reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Hej
Dzieki za słowa otuchy, przestaje sie juz martwic :)
Gdynianka mi tez włosy wypadaja, ale no cóz dowiedziałam sie ze najwiecej wlosów wypada około 4 miesiaca zycia dziecka... Ja poki co nic nie robie z tym bo karmiac piersia i tak nie moglbym nic brac, chociaz słyszałam ze sa jakies hormony ktore nie koliduja z karmieniem piersia ale to tylko informacja zasłyszana wiec ewentualnie radze wybrac sie do lekarza...on zapewne Ci pomoze
Mnie zas najbardziej macza zaparcia , masakra , nie stosuje zadnych leków poki co ale kazde załatwienie sie to okropny ból.
Dzis nocka ładnie pospana, mala obudziła sie dopiero o 7 na karmienie, potem znów drzemka az do teraz ....wiec narazie znikam do mojej Madzi bo glodna zaczyna byc

reklama
Hej mamuśki :-)

Znowu brakowało mi czasu żeby popisac,ale co zrobic mały ciągle wisi mi na ręcach :tak:

U nas dzisiaj ładnie ale strasznie mroźno.

Niestety musiałam przenieśc dzieciaki do innej przychodni bo odszedł nasz pediatra no to my za nim...:-D.Mam teraz dużo dalej ale damy radę.

Mały mój śpi więc idę coś porobic bo jak wstanie to juz klops.

Miłego dzionka :-)

Carri ja też miałam okropne zaparcia płakałam z bólu, mi bardzo pomogły śliwki suszone zalewane wrzątkiem, wywar wypijałam, a śliwki zjadałam, spróbuj może Tobie też pomoże:)

ja dzis do szkoły i oczywiście wielki problem bo nie mam co z Domi zrobić
u nas zimno, Mała marudna

Witam Was znowu po Swietach.
Dzis idziemy do pediatry bo mala ma brzydkie zmiany skorne- moja kolezana-poczatkujaca lekarka powiedziala, ze to moze byc grzybek:( Poza tym Joasia bardzo grzeczna. Jedyny problem, ze dalej je bardzo czesto nawet co 2h, czasem w nocy tez (jestesmy tylko na cycu). Ladnie trzyma sie na brzuszku i zaczelo jej sie to podobac. Zaczela sie troche przewracac z brzuszka na plecy. Za raczki sie nie podciaga.

Moja tak samo. Po kąpieli śpi około 4 godziny a jak już się obudzi to je co 2 godziny do rana. Ale w dzień robi dłuższe przerwy.

carri - kup sobie błonnik, to jest bezpieczne i zdrowe dla jelit :)
weronika - Natalia z malutką pomocą już bardzo kombinuje i wczoraj się obróciła, ale ma trudności, zeby wyciągnąć spod siebie tę rączkę :) ale nie martw się, bo dzieci uczą się różnych rzeczy w różnym tempie

na szczęście mała się zdrzemnęła :) słoneczko dziś świeci, więc możemy iść na spacerek
wpadniemy do Biedronki, bo są kosze na zabawki po 9,9

Hej! Witam się i ja po kilkudniowej nieobecności. W nocy z czwartku na piątek dopadła mnie straszna grypa żołądkowa :/ Malutka na szczęście się nie zaraziła, ale ja potwornie się odwodniłam i zmalała mi laktacja :( Klarcia chwilę jadła, a później płakała. W nocy budziła się co godzinę. Jak wydobrzałam, to zaczęłam pić herbatki laktacyjne i jest lepiej. Wczoraj moja Królewna jadła po kąpieli przez 30min z dwóch piersi i jeszcze 30ml z butli. Później nie wydawała się śpiąca, więc ją odłożyłam do łóżeczka, żeby sie pobawiła, a ona o dziwo sama zasnęła. Pierwszy raz się jej to zdarzyło! Moze dlatego, że zazwyczaj zasypia o 20, a wczoraj miała późną drzemkę i odłożyłam ją do łóżeczka ok.21.30. Spała do 3. Zjadla troche i jeszcze do 5pospala i znow troch jadla, a pozniej ją wzielam do naszego łóżka i o 6 się krecila, ale ostatecznie wstala o 8. Rano nie chciala jesc. Dopiero ok.10 przed zasnieciem troche pociagnela cyca. Zobaczymy co będzie jak wstanie. Walcze tez z laktatorem i odciągam, żeby zwiekszać laktacje i w razie dokarmiania moje mleko jej podac.
Tak w ogóle, to podziwiam dziewczyny, które karmią butelką. Dla mnie to masakra. Tyle mycia, podgrzewania i jeszcze wylewanie jeśli nie zje wszystkiego... Karmienie piersią, to najlepszy sposób dla leniwych :p

