reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Czesc dziewczyny.Witam sie i Ja chociaz powinnam stac na zmywaku bo naczynia juz od dwoch godzin wrzeszcza w zlewie ze im ciasno a mi sie tak niechce dzisiaj.CAly czas spiaca jestem i w dodatku zaspalam dzisiaj wstalam o 8 a 15 po powinnismy wyjsc ale zdarzylismy do szkoly ne wiem jakim cudem nakarmilam dwa dzieciaki ubralam sie uczesalam i zdarzylismy.Chyba czas dla nas w miejscu stanal na chwilke.
MOje wlosy wrecz na odwrot JA po ciazy zawsze mam ich wiecej i grubsze ale to dzieki witaminom na mnie to dziala regularne branie witamin wzmacnia u mnie wlosy i paznokcie ktore rosna jak szalone a mi sie ich obcinac niechce z lenistwa wiec zaczelam je malowac.Dzisiaj np mam ostra czerwien a co takie piekne urosly to niech inni podziwiaja nie bede ich ciagle obcinac .
Ferulka to Tobie tez gratuluje pierwszego zabka.NO prosze jak te niektore dzieciaszki sie spiesza do gryzienia :)
Uciekam ale nie wiem czy JA ide te naczynia myc.Narazie na nie popatrze i sie zastanowie hehe..

reklama
Carri - niektórzy mnie tu mają za żartownisię, ale całkiem serio mówię. Moje włosy to prawdziwy koński ogon. Przeciętnej gumki nie da się przeciągnąć 2 razy,a wszelkie spinki typu żaby chwytają tylko połowę. Do tego mają taką higroskopijność że mogę siedzieć pół godziny pod prysznicem a woda spływa po mnie jak po kaczce. Za to jak umyję wieczorem to rano jeszcze mokre. A tak wygląda mój warkocz
P5040243.jpg
Gosia - ja mam podobnie. Włosy i paznokcie mi rosną w zastraszającym tempie.
ferulka - gratuluję. PIERWSZY STYCZNIOWY ZĄBEK :)))) ups - doczytałam że już pierwszy był :) no to drugi - też dobra pozycja :)
No to się teraz zęby posypią :)))

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki chcialam wam sie pochwalic ze zdecydowalismy sie z mezem starac o druga dzidzie spokojnie juz mysle ze mozna zaczac starania bo z 1 ciaza staralismy sie ponad rok wiec teraz jak tez by tak bylo to fajnie tylko2 lata roznicy miedzy dzieciaczkami...

Weronika to zycze owocnych staran :) I obyscie tak dlugo czekac nie musieli :)
A Ja naprawde mam ochote sprobowac na core tak w padzierniku do grudnia bym poprobowala a potem juz dala spokoj bo chlopakow mam z konca kwietnia wiec moze cora by byla w zime ? Ale logika mowi zeby nie serce tak logika nie i tak mialam z Filipem jak sie nad drugim wahalam :)Ale wczoraj duzo nad tym myslalam i mysle ze wtedy bym Piotra juz napewno zaniedbala bo dwojka maluchow to napewno by mi zabrala cala uwage i tak z rozsadku o Piotrusia myslalam ze nie zrobie mu tego.
Ale tylko patrzec jak nam sie tu nasze styczniowki znowu ciezarne porobia bo bylo kilka takich co chcialo szybko druga dzidzie o ile pamietam :)
Damqelle Ja to mam 1/3 Twoich wlosow a jak dla mnie to i tak grube sa po ciazy:))

Witajcie. My też z mężem chcemy jeszcze jedno dziecko i to w miarę szybko chociaż ja jestem po cesarce... ale z tego co powiedział mi ginekolog i co słyszałam to wcale cesarka nie jest przeciwwskazaniem do drugiej ciąży bez odczekania tego roku czy dwóch, jak niektórzy twierdzą. Z resztą bratowa mojego męża - syna urodziła przez cesarkę w lipcu a we wrześniu następnego roku córkę. Pewnie, że myślałabym czy wszystko będzie dobrze i bała się jakiś komplikacji ale co ma być to będzie. No i nie mogłabym tak leżeć w szpitalu jak przez tę ciążę bo przecież Dominik mnie potrzebuje.
Chciałabym mięć jeszcze dziewczynkę do pary ale obawiam się, że z tym może być problem. A jeszcze na dokładkę to wolałabym tym razem rodzić na wiosnę, tak w kwietniu czy maju.
Dużo tych chciałabym a co tam Pan Bóg pomyślał to się okaże. Póki co okresu jeszcze nie dostałam chociaż mam wrażenie, że rozpoczął się już normalny cykl. Nawet mówiłam ostatnio mężowi, że jak za jakieś 2-3 tygodnie nie dostanę okresu to chyba będę musiała kupić test i sprawdzić czy aby w ciąży nie jestem.

Carri - Damqelle - to taka Nasza forumowa żartownisia:) zawsze poprawia humorek:) gdyby nie ona byloby smutno;)

Fajnie, że niektore z Was już myślą o kolejnym dziecku, ja narazie odpuszcze z 2 lata :) bo muszę zapommnieć o bólu jaki towarzyszył porodowi;) ale życzę wszystkim staraczkom powodzenia:)

my już w domciu, wszystko ok
Misiek się podobał pani doktor :-)

zajrzę do Was potem

jutro mamy kardiologa

reklama
damqelle- jaki warkocz marzenie:-) ja z moimi to lepiej się schowam:)
Ja tam wiem? Moja matka mawiała: "cóż po mądrych włosach na głupiej głowie".
Zresztą - takie włosy są ciężkie, nie chcą się układać, mycie ich to masakra... ech, mówie wam... choć z drugiej strony... niejeden mawiał: "ech, Aga - ja bym cię za te włosy..."
tylko co, to ja się do dzisiaj nie dowiedziałam ;)
Jejku, jak fajnie że już myślicie o kolejnych maluszkach :) Nie zapomnijcie radosnych wieści umieszczać na gorącej lini. Z całego serca życzę wam powodzenia :)
Ja też czasem tak myślę o tym Wawrzusiu - tak sobie go wyobrażam jako indywidualistę po mamie i rozczochrańca... Ech fajny by był synuś. Ale już na to nie czas;)

Do góry