyscie tak dlugo czekac nie musieli :)
A Ja naprawde mam ochote sprobowac na core tak w padzierniku do grudnia bym poprobowala a potem juz dala spokoj bo chlopakow mam z konca kwietnia wiec moze cora by byla w zime ? Ale logika mowi zeby nie serce tak logika nie i tak mialam z Filipem jak sie nad drugim wahalam :)Ale wczoraj duzo nad tym myslalam i mysle ze wtedy bym Piotra juz napewno zaniedbala bo dwojka maluchow to napewno by mi zabrala cala uwage i tak z rozsadku o Piotrusia myslalam ze nie zrobie mu tego.
Ale tylko patrzec jak nam sie tu nasze styczniowki znowu ciezarne porobia bo bylo kilka takich co chcialo szybko druga dzidzie o ile pamietam :)
Damqelle Ja to mam 1/3 Twoich wlosow a jak dla mnie to i tak grube sa po ciazy:))

Witajcie. My też z mężem chcemy jeszcze jedno dziecko i to w miarę szybko chociaż ja jestem po cesarce... ale z tego co powiedział mi ginekolog i co słyszałam to wcale cesarka nie jest przeciwwskazaniem do drugiej ciąży bez odczekania tego roku czy dwóch, jak niektórzy twierdzą. Z resztą bratowa mojego męża - syna urodziła przez cesarkę w lipcu a we wrześniu następnego roku córkę. Pewnie, że myślałabym czy wszystko będzie dobrze i bała się jakiś komplikacji ale co ma być to będzie. No i nie mogłabym tak leżeć w szpitalu jak przez tę ciążę bo przecież Dominik mnie potrzebuje.
Chciałabym mięć jeszcze dziewczynkę do pary ale obawiam się, że z tym może być problem. A jeszcze na dokładkę to wolałabym tym razem rodzić na wiosnę, tak w kwietniu czy maju.
Dużo tych chciałabym a co tam Pan Bóg pomyślał to się okaże. Póki co okresu jeszcze nie dostałam chociaż mam wrażenie, że rozpoczął się już normalny cykl. Nawet mówiłam ostatnio mężowi, że jak za jakieś 2-3 tygodnie nie dostanę okresu to chyba będę musiała kupić test i sprawdzić czy aby w ciąży nie jestem.

Carri - Damqelle - to taka Nasza forumowa żartownisia:) zawsze poprawia humorek:) gdyby nie ona byloby smutno;)

Fajnie, że niektore z Was już myślą o kolejnym dziecku, ja narazie odpuszcze z 2 lata :) bo muszę zapommnieć o bólu jaki towarzyszył porodowi;) ale życzę wszystkim staraczkom powodzenia:)

my już w domciu, wszystko ok
Misiek się podobał pani doktor :-)

zajrzę do Was potem

jutro mamy kardiologa

reklama
damqelle- jaki warkocz marzenie:-) ja z moimi to lepiej się schowam:)
Ja tam wiem? Moja matka mawiała: "cóż po mądrych włosach na głupiej głowie".
Zresztą - takie włosy są ciężkie, nie chcą się układać, mycie ich to masakra... ech, mówie wam... choć z drugiej strony... niejeden mawiał: "ech, Aga - ja bym cię za te włosy..."
tylko co, to ja się do dzisiaj nie dowiedziałam ;)
Jejku, jak fajnie że już myślicie o kolejnych maluszkach :) Nie zapomnijcie radosnych wieści umieszczać na gorącej lini. Z całego serca życzę wam powodzenia :)
Ja też czasem tak myślę o tym Wawrzusiu - tak sobie go wyobrażam jako indywidualistę po mamie i rozczochrańca... Ech fajny by był synuś. Ale już na to nie czas;)

Do góry