Carri włosy wypadają po ciąży, bo poziom hormonów u nas spada. jak masz jeszcze witaminki które brałaś w ciąży to możesz je spokojnie brac i napewno sie poprawi, a łysa to napewno nie będziesz.

kochane czy wasze dzieci juz sie obracja na brzuszek same bo teraz tu widze ze nie ktore tak moja jeszcze nie co prawda glowke juz trzyma ladnie i tez juz powoli chce siadac jak sie za rece ja weznie ale na boczek jeszcze w ogole sie nie kwapi obrocic
nic się nie martw - dzieci naprawdę róznie się rozwijają i nie musisz się sugerować tym co robią już inne. Ja obserwowałam już rozwój 5-ga dzieci i każde inaczej. Moja siostra była wcześniakiem i do wszystkiego dochodziła później, chrześnica była tak leniwym maluszkiem że do pół roku leżała na płask, aż się jej głowa zupełnie spłaszczyła, nawet się jej nie chciało butelki trzymać, a co dopiero obrócić. Mój Tymek we wszystkim był pierwszy, nawet pominął etap raczkowania bo jak miał 8 miesięcy - już chodził. Anka darła się w każdej pozycji - więc nawet nie pamiętam co robiła innego oprócz wrzasku, a Marii też się nie obraca, za to siedzieć by już chciała i potrafi pół pokoju w sekundę przepęłznąć jakim takim wężowym sposobem.

Mnie zas najbardziej macza zaparcia , masakra , nie stosuje zadnych leków poki co ale kazde załatwienie sie to okropny ból.
Dzis nocka ładnie pospana, mala obudziła sie dopiero o 7 na karmienie, potem znów drzemka az do teraz ....wiec narazie znikam do mojej Madzi bo glodna zaczyna byc
[/SIZE]
Ja miałam zaparcia w ciąży i jadłam dużo płatków z jogurtem, a najbardziej mnie przeczyściło po jogurtach Bakomy owoce i zboża z suszoną śliwką,lub truskawką
Co do włosów - ja się mogę podzielić. Efekt pusch-ap po każdym myciu mam gwarantowany,poczesać się nie umiem i łeb mnie boli od tej strzechy. A w dodatku mam taki włos że jak wypadnie to słychać jak leci i z hukiem opada na ziemię.

Tak w ogóle, to podziwiam dziewczyny, które karmią butelką. Dla mnie to masakra. Tyle mycia, podgrzewania i jeszcze wylewanie jeśli nie zje wszystkiego... Karmienie piersią, to najlepszy sposób dla leniwych :p
oj, tak

reklama
Dzieki za rade co do zaparc mam madzieje ze cos mi pomoze, w sumie to ide w poniedzialek do lekarza ginekologa po recepty na tabletki anty to sie zapytam go o cos na zaparcia

Catelin ladnie ta Twoja Klara je, mojej MADZI poki co dwa razy moze sie zdazylo ze wypiła mleko z jednej piersi,a potem z drugiej jeszcze jadła....

Damqelle ty z tymi włosami to chyba przesadziłas co?? Bo az sie przerazilam

Ferulka moje GRATULACJE !!!!

Do góry